Copenhagen,
11
November
2022
|
09:20
Europe/Amsterdam

VELUX tager sammen med Novelis det næste skridt mod lavere CO2-aftryk i aluminium til ovenlysvinduer

VELUX Gruppen har indgået et nyt partnerskab med Novelis, verdens største virksomhed for genbrugsaluminium, om at levere valset aluminium med højt genbrugsindhold til tagvinduerne fra VELUX.

Partnerskabet skal bidrage til målet for VELUX om at halvere CO2-aftrykket fra firmaets værdikæde i 2030.  Det flerårige partnerskab mellem Novelis og VELUX sigter efter at nå under 4 kg. udledt CO2 pr. kg. leveret aluminium fra 2024, hvilket er under halvdelen af det gennemsnitlige klimaaftryk fra størstedelen af den producerede aluminium i Europa. Og partnerne sigter efter yderligere reduktioner frem mod 2030. 

Aluminium fra den nye aftale vil have en genbrugsandel på 70 pct., hvilket er en stigning på 30 pct. i forhold til den aluminium, som Novelis leverer til VELUX nu. Med så høj en andel af genbrugsaluminium reducerer man op mon 95 pct. af CO2-aftrykket, der normalt bruges til fremstilling af konventionelt primær aluminium, fordi der bruges langt mindre energi i processen.

Aftalen med Novelis markerer vores andet strategiske aluminiumpartnerskab i år, og vi sætter nu ekstra skub på vores arbejde for sænke CO2-aftrykket i vores produkter og værdikæde. Vores scope 3-udledninger er vores største udfordring og også de sværeste at reducere. Netop derfor er partnerskaber afgørende for, at vi kan rykke os langt og hurtigere,

siger Nikolaj Cederquist, Vice President for Global Procurement hos VELUX

94 pct. af VELUX Gruppens klimaaftryk stammer fra materialer, der bliver brugt i virksomhedens produkter. Derfor er samarbejdsaftaler inden for værdikæden helt afgørende for, at VELUX når sit 2030-mål om en halvering af scope 3-udledningerne. Derudover har virksomheden et mål om at reducere udledninger i scope 1 og 2 med 100 pct. samme år. 

Vi er glade for at kunne hjælpe VELUX med at nå deres ambitiøse reduktionsmål ved at forsyne dem med mere klimavenlige og bæredygtige aluminiumsløsninger. Som markedsledende i bæredygtig aluminium ved vi i Novelis, at innovation af materialer og samarbejde på tværs af værdikæden vil resultere i færre udledninger, understøtte cirkulær økonomi og hjælpe os til at opnå vores mål om klimaneutralitet,

siger Stephen Boney, Vice President, Specialty Products hos Novelis Europe

VELUX Gruppen og Novelis har besluttet at fortsætte samarbejdet om at optimere CO2-reduktioner i aluminium og udvikle mere bæredygtige coating-systemer med det mål at opdyrke en mere cirkulær industri for råmaterialer. Et mål som begge virksomheder også vil prioritere i andre langsigtede partnerskaber. 

Prøvemodel

Om Novelis 

Novelis Inc. er drevet af virksomhedens formål om at skabe en bæredygtig verden sammen. Vi er førende globalt inden for produktion og innovation af aluminiumsprodukter og løsninger og verdens største virksomhed for genbrugsaluminium. Det er vores ambition at være den førende leverandør af bæredygtig aluminiumsløsninger med lavt klimaaftryk og at opnå en fuldt cirkulær økonomi ved at indgå partnerskaber med vores leverandører og  kunder inden for luftfart, bilindustrien, drikkedåser og specialindustrier i Nordamerika, Europa, Asien og Sydamerika. Novelis havde et nettosalg på 17,1 mia. dollars i regnskabsåret 2022. Novelis er et datterselskab af Hindalco Industries Limited, der er industriførende inden for aluminium og kobber, og Aditya Birla Gruppens metal-flagskibsenhed, der er et multinationalt konglomerat baseret i Mumbai. Novelis fokuserer kraftigt på sin cirkulære forretningsmodel, og inden for det seneste regnskabsår, benyttede virksomheden i gennemsnit 57 % genbrugsmaterialer på tværs af produktsortimentet. Virksomhedens mål er at opnå carbon-neutralitet i 2050 eller hurtigere. For mere information, besøg novelis.com

 

Om VELUX Gruppen 

I over 80 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget for mennesker over hele verdenen. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og moduler til både skrå og flade tage, gardiner og solafskærmning, rulleskodder og smart home-produkter. Vores produkter bidrager til et sundt og bæredygtigt indeklima ifm. arbejde og uddannelse, fritid og fornøjelse. VELUX Gruppen arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 36 lande og beskæftiger omkring 12.500 medarbejdere. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab, ejet af VILLUM FONDEN og Kann Rasmussen familien. I 2021 omsatte VKR Holding for DKK 26,1 mia. og VILLUM FONDEN donerede DKK 1,8 mia. til forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland.  

Find mere information på velux.com