27
August
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX sponsorerer Copenhagen Design Week 2009

Bæredygtigt design er temaet for Copenhagen Design Week 2009, der fra den 27. august præsenterer danske og internationale designtrends og -talenter.
VELUX Gruppen er med som hovedsponsor og arrangør af et internationalt arkitektseminar.

VELUXPageContent

Når Copenhagen Design Week 2009 sætter fokus på design og innovation i et miljømæssigt perspektiv, er det med VELUX Gruppen som både hovedsponsor, udstiller og seminararrangør. Copenhagen Design Week’s mange udstillinger, seminarer og forelæsninger giver danske og internationale bud på et af tidens store spørgsmål: Hvordan kan vi imødegå klimaforandringerne gennem de produkter, vi designer?

Sponsoreringen af Copenhagen Design Week 2009 sker i forlængelse af VELUX Klimastrategi, hvor der fokuseres på ’bæredygtigt design’ og bæredygtighed i alle produkter. VELUX Gruppen ser arbejdet med ethvert produkt i et større samfundsmæssigt perspektiv, der inddrager omtanke for vores miljø, reduceret brug af ressourcer og social ansvarlighed. Denne tankegang påvirker alle led af værdikæden: fra valg af materialer over produktionsmetoder til transport. Det er også denne viden, der omsættes til virkelige byggeeksperimenter i Model Home 2020.

Besøgende på Copenhagen Design Week kan opleve flere af VELUX Gruppens bæredygtige og energieffektive produkter på nærmeste hold.

Mandag den 31. august er VELUX Gruppen – i samarbejde med Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center og Sustainable Cities – vært for seminaret ”Future Living” på Dansk Arkitektur Center i København. Her vil arkitekterne  Georg Wolfgang Reinberg (Østrig) og professor Simon Guy fra Manchester School of Architecture (UK) præsentere begrebet ’bæredygtig arkitektur’, der sigter mod at forberede boliger og byer på fremtidens klimaudfordringer. Seminardeltagerne får efterfølgende mulighed for at diskutere bæredygtig arkitektur i tre debatter med foredragsholderne med den danske tv-journalist Adrian Hughes som moderator. 

Målgruppen for seminaret, der varer fra 12.30 – 17.00, er arkitekter, byggebranchen, designere, embedsmænd, politikere, NGO’er – og andre, som måtte være interesserede. Tilmelding nødvendig.

Dansk Design Centers udstilling ”Copenhagen Showhow” åbner fredag den 28. August. Her udstilles en række konkrete projekter, der demonstrerer, at det er muligt at producere designløsninger, som ikke blot skaber en positiv udvikling for mennesker, miljø og økonomi, men samtidig er en fryd for øjet. På denne udstilling kan man også lære VELUX Gruppens Model Home 2020 nærmere at kende.

Links:

Information om Copenhagen Design Week: www.copenhagendesignweek.dk

Program for VELUX Gruppens seminar ”Future Living”: http://tinyurl.com/netafo
Mandag den 31. august kl. 12.30 – 17.00

”Copenhagen Showhow”. Udstilling på Dansk Design Center, Strandgade 95A, Hal D, København K.