Copenhagen,
04
April
2024
|
09:00
Europe/Amsterdam

VELUX Gruppen vinder den globale Schneider Electric Sustainability Impact Award

VELUX Gruppen har vundet Sustainability Impact to My Enterprise Award for at reducere CO2-udledningerne for scope 1 og 2 .

Prisen anerkender Schneider Electrics partnere, kunder og leverandører for fremragende resultater inden for dekarbonisering af deres egne og deres kunders aktiviteter. Prisen blev overrakt ved en ceremoni i Paris den 3. april 2024. I alt uddelte Schneider Electric 12 priser.

Denne pris anerkender den store fælles indsats på tværs af alle VELUX's lokationer for at nedbringe CO2-udledningen fra vores drift og drive en bæredygtig forretning. Ud over vores egne CO2-reduktioner er vi førende i byggesektoren målt på at indkøbe råmaterialer med lavt kulstofindhold til fremstilling af vores produkter, siger Fleming Voetmann, Vice President for Eksterne Relationer & Bæredygtighed, VELUX Gruppen

Siden 2021 har VELUX Gruppen samarbejdet med Schneider Electrics konsulentvirksomhed om at identificere og udvikle initiativer, der understøtter VELUX Gruppens 2030-mål for scope 1 og 2-udledninger. Siden 2023 er 100 % af VELUX energikommet fra vedvarende energikilder (en stigning fra 98,2 % i 2022).

Det er et privilegium at blive valgt som partner til at understøtte VELUX Gruppens klimarejse mod de klimamål, der er defineret for scope 1 og 2, som skal opnås inden 2023, siger Thomas Trägers, Country President, Schneider Electric Danmark

I 2023 opnåede VELUX 100 % dokumenteret vedvarende energi (vind- og solenergi) i hele VELUX Gruppen gennem "Guarantee of Origin certificates", der blev udstedt via aftaler om køb af vedvarende solenergi (PPA), solcelleanlæg på selve arbejdspladserne og køb af certifikater for vedvarende elektricitet til dækning af mindre resterende forbrug uden for Europa.

Prøvemodel

Om Sustainability Impact Awards
Schneider Electric Sustainability Impact Awards blev lanceret i 2022 og hædrer Schneiders værdikæde, som bidrager til at skabe en mere bæredygtig og elektrisk verden. I år udvidede Schneider omfanget af kvalificerede virksomheder til at inkludere kunder, leverandører og kanalpartnere. I år blev deltagerne bedømt på deres integrerede tilgang til bæredygtighed, deres bestræbelser på at elektrificere, CO2-reduktioner samt deres bestræbelser på at skabe en Electricity 4.0-fremtid gennem en tretrinsmodel, der omfatter udvikling af en strategi til digitalisering og dekarbonisering.

 

Om Schneider Electric
Schneiders formål er at give alle mulighed for at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer og skabe bro mellem fremskridt og bæredygtighed for alle. Vi kalder det Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet. Vi understøtter den digitale transformation ved at integrere verdensførende proces- og energiteknologier, endpoint- til cloud-forbundne produkter, kontrolelementer, software og tjenester, gennem hele livscyklussen og muliggør integreret virksomhedsstyring til boliger, bygninger, datacentre, infrastruktur og industrier. Vi er den mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for åbne standarder og partnerskabsøkosystemer, der brænder for vores fælles værdier: Meaningful Purpose, Inclusive og Empowered. Se mere på se.com

 

Om VELUX Gruppen

I mere end 80 år har ovenlysvinduer fra VELUX skabt bedre og sundere hjem verden over ved at lukke dagslys og frisk luft ind gennem taget. Vores brede produktsortiment omfatter ovenlysvinduer og -moduler til skrå og flade tage, gardiner og solafskærmning, rulleskodder samt monterings- og smart home-løsninger. Vores produkter hjælper med at skabe lyse, sunde og energieffektive rum for dem, der bor, arbejder, lærer og leger under taget. Vi arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i 37 lande og beskæftiger omkring 11.700 medarbejdere verden over. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, der er ejet af Villum Fonden og Kann Rasmussen-familien. I 2023 omsatte VELUX Gruppen for 2,91 milliarder euro, mens VKR Holding omsatte for 3,97 milliarder euro. Samme år donerede Villum Fonden og VELUX FONDEN tilsammen 184,6 millioner euro til velgørende aktiviteter.

 

For flere oplysninger om VELUX Gruppen på, besøg velux.com.