Copenhagen,
01
November
2016
|
16:33
Europe/Amsterdam

VELUX Gruppen vil have lager og distribution tættere på kunderne

Oversigt

Sonneborn i Tyskland og Kolding bliver fremover lager og logistikcentre for VELUX Gruppen i Midt- og Nordeuropa. Cirka 40-45 medarbejdere i Kolding bliver berørt af ændringerne, som ventes gennemført i løbet af 2018.

VELUX Gruppen reorganiserer sit lager og logistik setup, så man kommer tættere på kunderne for derved at reducere transport og forbedre effektiviteten. VELUX Gruppen har allerede lager og logistik funktioner i Sonneborn i Tyskland og i Kolding. Men hvor tyngden i dag er i Kolding, vil den fremover være i Sonneborn, som ligger centralt i forhold til VELUX Gruppens store markeder. Salget i Danmark udgør under to procent af det samlede salg. Kolding vil fremover være lager og logistikcenter for Norden, og det europæiske kompetencecenter for logistikområdet vil forblive i Kolding.

Ændringerne forventes fuldt implementeret i 2018, når der er gennemført en udvidelse af faciliteterne i Sonneborn. Samlet set forventes disse ændringer at berøre 40-45 medarbejdere i Kolding, hvor der herefter vil være lidt over 200 medarbejdere.

Ud over det nye setup på lager og logistikområdet, vil der ske ændringer på produktionsområdet. Produktionen af specialvinduer vil blive flyttet til Sonneborn for at mindske afstanden mellem produktion og distribution. Til gengæld flyttes en andel af produktionen af standardprodukter til de danske fabrikker. Disse ændringer vil også ske i løbet af 2018.

VELUX Gruppen har fem danske produktionsenheder i Østbirk, Brædstrup, Thyregod, Skærbæk og Skjern. De danske fabrikker vil fremover komme til at arbejde endnu tættere sammen med supportsystemer og produktionsselskaber på tværs af VELUX Gruppen. I Danmark betyder det, at samarbejdet inden for vindues- og tilbehørs-områderne vil blive styrket.

Om VELUX Gruppen

Vi sælger og markedsfører VELUX produkter i Danmark og på de nordatlantiske markeder. Alle produkter forhandles hovedsageligt igennem tømmerhandlere, byggemarkeder, samt gardin- og farvehandlere. VELUX Danmark A/S er et selvstændigt aktieselskab under VELUX Gruppen og beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere.

Om VELUX Gruppen

I over 75 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og -moduler til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen gardiner og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og intelligente produkter til fjernbetjening. Disse produkter er med til at sikre et sundt og bæredygtigt indeklima i forbindelse med arbejde og indlæring, leg og fornøjelse. Vi arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 9.500 medarbejdere på verdensplan. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab.