Copenhagen,
18
Maj
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

VELUX Gruppen udpeger Praksis Arkitekter til at designe ny innovationsbygning

Praksis Arkitekter vandt arkitektkonkurrence om at omdanne et gammelt trælager på VELUX Gruppens fabrik i Østbirk til en bygning for et førsteklasses innovationscenter.

Bygningen vil være i drift i 2023 og vil skabe et inspirerende miljø for omkring 500 medarbejdere i deres arbejde med produktudvikling i VELUX.

Det har været en spændende konkurrence, hvor vi så masser af inspirerende bygningsdesign fra talentfulde arkitekter. Designet fra Praksis Arkitekter er enestående, fordi det: inkorporerer den atmosfære, vi ønsker at skabe i bygningen; betoner vores stærke fokus på bæredygtighed og skabelse af et sundt indeklima; får naturen indenfor; og sidst men ikke mindst respekterer charmen og historien i denne gamle og smukke bygning,
siger Tina Mayn, SVP Products, VELUX Gruppen. 

Praksis Arkitekter vandt i konkurrence med tre andre arkitektfirmaer: 3XN, Arkitema+Arcgency, og Cobe+Erik arkitekter. De fire virksomheder blev valgt til at deltage i designkonkurrencen efter at have vundet en prækvalificeringsrunde, der involverede i alt ni arkitektfirmaer.

Vi er beærede over at være valgt til at designe VELUX Gruppens nye innovationsbygning. Vores design sigter mod at kombinere bygningens arkitektoniske arv med fremtidens funktionelle behov på en bæredygtig måde og i harmoni med det omkringliggende landskab. Det er et meget spændende projekt, og vi ser frem til et tæt samarbejde med projektteamet om at skabe den bedst tænkelige innovationsplatform for VELUX,
siger Mette Tony, Founding Partner, Praksis Arkitekter.

VELUX Gruppen valgte Praksis Arkitekter, fordi deres designforslag:

  • respekterer arven fra det eksisterende lager og virksomhedens værdier;
  • fokuserer stærkt på at bringe lys og luft ind i de fleste indendørs rum;
  • integrerer naturen i bygningen, så hvert arbejdsområde har udsigt til en grøn gårdhave eller et omkringliggende landskab;
  • har et fleksibelt internt modulært system, der let kan tilpasses til skiftende arbejdspladsbehov;
  • giver en atmosfære, der fremme kreativitet, innovation og iværksætteri;
  • muliggør nem justering af temperatur, dagslys og luftcirkulation i et givet arbejdsområde;
  • bruger genbrugsmaterialer og genbruger eksisterende materialer, hvor det er muligt;
  • inkluderer solcelleanlæg på taget til generering af solenergi til CO2- neutral bygningsdrift;
  • gør udendørsarealer grønnere gennem plantning af træer.

Om innovationsbygningen

Den eksisterende træbygning på 9.500 kvadratmeter blev oprindeligt indviet i 1995 som et lager. Den nye ombyggede bygning forventes færdig i 2023. Den vil huse det meste af den produktudvikling, som VELUX Gruppen laver, og som i dag er spredt over flere steder i Danmark og i udlandet. Det forventes gør gøre VELUX til en særlig attraktiv arbejdsplads inden for innovation og produktudvikling i det førsteklasses og inspirerende miljø. VELUX forventer at investere næst 200 mio. kr. i etableringen af sin nye innovationsbygning.

Boilerplate

Om Praksis Arkitekter

Praksis Arkitekter blev grundlagt i 2006, har 20 ansatte med base i Svendborg. Firmaet har specialiseret sig i at omdanne fredede og andre eksisterende bygninger ved hjælp af de nyeste designprincipper og med fokus på kvalitet og bæredygtighed. Læs mere her: Praksis Arkitekter.

Praksis Arkitekter samarbejder med følgende selskaber på projektet med VELUX kommende innovationsbygning: Søren Jensen Consulting Engineers, vedrørende bygningsspecifikationer; BRIQ, omkring arbejdspladsdesign; og DETBLÅ, omkring landsskabsarkitektur.

Om VELUX Gruppen

I 80 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget for mennesker over hele verdenen. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og moduler til både skrå og flade tage, gardiner og solafskærmning, rulleskodder og smart home-produkter. Vores produkter bidrager til et sundt og bæredygtigt indeklima ifm. arbejde og uddannelse, fritid og fornøjelse. VELUX Gruppen arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 11.500 medarbejdere. VELUX Gruppen ejes af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. I 2020 omsatte VKR Holding for 22.6 mia. kr. og THE VELUX FOUNDATIONS donerede 1 mia. kr. til forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland.

Find mere information på velux.com.