Copenhagen,
03
Juli
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

VELUX Gruppen støtter den bæredygtige omstilling af byggebranchen som Impact Partner til UIA World Congress of Architecture 2023

I VELUX Gruppens bæredygtighedsstrategi 2030 forpligter koncernen sig til at fremme  bæredygtig udvikling. Som en del af denne forpligtelse, har VELUX Gruppen påtaget sig rollen som Impact Partner til UIA World Congress of Architects 2023 i København.

Partnerskabet med UIA er baseret på et fælles mål om at drive den grønne omstilling af byggebranchen ved at fremme dialog og samle globale meningsdannere og vigtige interessenter på tværs af alle sektorer i branchen.

Som del af en branche, der står for en stor del af den globale CO2-udledning, har vi en ambition om at gå forrest og tage ansvar for at finde måder at bygge mere bæredygtigt på. Derfor var det helt naturligt for os at melde os som Impact Partner til konferencen. Jeg ser frem til at drøfte og udveksle ideer for fremtiden med foregangsvirksomheder, arkitekter, eksperter og andre visionære branchefolk på konferencen,

siger Lars Petersson, CEO i VELUX Gruppen.

Som Impact Partner vil VELUX Gruppen bidrage med oplæg og videndeling inden for tre centrale emner; bæredygtighed i en global kontekst, fremtidens boliger og den næste generation af branchefagfolk.

Se UIA-konferencens fulde program her: https://uia2023cph.org/programme/

BoligVærkstedet – en verdensmålspavillon til UIA-konferencen
Den 14. april i år slog VELUX Gruppen og partnerne EFFEKT, Artelia og Enemærke & Petersen dørene op til BoligVærkstedet. En byggeudstilling, der viser, hvordan man kan bygge boliger med et CO2-aftryk på 3.8 kg/CO2/m2/år – tre gange lavere end den nuværende danske lovgivning på 12 kg CO2/m2/år – med et førsteklasses indeklima. Visionen bag projektet er at gå forrest i byggebranchen og vise, hvordan nytænkning af bygninger kan være med til at løse nogle af de globale klima- og sundhedsudfordringer.

BoligVærkstedet er valgt som én af de 15 verdensmålspavilloner til UIA World Congress of Architects i København. Hver pavillon er udvalgt på baggrund af dens unikke bud på, hvordan der kan bygges til fremtiden og relaterer sig til ét eller flere af FN’s 17 verdensmål. BoligVærkstedet er valgt som én af de pavilloner, der afspejler det 11. verdensmål ”Bæredygtige byer og lokalsamfund”.

Prøvemodel

Om VELUX Gruppen
I over 80 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget for mennesker over hele verdenen. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og moduler til både skrå og flade tage, gardiner og solafskærmning, rulleskodder og smart home-produkter. Vores produkter bidrager til et sundt og bæredygtigt indeklima ifm. arbejde og uddannelse, fritid og fornøjelse. VELUX Gruppen arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 35 lande og beskæftiger omkring 11.000 medarbejdere. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab, ejet af VILLUM FONDEN og Kann Rasmussen familien. I 2022 omsatte VKR Holding for DKK 31,9 mia. og VILLUM FONDEN donerede DKK 1,36 mia. til forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland.

Find mere information på velux.com.