Copenhagen,
19
April
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

VELUX Gruppen samarbejder med ArcelorMittal om stål med lavt CO2-aftryk

Oversigt

VELUX Gruppen kickstarter samarbejde med ArcelorMittal, verdens førende stål- og mineselskab, som led i gruppens målsætning om at halvere udledninger i værdikæden inden 2030.

De to virksomheder vil arbejde sammen om at reducere CO2-aftrykket på det stål, der anvendes i VELUX ovenlysvinduer. Formålet med samarbejdet er at reducere den indlejrede CO2 med op til 70% (afhængigt af hvilket type stål der anvendes) sammenlignet med konventionelt produceret stål. 

Kvaliteten af stål er afgørende for at sikre funktionaliteten og holdbarheden på de hængsler, der bruges til at betjene VELUX ovenlysvinduer samt de beslag, der bruges til at montere dem. VELUX Gruppen arbejder på at halvere scope 3-udledningen inden 2030, og i den forbindelse er samarbejdet med leverandører af materialer afgørende.

Dette forår bestiller vi den første levering af stål med et lavere CO2-aftryk fra ArcelorMittal. Vi er meget begejstrede for den udvikling, som ArcelorMittal sat i gang, hvor de bevæger sig fra at bruge fossile energikilder i stålproduktionen til at kunne producere stål med et lavere CO2-aftryk. Et samarbejde som dette, gør det muligt for os at mindske CO2-aftrykket på vores produkter, og vi ser frem til at se resultatet og den positive indvirkning, som samarbejdet kommer til at have på vores produkters og virksomhedens CO2-aftryk,
 

siger Jesús Villalba, Senior Director, Direct Procurement hos VELUX Gruppen

ArcelorMittals XCarb® er valset stål, som produceres ved brug af mindst 75% genanvendt stål og 100% vedvarende energi. Det skal nu testes i større mængder på en VELUX-fabrik i Gniezno, Polen for at se, hvordan det klarer sig i hængsler og beslag. Sideløbende vil VELUX Gruppen og ArcelorMittal arbejde sammen om at sænke CO2-aftrykket fra stål, der anvendes i andre stålkomponenter til ovenlysvinduer.

Dagens udmelding er kulminationen på mange måneders arbejde med vores kolleger i VELUX Gruppen, samt i vores testlaboratorier og produktionslinjer i Europa. Takket være vores kunders interesse og støtte er vi i stand til at fremstille XCarb®, som produceres med genanvendt stål og vedvarende energi, til et stigende antal løsninger, hvilket skubber grænserne for, hvad vi troede var muligt, da vi lancerede XCarb® for to år siden. Jeg vil gerne takke VELUX Gruppen for deres engagement i dette projekt indtil videre. Vi befinder os i startfasen, og jeg ser jeg frem til at se resultaterne af vores langsigtede samarbejde om at reducere miljøpåvirkningen af stålet, der anvendes i VELUX ovenlysvinduer,

siger Laurent Plasman, CMO Industry, ArcelorMittal Europe – Flat Products.

Samarbejdet mellem VELUX Gruppen og ArcelorMittal blev offentliggjort på BAU — verdens førende messe inden for arkitektur, materialer og systemer, der afholdes i München den 19. april.

download
Prøvemodel

Om VELUX Gruppen
I over 80 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget for mennesker over hele verdenen. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og moduler til både skrå og flade tage, gardiner og solafskærmning, rulleskodder og smart home-produkter. Vores produkter bidrager til et sundt og bæredygtigt indeklima ifm. arbejde og uddannelse, fritid og fornøjelse. VELUX Gruppen arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 38 lande og beskæftiger omkring 11.000 medarbejdere. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab, ejet af VILLUM FONDEN og Kann Rasmussen familien. I 2022 omsatte VKR Holding for DKK 31,9 mia. og VILLUM FONDEN donerede DKK 1,36 mia. til forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland.

Find mere information på velux.com 

 

Om ArcelorMittal 
ArcelorMittal er verdens førende stål- og mineselskab med tilstedeværelse i 60 lande og primære stålproduktionsanlæg i 16 lande. I 2022 havde ArcelorMittal en omsætning på 79,8 milliarder dollars og råstålproduktion på 59,0 millioner ton, mens jernmalmproduktionen nåede 45,3 millioner ton. Vores formål er at producere smartere stål, der har en positiv fordel for mennesker og planeten. Stål fremstillet ved hjælp af innovative processer, der bruger mindre energi, udleder betydeligt mindre kulstof og reducerer omkostningerne. Stål, der er renere, stærkere og genanvendeligt. Stål til elektriske køretøjer og vedvarende energiinfrastruktur, der vil støtte samfund, når de transformerer sig gennem dette århundrede. Med stål i centrum, vores opfindsomme medarbejdere og en iværksætterkultur i hjertet vil vi støtte verden i at lave den ændring. Det er det, vi mener, der skal til for at blive fremtidens stålvirksomhed. ArcelorMittal er noteret på børserne i New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Luxembourg (MT) og på de spanske børser i Barcelona, Bilbao, Madrid og Valencia (MTS).