Copenhagen,
25
Marts
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX Gruppen offentliggør ny CR rapport

VELUX Gruppens netop offentliggjorte corporate responsibility rapport viser, at virksomheden er forrest i feltet, når det gælder bæredygtighed.
Udover et historisk lavt antal arbejdsulykker, viser rapporten, at VELUX ovenlysvinduer har et positivt CO2 footprint.

VELUX Gruppens corporate responsibility rapport 2013 er netop offentliggjort. Rapporten – Building a Model Company - bygger på VELUX Gruppens målsætning om at være en mønstervirksomhed, der arbejder med samfundsnyttige produkter og behandler sine kunder, leverandører, medarbejdere og ejere, bedre end de fleste andre virksomheder.

Ovenlysvinduer med et positivt CO2 footprint
I 2013 har VELUX Gruppen offentliggjort livscyklusanalyser på kerneprodukter for Nordeuropa. Analyserne viser, at et VELUX ovenlysvindue sparer mere CO2 igennem dets levetid, end det koster at producere og bortskaffe. Dette skyldes bl.a. den gratis solvarme, der nedsætter behovet for opvarmning i vinterhalvåret.

- Vi har altid haft en målsætning om, at vores produkter skal bidrage positivt til samfundet. Og når vi ved, at bygninger står for 40% af den vestlige verdens energiforbrug, er det vigtigt for os, at vores produkter bidrager til en sundere og mere bæredygtig måde at skabe bygninger på. Livscyklusanalyserne viser, at vores ovenlysvinduer er med til at nedbringe den samlede CO2 udledning med 4-500 kg CO2 fra vugge til grav, siger Jørgen Tang-Jensen, administrerende direktør for VELUX Gruppen.

Færre og mindre alvorlige ulykker
Den nye rapport viser i mellemtiden ikke kun gode takter inden for bæredygtighed. Også når det kommer til arbejdsulykker, har 2013 været et godt år for VELUX Gruppen. I 2013 var der i VELUX Gruppen 2,4 ulykker pr 1 mio. arbejdstimer og fraværet pga. arbejdsulykker var 0,3 timer pr 1000 arbejdstimer.

- Vi har aldrig haft så få arbejdsulykker og så lille et fravær pga. ulykker. Det viser, at vi ikke bare har færre ulykker, men også mindre alvorlige ulykker. Dette resultat er vi selvfølgelig rigtig glade og stolte over, fordi medarbejdernes sikkerhed er utrolig vigtig, siger Jørgen Tang-Jensen og fortsætter:

- Selvom det er det laveste antal ulykker, vi nogensinde har haft, kom vi ikke helt i mål på vores KPI om antal ulykker, men vi arbejder videre med at nå vores langsigtede vision, som pr. definition er at have nul arbejdsulykker igennem et konstant fokus på sikkerheden i det daglige arbejde primært på vores fabrikker.

19% reduktion i CO2 udledning, men målet er ikke nået endnu
I 2013 har VELUX Gruppen reduceret sit CO2-udslip med 19% sammenlignet med 2007. Dette resultat er lidt dårligere end målsætningen, som lyder på 50% i 2020.

- Når det kommer til vores egen CO2 udledning, er vi ikke helt der, hvor vi havde håbet på, men vi holder fast i vores 2020-mål. Vi vil nå dette mål ved at arbejde videre på at forbedre vores energi effektivitet primært på fabrikkerne, siger Jørgen Tang-Jensen.

1.182 millioner kroner tilbage til samfundet
VELUX Gruppens største ejer er VILLUM FONDEN. I 2013 uddelte VELUX FONDEN og VILLUM FONDEN donationer for i alt 1.182 millioner kroner inden for naturvidenskab, miljø, sociale og kulturelle formål, humaniora samt alders- og øjenforskning i Europa.
 
Download foto i høj opløsning

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com
 
Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com. Klik her for at modtage VELUX Nyheder.

Følg os på twitter.com/velux og facebook.com/velux

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:
Kristian Lysgaard
Communication Manager
VELUX Gruppen
Telefon: + 45 45 16 40 43
@: kristian.lysgaard@velux.com