Copenhagen,
03
November
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX fejrer sit 75 års jubilæum ved at bringe lys til Afrika

VELUX Gruppen lancerer et helt nyudviklet ovenlysvindue til fredede og historiske bygninger. Med både de bedste tekniske værdier og en æstetik i særklasse er det godt nyt til alle, der skal renovere fredede og bevaringsværdige bygninger.
VELUXPageContent

Kulturarvsstyrelsen under Kulturministeriet har netop godkendt renoveringen af en fredet beboelsesejendom i Nykøbing Falster. I renoveringen indgår otte nye ovenlysvinduer, der er udviklet af VELUX Gruppen i tæt samarbejde med prisvindende arkitekt Merete Lind Mikkelsen. Efter en tre måneders testperiode er ovenlysvinduerne mere end godkendt.

"Det er det første ovenlysvindue af sin art installeret i en historisk fredet bygning. Det er lykkedes at udvikle ovenlysvinduet i harmoni med de eksisterende materialer og den æstetik, vi ser i historiske bygninger og på samme tid sikre komfort og trivsel. Og det er en milepæl inden for arkitektur og kulturarv," siger arkitekten bag det nye ovenlysvindue, Merete Lind Mikkelsen, der netop er blevet hædret af Henning Larsens Fond for sit arbejde med historiske bygninger.

En hyldest til stærke æstetiske traditioner
Det nye ovenlysvindue har en række nye materialeelementer, der gør vinduet ideelt til historiske bygninger. En indvendig træramme og en ydre foret ramme med bl.a. zink, der passer til ældre tagmaterialer. De nye vinduer er udrustet med paneler og robuste hængsler, der komplementerer den gamle æstetik.

"Det er klart, at æstetikken har fået ekstra meget opmærksomhed i udviklingen. Vi valgte zink og kobber, netop fordi disse metaller ældes så smukt med de andre materialer i gamle bygninger. Men samtidigt er vi selvfølgelig ikke gået på kompromis med de tekniske egenskaber, så også isolering og holdbarhed er i top", siger Mick Schou Rasmussen, direktør i VELUX Danmark A/S.

Arbejdet med byggematerialer til historiske bygninger adskiller sig netop fra produktudvikling for konventionelle boliger og offentlige bygninger ved den æstetiske dimension. Det er lykkedes for VELUX Gruppen at forene skærpede æstetiske krav med en fremragende komfort helt som ved et moderne højteknologisk ovenlysvindue.

Udvikling katalyseret af skærpede krav i hele Europa
VELUX Gruppen har i årevis haft stærke produkter til fredede bygninger. Men flere forhold har medvirket til udviklingen af det nye ovenlysvindue - blandt andet det fornyede fokus på bevarelse af den kulturelle arv i hele Europa og de nye restriktioner på, hvordan historiske bygninger må ændres. Endeligt har fokusset på den energimæssige ydeevne for bygningsdele også spillet en rolle i konstruktionen af det nye ovenlysvindue til fredede bygninger.

Forår 2015
VELUX Gruppen leverer fra foråret 2015 det nye ovenlysvindue til fredede ejendomme, men VELUX Danmark vil dog gerne være behjælpelige allerede nu, hvis man har et relevant projekt.
 
Den fredede ejendom i Nykøbing Falster kan holde mange år fremover med de nye ovenlysvinduer, som er specialdesignet til fredede bygninger.

Download foto i høj opløsning

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysløsninger til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com

Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com. Klik her for at modtage VELUX Nyheder.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:
Mick Schou Rasmussen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
velux.dk 
Følg VELUX Danmark på facebook.com/velux​​