Copenhagen,
11
Maj
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

VELUX Danmark hædret for brug af bæredygtigt træ

Oversigt

Når danske boligejere får monteret VELUX ovenlysvinduer af træ i taget, sker det i vished om, at træet kommer fra ansvarligt skovbrug. Det har FSC Danmark valgt at hylde ved at tildele VELUX Danmark et ”100 %-diplom”.

FSC Danmark har i år lanceret et nyt koncept, hvor der fremadrettet én gang årligt uddeles ”100%-diplomer”. Med det nye koncept ønsker man at hylde de virksomheder, som har indført offentlige politikker om 100 % FSC på en eller flere produktgrupper. Fordi det er første gang at prisen uddeles, hædres de virksomheder, som har meldt politikker ud gennem de seneste år. Heriblandt VELUX Danmark.

Carina Christine Skovmøller, ansvarlig for CSR i VELUX Gruppen, modtog diplomet på vegne af VELUX Danmark:

Vi er stolte over at modtage FSC Danmarks 100%-diplom, som anerkender vores ansvarlige brug af træ i vores ovenlysvinduer. Vi håber, at vi kan inspirere andre til at holde fokus på brugen af bæredygtige materialer i byggeriet,
siger hun.

VELUX ovenlysvinduer af træ på det danske marked er 100 procent FSC-certificeret. Den internationale non-profit mærkningsordning er forbrugernes sikkerhed for, at det træ, der benyttes i fremstillingen af ovenlysvinduerne, udelukkende kommer fra skovbrug, hvor der er taget hensyn til både dyr og planteliv, samt de mennesker, som bor eller arbejder i lokalområdet.

Læs FSC Danmarks pressemeddelelse her.

VELUX Gruppens FSC-licensnummer: FSC-C108944
Hvad er FSC?

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed. Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentlig sikkerhedsudstyr og løn.

Om VELUX Danmark

Vi sælger og markedsfører VELUX produkter i Danmark og på de nordatlantiske markeder. Alle produkter forhandles hovedsageligt igennem tømmerhandlere, byggemarkeder, samt gardin- og farvehandlere. VELUX Danmark A/S er et selvstændigt aktieselskab under VELUX Gruppen og beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere.

Om VELUX Gruppen

I over 75 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og -moduler til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen gardiner og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og intelligente produkter til fjernbetjening. Disse produkter er med til at sikre et sundt og bæredygtigt indeklima i forbindelse med arbejde og indlæring, leg og fornøjelse. Vi arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 9.500 medarbejdere på verdensplan. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab.