11
August
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Undgå insekter indenfor

Der er flere og flere unge, der vælger at starte på en videregående uddannelse.
VELUXPageContent


Den positive udvikling betyder imidlertid også, at mange unge mangler en billig bolig i nærheden af deres uddannelsessted. Derfor er det en god ide at overveje, om ens bolig kunne rumme en studerende.  

Hvert år søger flere og flere ind på en videregående uddannelse. I år oplevede uddannelsesinstitutionerne et rekordoptag på 64.397 på landsplan. Det betyder, at endnu flere end tidligere lever på SU og derfor ikke har et stort rådighedsbeløb til at betale høje leveomkostninger. Men selvom de studerende blot ønsker en billig og simpel boligløsning, så kan det være svært for dem at finde.

Centralindstillingsudvalget, der administrerer studie- og ungdomsboliger i København og omegn, registrerede sidste år en stigning på 40 procent på bare et år i antallet af unge på ventelister til en bolig. Problemet gælder ikke kun København, men ses også i andre danske byer med uddannelsesinstitutioner. Derfor bliver de unge nødt til at finde alternative boligløsninger.

- Unge under uddannelse har sjældent høje krav til deres bolig. De søger primært noget billigt, som de kan have i en midlertidig periode. Derfor kan det være oplagt for dem at bo til leje hos folk, der har ekstra plads på deres loftsetage. Der er nemlig mange husstande, som ikke udnytter al deres plads og godt kunne leje et loftsværelse ud til en studerende, fortæller Jesper Salsskov Jensen, direktør i VELUX Danmark.

I familier, hvor et af børnene er under uddannelse, kan man også se en istandsættelse af loftsrummet som en måde at hjælpe ens eget barn. På den måde kan den studerende bo for sig selv, men stadig være tæt på familien og leve billigt. Men det kræver som regel en lille indsats i form af en opgradering af tagetagen, som ofte er det rum, der har fået lov at støve til.

- Det er ikke alle, der udnytter deres loftsrum særlig godt. Det bliver ofte brugt til opbevaring og ender i et rod af gamle sager. Men faktisk er det et skønt rum, fordi det, i modsætning til kælderrum, har mulighed for at få direkte og uhindret dagslys fra vinduer i taget. Lyse rum opleves markant større end mørke rum, så selv et mindre loftrum vil kunne blive en attraktiv og behagelig studiebolig. Derfor rummer loftet et potentiale til at blive et beboeligt, lyst og rart rum at opholde sig i. Særligt for unge, der samtidig gerne vil have privatliv og muligheden for f. eks. at høre musik uden at forstyrre nogen, fortæller Jesper Salsskov Jensen, direktør i VELUX Danmark.

For studerende er det væsentligt, at indeklimaet er i orden, da de skal kunne koncentrere sig og sove ordentligt om natten for at klare studierne. Derfor er det vigtigt at bo et sted, hvor der er mulighed for at lufte effektivt ud så der hele tiden er frisk luft. Samtidig er dagslys en kilde til energi, både for boligen og os mennesker, så vi holder os vågne og veloplagte. Studerende bør opholde sig i rum med masser af frisk luft og rigeligt med dagslys i dagstimerne, så de kan holde sig sunde og raske og holde energiniveauet oppe.

Ved at rydde ud i loftsrummet og istandsætte det med ny maling og ovenlysvinduer, er det muligt at skabe et helt nyt opholdsrum, der er oplagt til en studerende eller som arbejdsværelse til resten af familien. Samtidig øger istandsættelsen også husets værdi betragteligt, hvilket kan komme familien til gode ved et fremtidigt salg.

Ønsker man rådgivning til at finde den bedste løsning til sit loftsrum, kan man kontakte VELUX dagslys-rådgivere, der er specialister i at modernisere boliger, så både dagslysindfald og indeklima optimeres.

 

Lav dit loftsrum om til den perfekte studiebolig

Download foto i høj opløsning


Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com

Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com. Klik her for at modtage VELUX Nyheder.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
velux.dk og veluxshop.dk
Følg VELUX Danmark på facebook.com/VELUX