10
Oktober
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Udstilling: Bæredygtigt byggeri i de schweiziske alper

Fra fredag lægger Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering hus til udstillingen New Monte Rosa Hut SAC, bæredygtigt byggeri i de schweiziske alper.
VELUXPageContent

​Udstillingen viser en model af alpehytten Monte Rose Hut SAC, der med sin enestående arkitektur og nyskabende teknologi markerer en ny udvikling inden for bæredygtig arkitektur.

Den nye alpehytte i Monte Rosa-regionen i Schweiz er en bæredygtig bygning, der blev skabt i forbindelse med markeringen af ETH Zurichs, et af de to tekniske universiteter i Schweiz, 150-års jubilæum. For ETH Zürich og Swiss Alps Club, der stod bag projektet, var et af målene, at bygningen selv skulle producere mindst 90 % af sit eget energiforbrug, og derfor spillede bl.a. solenergi en stor rolle i projektet.

VELUX Gruppen støttede projektet både med know-how og materialer og er nu med til at give danskerne muligheden for at få et indblik i projektet, når Det Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering fredag åbner for udstillingen, der udover en model af hytten i skala 1:10 også indeholder tegninger, fotografier og dokumenter fra udviklingsfasen.

I VELUX Gruppen er det en del af vores strategi at deltage aktivt i udviklingen af fremtidens bæredygtige bygninger og skabe balance mellem energieffektivitet, indeklima og udnyttelse af vedvarende energi. Monte Rosa Hut SAC var et rigtig spændende projekt at være en del af og er et godt eksempel på en vellykket kombination af fremragende arkitektur, bæredygtighed og moderne teknologi, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark A/S.

Monte Rosa Hut SAC er en træhytte i fem etager indkapslet i aluminium, og på grund af de skarptskårne, skinnende sider har bygningen fået tilnavnet "Der Bergkristall", bjergkrystallen. Hytten har et 120 m2 solcelleanlæg, en 60 m2 stor termisk solfanger til varmt vand og rapsoliedrevet kraftvarmeværk – alt sammen noget der er med til at gøre bygningen tæt på selvforsynende med energi.

Udstillingen om huset blev skabt i 2010 i samarbejde mellem gta Ausstellungen-Institut für Geschichte und Theorie der Architektur og Studio Monte Rosa-Departement Architektur på ETH Zürich. Udstillingselementerne giver et indblik i og reflekterer over planlægnings- og bygningsprocesserne, forklarer det teknologiske koncept og formidler et indtryk af den opførte bygning.

Mere information
Udstillingen åbner med en reception fredag d. 7. oktober 2011 kl. 15.00 med taler af Sven Felding, arkitektskolens rektor, den schweiziske ambassadør Viktor Christen og arkitekt Daniel Ladner, Bearth & Deplazes Architekten. 

Udstilling: New Monte Rosa Hut SAC, bæredygtigt byggeri i de schweiziske alper
Dato: 07.10.11 - 30.10.11 - hverdage 11-20, weekend kl. 12-18.
Sted: Det Kongelige Danske KunstAkademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering,
Danneskiold-Samsøes Allé 53, 1435 Kbh. K.
Gratis adgang

Det nye Monte Rosa Hut SAC ligger i de schweiziske alper og producerer selv 90 % af sit energiforbrug. På udstillingen ’New Monte Rosa Hut SAC, Bæredygtigt byggeri i de schweiziske alper’ kan man se en model af bygningen og samtidig få et indblik i udviklingen af huset, der er nyskabende inden for bæredygtig arkitektur.

Kontaktperson
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produkt-porteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærm-ning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgs-selskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.