06
Maj
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Udnyt sol og varme inden døre

Foråret er for alvor sat ind med lune solskinsdage og kølige aftener. Snart er det blevet rigtig sommer og med lyset væltende ind af vinduerne, kan det være svært at få sovet længe. Er man først blevet vækket af solens varme stråler, må man op og i gang.
VELUXPageContent

Selv om det er dejligt at vågne om morgenen og konstatere, at endnu en solskinsdag er begyndt, så er det også rart at få sin søvn. De fleste har igennem en hel arbejdsuge set frem til at kunne sove bare lidt længere i weekenden, og derfor håber mange forældre på, at børnene vil sove bare et par timer ekstra om morgenen i weekenden. Det håb er nemmere at få indfriet om vinteren, hvor det er gråt og trist udenfor, end om foråret og om sommeren, hvor der er mange lyse timer.

I Danmark byder selv en regnvåd sommer på 500-600 solskinstimer med kvidrende fugle og lyse morgener. Morgensolen forstyrrer både børn og voksnes søvn, og når solens stråler rigtig får magten, bliver der også hurtigt for varmt og indelukket i soveværelserne. Især i boliger med store vinduespartier og ovenlysvinduer er det en velkendt oplevelse, fordi vinduerne trækker markant mere sollys og varme ind i boligen.

- Mange har brug for hvile i weekenden, og her er mørklægningsgardiner, der effektivt forhindrer sollyset i at trænge igennem vinduerne, den optimale løsning. Vælger man de helt rigtige gardiner, kan man oven i købet nedbringe energiforbruget ved at udnytte solens varme til naturlig opvarmning i dagstimerne for derefter at bruge de nedrullede gardiner til at reducere varmetabet om natten, siger Carsten Røjgaard, der er direktør for VELUX Danmark.

De indvendige gardiner kan regulere dagslyset i boligen, men på denne tid af året, hvor antallet af solskinstimer stiger, kan der også være behov for at kunne regulere varmen i boligen, både om natten og midt på dagen.

Ovenlysvinduer genererer en stor mængde passiv og gratis solvarme, der kan bidrage positivt til husets energibalance. For at sikre mod overopvarmning kan vinduerne med fordel udstyres med udvendige markiser, der på de varme sommerdage kan reducere varmen i rummet med op til 90 procent uden at blokere for hverken dagslys eller udsigt.

Med en kombination af markiser og indvendige gardiner kan man regulere både dagslys og varme i boligens rum. Løsningen fungerer således som en termostat, så man både kan holde styr på temperaturen og reducere energiforbruget,. I VELUX har man udviklet konceptet ”Bolig i balance”, hvor hovedtanken netop er, at der skal være overensstemmelse mellem energiforbrug, komfort og æstetik. 

Få meget mere at vide
Det tager højest 10 minutter at montere et VELUX gardin, og der er mange forskellige modeller og farver at vælge imellem. På VELUX hjemmeside www.velux.dk  kan man læse mere om, hvilke former for afskærmningsløsninger, man skal vælge for at få sin bolig i balance - og købe gardinerne online.

Gode råd:

  • Er det tid til at udskifte de gamle gardiner, så tænk over hvilke funktioner, du ønsker, at gardinerne skal have. Er det lysdæmpning eller helt mørklægning, du er ude efter? Ønsker du at holde varmen ude eller inde? På www.veluxshop.dk kan du læse om de mange forskellige funktioner, et gardin kan opfylde, og vælge din model ud fra dette.
  • Hvis du svært ved at forestille dig, hvordan en farve vil se ud i dit hjem, så kan du helt gratis bestille prøver af de gardiner, du er interesserede i, på VELUX hjemmeside.
  • Husk at meget dagslys er godt, men det gælder om at få fordelt dagslyset jævnt og blidt ind i hjemmet. Det er ovenlysvinduer særligt egnede til at gøre, og et let gardin – såsom et plisségardin – er gode til let at dæmpe lyset, så det føles behageligt for øjet.

Kontaktperson:
Carsten Røjgaard, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: VELUX-DK@VELUX.com
www.velux.dk

Om VELUX
VELUX skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX, der har produktionsselskaber i 10 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, er globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 9.000 medarbejdere, heraf ca. 3.000 i Danmark. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, der er et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.

Mørklægningsgardinerne fra VELUX hjælper til at forlænge nattesøvnen i de tidlige morgentimer. Samtidig gøres en eftermiddagslur mere behagelig, når det både er muligt at få skygge og frisk luft midt på dagen. Gardinerne er så lette at montere, at det kan klares på under 15 minutter.

Download billede i større format

Download billede i større format