15
Maj
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tre nyheder om ovenlys gennem flade tage

Netop nu lanceres tre nyheder, der gør VELUX ovenlyskupler endnu mere attraktive.
VELUXPageContent


Ovenlyskuplerne fås nu med tagudgang, der gør det nemt for håndværkere at opnå adgang til taget. Derudover udvides sortimentet med en større ovenlyskuppel og soldrevne markiser til alle kuppelstørrelser. Ovenlyskupler er en velegnet løsning til både nye huse – og til huse med ovenlyskupler, der trænger til udskiftning.

Mange huse bygges i dag med tag, der har en meget lav taghældning på 0-15°. Netop hertil er det oplagt at anvende energibesparende ovenlyskupler til at sikre en høj dagslysmængde, der øger komforten og bidrager positivt til beboernes sundhed.

Mindre støj – mere dagslys
Ovenlyskuplerne findes i mange størrelser og nu helt op til 150 x 150 cm. Der er både faste og oplukkelige typer at vælge imellem. En VELUX ovenlyskuppel består af en kombination af et højisolerende ovenlysvindue med lavenergirude, hvor karm og ramme er af PVC samt en beskyttende kuppel af klar eller opalhvid akryl. Ovenlyskuplerne har smalle rammer, der sammen med den lave indbygningshøjde på 15 cm og den glasklare akrylkuppel, sikrer et maksimalt dagslys til rummene under kuplen.

Ovenlyskuplerne er designet til at reducere støj fra nedbør, så samtale eller nattesøvn ikke forstyrres. Ved at anvende en lavenergirude i kombination med den beskyttende kuppel sikres endvidere, at den indvendige overflade på lavenergiruden er varm og dermed beskyttet mod kondens.

Både faste og oplukkelige
Ovenlyskuplerne leveres enten med fast ovenlysvindue, CFP, eller med et oplukkeligt VELUX INTEGRA® ovenlysvindue, CVP. Det oplukkelige ovenlysvindue styres fra fjernbetjeningen, der kan række over hele huset. En regnsensor sikrer, at kuplen lukkes i tilfælde af regnvejr. Ovenlyskuplerne leveres i 9 forskellige størrelser, hvor flere matcher størrelsen på ældre plastkupler. Dermed er det enkelt at udskifte matte og udtjente kupler med moderne energibesparende ovenlyskupler.

Nem adgang til taget
Nu kan ovenlyskuplerne også leveres som tagudgang med typebetegnelsen CXP. Ovenlyskuplen åbnes manuelt, hvorefter to gasfjedre sørger for 70° åbning, så der er fri adgang til taget, f.eks. ved vedligeholdelse eller reparation.

Motoren i de oplukkelige kupler er skjult i karmen og giver dermed et rent og æstetisk design uden forstyrrende elementer. Det gælder også for typen med brandventilation, CSP, der kan fås i to størrelser 100x100 cm og 120x120 cm. CSP opfylder EU-kravene i DS/EN 12101-2 for røglemme, og VELUX Danmark kan levere tilbehør til et komplet brandsikringsanlæg, som f.eks. styresystem, brandtryk, tastatur, røgmeldere og røgsensorer.

Nye muligheder for solafskærmning
Det er nu muligt at udnytte solens energi optimalt sikre et behageligt indeklima på samme tid. Nu fås ovenlyskuplerne med udvendig solcelledrevet markise til montering mellem vindue og kuppel. Markisen er perfekt til eftermontering og kan anvendes til både faste og oplukkelige ovenlyskupler, da der ikke kræves tilslutning til el-nettet. Markisen leveres med en enkel fjernbetjening – eller den kan styres fra VELUX INTEGRA® fjernbetjeningen. 

Indvendigt kan mængden af sollys reguleres med fjernbetjente plisségardiner, der styres trinløst fra fjernbetjeningen. Som en nyhed i 2013 kan VELUX Danmark endvidere levere fjernbetjente energigardiner til ovenlyskuplerne. Energigardinerne har både en lysdæmpende og isolerende effekt.

Garanti og CE-mærkning
Akrylkuplen bevarer sin gennemsigtighed, og den forventede reduktion af lystransmittans over en periode på 10 år er mindre end 2 %. VELUX Danmark yder 10 års garanti på ovenlyskuplerne og 3 års garanti på solafskærmningsprodukterne. VELUX ovenlyskupler er CE-mærket i henhold til EN 1873.

Få mere at vide om ovenlyskuplerne på velux.dk. Her kan der også bestilles eller downloades en brochure, der forklarer alt om ovenlyskuplerne og viser flotte og funktionelle lysindfald i huse med fladt tag.

Energibesparende ovenlyskupler Lav indbygningshøjde
VELUX ovenlyskupler er energibesparende og giver et behageligt dagslys i husets beboelsesrum.

Download foto i høj opløsning
Ovenlyskuplerne har lav indbygningshøjde, så de syner mindre på flade tage.

Download foto i høj opløsning

Ovenlyskupler med gasfjedre

ovenlyskupler med effektiv varmebeskyttelse
Nu fås ovenlyskuplerne med gasfjedre, der åbner op i 70 grader og sørger for nem adgang til taget ved vedligeholdelse eller reparation.

Download foto i høj opløsning
Solcelledrevet udvendig markise under kuplen yder effektiv varmebeskyttelse og forbedrer indeklimaet.

Download foto i høj opløsning


Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com.

The Newsmarket
Du kan finde videoer af broadcastkvalitet fra VELUX Gruppen på The Newsmarket: thenewsmarket.com/Velux
Førstegangsbrugere af The NewsMarket kan registrere sig på sitet. Har du spørgsmål til brugen af The NewsMarket, e-mail venligst journalisthelp@thenewsmarket.com

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
velux.dk 
Følg VELUX Danmark på facebook.com/VELUXDanmark