18
Oktober
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Team fra Sydkorea vinder førstepræmien i International VELUX Award 2010

Tre vindere og otte projekter, der fik hædrende omtale, blev i lørdags offentliggjort og hyldet ved prisoverrækkelsen for International VELUX Award i La Rochelle i Frankrig.
VELUXPageContent

Et sydkoreansk team bestående af fire arkitektstuderende ved Hanyang University i Seoul vandt førstepræmien for projektet "Constellation of light fields".

Vinderprojektet beskæftiger sig med det store byrum og vigtigheden af at styre snarere end at forstærke lys. Juryen finder projektets idé meget stærk og spændende i måden, den adresserer strukturelle, bymæssige og sociale temaer på. Juryen kunne desuden godt lide den smukke projektpræsentation.

- Projektets rummelighed bragte det helt til tops som et bæredygtigt og troværdigt projekt, der diskuterer en idé, som også kan anvendes i andre klimaer. Alt det, projektet viser, handler om at teste, smukt beskrevet i en række gengivelser og fotos, der er baseret på det klassiske fænomen Möbius-bånd, fortæller Magda Mostafa, formand for juryen.

De studerende forklarer, at projektet begyndte med, at de spurgte, hvordan man implementerer det immaterielle element lys i det materielle element arkitektur.

- Måden, vi håndterer lys på i dag, er begrænset af fysiske elementer som mure og tage. Vi forsøgte at befri arkitekturen fra disse materielle begrænsninger. Lys er det immaterielle arkitektoniske element, som mennesker reagerer direkte på gennem sanserne. Ved at eliminere de materielle elementer kan lys skabe diversitet inden for et givet rum, siger Park Young-Gook, som udarbejdede projektet sammen med Kim Dae Hyun, Choi Jin Kyu og Kim Won Ill. De er alle studerende ved Hanyang University i Seoul.

Andenpræmievindere fra Kina
Joe Wu, en kinesisk studerende ved Delft University of Technology i Holland, er den ene vinder af andenpræmien for sit projekt "Lightscape between gaps". Projektet omhandler en analyse af sollys i Hongkongs ekstreme vertikale byudvikling.

Han deler andenpræmien med Ma Xin, Wang Rui og Yang Meng fra Architecture School of Tianjin University i Kina. Deres projekt "Condensation of variational sunlight influences" beskæftiger sig med interaktionen mellem sollys og menneskers adfærd i bylivet.

Ud over de tre vindere fik otte projekter fra fem forskellige lande hædrende omtale. Kina fik i alt seks priser i 2010 Award.

Et bemærkelsesværdigt panorama af tilgange til morgendagens lys
De i alt 673 projekter fra 280 arkitektskoler i 55 lande repræsenterer en stor mangfoldighed i fortolkningen af det overordnede tema "Light of Tomorrow".

- Vi i juryen fandt, at kvaliteten af projekterne generelt var meget høj. Mange projekter viste en nysgerrighed og vilje til at tænke ud af boksen, ikke nødvendigvis ved at levere meget komplekse idéer, men simpelthen ved at fokusere på enkle løsninger eller aspekter med stor effekt, som andre ikke har tænkt på før, siger Magda Mostafa, formand for juryen.

Konkurrencens tilrettelæggere i VELUX fandt også bidragene særdeles interessante.
- De deltagende studerende responderer utroligt godt på temaet og lægger en masse energi i deres projekter. Projekterne er en stor inspirationskilde for fremtidige generationer af arkitekter, som vil danne grundlag for diskussionerne om ikke blot dagslys, men også bæredygtige boliger i fremtiden, siger Per Arnold Andersen fra International VELUX Award.

International VELUX Award for Students of Architecture afholdes hvert andet år og næste gang i 2012. Alle vinderprojekter præsenteres i årbogen for International VELUX Award. Alle projekter udstilles på iva.velux.com.

Nærmere informationer om juryens møde, vindere, fotos, film og grafik kan downloades på pressesiden på iva.velux.com samt på følgende adresse efter offentliggørelsen af vinderne:

FTP-serveradresse:
ftp://partnerftp.vkr-holding.com
Brugernavn:
ftp_velux_press
Password:
$ddz5587

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaber bedre boligkomfort med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktprogrammet omfatter en lang række tagvinduer og ovenlysvinduer samt løsninger til flade tage. VELUX tilbyder desuden mange indretnings og solafskærmningsprodukter, rulleskodder, installationsprodukter, fjernbetjente produkter og solfangere til installation på taget. VELUX gruppen, som har produktionsvirksomheder i 11 lande og salgsvirksomheder i knap 40 lande, er et af de stærkeste brands i den globale byggevarebranche, og selskabets produkter sælges i det meste af verden. VELUX gruppen har omkring 10.000 medarbejdere og ejes af VKR Holding A/S, som er et fonds- og familieejet aktieselskab. Flere oplysninger fås på www.velux.com.

Nyheder – thenewsmarket.com
Du kan finde videosekvenser til denne pressemeddelelse på
www.thenewsmarket.com/Velux.

Du skal registrere dig, hvis det er første gang, du bruger thenewsmarket.com. Hvis du har spørgsmål, kan du sende en e-mail til journalisthelp@thenewsmarket.com.

For mere information kontakt venligst: 
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk