08
Oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Team fra Danmark vinder international arkitekturpris

Et hold på fire studerende fra Aarhus var blandt prisvinderne, da International VELUX Award 2012 blev uddelt i Portugal under overværelse af repræsentanter fra hele den globale arkitekturverden.
VELUXPageContent


Det danske projekt “Light & Wind” fik hædrende omtale under uddelingen af International VELUX Award 2012 i den portugisiske by Porto d. 4. oktober 2012. Projektet er udført af TALL, der består af tre studerende fra Arkitektskolen Aarhus – Kasper Old Jensen (24 år), Mads Johnson (26 år) og Pit Herold (21 år) – og ingeniørstuderende Peter Drechsler Poulsen (26 år) fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus.
  
Fra Roskilde Festival til International VELUX Award
De fire studerende fra Aarhus, der alle læser på 5. semester, dannede TALL i forbindelse med Roskilde Festival ’12, hvor de indsendte et projektforslag til en oplevelsesinstitution. Herefter ledte gruppen efter et nyt projekt og fandt International VELUX Award 2012 med temaet “Daylight of Tomorrow”. Om deltagelsen i IVA 2012 siger de fire:

”IVA 2012 har givet os et rigtigt spændende projekt at arbejde med, og det har været med til at øge opmærksomheden hos os alle fire i forhold til dagslysets betydning i arkitekturen. Vi brugte tre måneder på at skitsere og teste ideer om emnet dagslys, og vi var vidt omkring fra et projekt om spejling gennem vand til ideer med f.eks. vejskilte og levende loftkonstruktioner. Vores projekt endte med at være en fortolkning af det poetiske billede af vinden over en græsmark. Her genskaber vi effekten i det lodrette plan ved at synliggøre lysspillet, som hele tiden forandrer sig.”

Projektet “Light & Wind” er i flg. den internationale jury baseret på en meget stærk konceptuel ide med en væg af lys, som konstant forandres af vinden – og der er tale om et bemærkelsesværdigt projekt, der udmærker sig i rækken af dagslys- og vindprojekter, indsendt til International VELUX Award 2012.

Vindere fra 9 lande
Temaet for International VELUX Award 2012 er “Light of Tomorrow”. I alt 3.262 studerende fra 79 forskellige lande har indsendt projekter, og 983 projekter blev godkendt til at deltage i konkurrencen.

“Som jury har vi haft mulighed for at se, hvad et meget stort internationalt forum kan få ud af at udforske nogle af de spørgsmål om lys, der er vigtige for os som arkitekter og som mennesker, fordi lys er fundamentalt for alle til alle tider. Jeg synes, at et af de virkeligt spændende elementer ved konkurrencen er hele nytænkningen, opfindelsen eller genopdagelsen af lys, som kommer til udtryk i projekterne,” siger juryens formand, Brigitte Shim.

Juryen har uddelt i alt 4 præmier og 10 hædrende omtaler. En gruppe kinesiske arkitektstuderende, der studerer i Schweiz, vandt 1. præmien, mens et team fra Inje University i Sydkorea fik 2. præmien, og de to 3. Præmier gik til teams fra henholdsvis Kina og Polen. Ud over det danske hold fik i alt 9 hold fra Kina, Belgien, Portugal, Spanien og Rumænien hædrende omtale af juryen.

Du kan læse mere om vinderprojekterne på iva.velux.com

Om International VELUX Award
International VELUX Award er for arkitektstuderende og finder sted hvert andet år. Arkitektstuderende fra hele verden inviteres til at udforske et tema om sollys og dagslys i alle skalaer i det byggede miljø og til at arbejde med abstrakte koncepter og eksperimenter, som ikke er begrænset til brug af VELUX produkter. Med International VELUX Award (IVA) ønsker VELUX Gruppen at styrke dagslysets rolle i bygningsdesign i henhold til selskabets vision om at fremme dagslys, frisk luft og bæredygtig levevis. Prisen er en del af VELUX Gruppens løbende indsats for at etablere tætte relationer mellem fagfolk fra byggefagene.

Læs mere om International VELUX Award: iva.velux.com De danske vindere. Download i stor størrelse


Vinder projektet. Download i stor størrelse
Samtlige vindere. Download i stor størrelse

Kontaktperson
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
velux.dk

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com.VELUX

Pressemateriale på VELUX Media Center
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Center på press.velux.com

Følg os på twitter.com/velux og facebook.com/velux