30
Oktober
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sundt indeklima med minimalt energiforbrug

Rigelige mængder dagslys og frisk luft er nøglen til at skabe en sund bolig i balance.
VELUXPageContent


Der er store energi- og komfortmæssige gevinster ved ovenlysvinduer, især når dagslyset både kontrolleres og udnyttes, så det passer til boligen og årstidernes skiftende lys- og varmeforhold. Det gælder også om vinteren, hvor store temperaturforskelle mellem ude og inde kan skabe kondens og kuldenedfald. VELUX energigardiner kan afhjælpe eventuelle problemer og forbedrer samtidigt vinduets isoleringsevne – uden at gå på kompromis med indeklimaet.

Boligens isolering bliver udfordret i de kolde vintermåneder, hvor vi vil holde varmen inden døre, selvom temperaturen udenfor falder. Nyere vinduer har en god isoleringsevne, men når varmen inden døre møder den lidt koldere luft tæt på rudens indvendige side, så kan man opleve kuldenedfald. Temperaturforskellene kan skabe en fornemmelse af træk i boligen, fordi den varme luft indenfor søger opad og rammer ovenlysvinduet for derefter at blive afkølet og falde ned som kold luft.

- Selvom vinduet slutter fuldstændigt tæt, kan der også dannes kondens på indersiden af vinduet. En af forklaringerne er, at luftfugtigheden i boligen er for høj, og når fugten rammer en kold rude, dannes der kondens. Det er derfor meget vigtigt at lufte lige så ofte ud i boligen om vinteren som om sommeren. Det anbefales at lufte ud tre gange dagligt i 5-10 minutter ad gangen. Med VELUX fjernbetjente og programmerbare ovenlysvinduer er det ikke nødvendigt at bekymre sig om boligens indeklima, da al udluftningen kan programmeres til at ske automatisk, siger Jesper Salskov Jensen, direktør for VELUX Danmark A/S.

Med ovenlysvinduer kan man samtidigt udlufte sin bolig effektivt og ofte væsentligt hurtigere end med sine facadevinduer alene, fordi man kan opnå en skorstenseffekt, der hurtigt skifter luften ud i boligen. Kuldenedfaldet kan samtidigt reduceres væsentligt ved at montere udvendig eller indvendig afskærmning på ovenlysvinduet. Valget af gardiner, markiser eller andre afskærmningsløsninger handler således ikke kun om effektivt at bremse og kontrollere solens stråler, men også om at øge vinduets isoleringsevne og reducere vinterens kuldenedfald fra ovenlysvinduerne.

Et godt bud på solafskærmningsprodukter, der reducerer kuldenedfaldet om vinteren er VELUX energigardiner. De er designet med det formål at minimere boligens energiforbrug ved effektivt at reducere varmetabet og oplevelsen af kuldenedfald gennem vinduet. Energigardinet har et elegant look og ligner et almindeligt plisségardin, men har med sin dobbelte plissédug og det tynde lag af aluminium på dugenes indersider, en imponerende isoleringsevne. VELUX energigardiner forbedrer ovenlysvinduets isoleringsevne med op til 34 % og afhjælper samtidigt kuldenedfaldet.

- Mange boligejere med ovenlysvinduer kender behovet for indvendig solafskærmning for at kontrollere dagslyset i boligen om sommeren. Men få ved, at der er mange fordele ved også at bruge solafskærmningen om vinteren. Moderne ovenlysvinduer er i forvejen godt isolerede, men indvendige energigardiner kan forbedre varmeisoleringen yderligere og på den måde reducere behovet for opvarmning. VELUX har derfor udviklet et omfattende sortiment af solafskærmningsprodukter, der matcher alle slags ovenlysvinduer – uanset hvilken alder vinduet har, siger Jesper Salskov Jensen.

VELUX energigardiner er i de kolde perioder energibesparende og fungerer i de varme perioder som fleksibel mørklægning, hvis solen generer. De er derfor nyttige hele året, men er især økonomisk fordelagtige om vinteren. Energigardinet kan fås i ni forskellige farver, hvilket gør det nemt at friske hjemmet op i nye farver, der matcher resten af indretningen. Energigardinet kan bestilles hos forhandlere landet over og på veluxshop.dk.


VELUX energigardiner forbedrer ovenlysvinduets
isoleringsevne med op til 34 % og afhjælper
samtidigt kuldenedfaldet.

Download foto i stor størrelse


Kontaktperson

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
velux.dk

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com.