Copenhagen,
22
December
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sæt energioptimering på listen over nytårsfortsætter

Nu står der snart 2015 i kalenderen, og årsskiftet symboliserer en frisk start, som motiverer mange danskere til at lave nytårsfortsætter.
VELUXPageContent

Vi ved hvor vigtigt, det er at leve sundt, derfor er det ofte rygestop, slankekur og færre timer på arbejdet, der står højt på listen. De færreste tænker imidlertid over, hvor meget de ydre omgivelser også påvirker vores helbred. Sundhed handler ikke kun om at dyrke mere motion og kvitte smøgerne, det handler i høj grad også om at skabe et hjem med et sundt indeklima.
 
Det kan betale sig at tænke i energirenovering af boligen i det nye år, hvis man gerne vil leve sundt. Og her er det en god ide at se på fremtidens energikrav, hvis man skal bygge nyt eller renovere boligen. Det er ikke nødvendigvis dyrere at bygge energivenligt, men det kan til gengæld gøre boligen mere værd og minimere udgifterne til energi i hele husets levetid. 
 
- Udskiftning af et gammelt ovenlysvindue til et nyt VELUX ovenlysvindue kan gøre en stor forskel på energiregningen og indeklimaet. I den vestlige del af verden står opvarmning og nedkøling af boligen for mere end 40 procent af det samlede energiforbrug. Det er ikke bare belastende for miljøet, men også for den enkelte husstands energiforbrug og derved for husstandens økonomi. Et nyt ovenlysvindue kan have op til 75 procent bedre isoleringsevne end et gammelt. Det kan betale sig at udskifte ovenlysvinduerne, siger Mick Schou Rasmussen, direktør i VELUX Danmark A/S. 
 
Ifølge Energistyrelsen er det en god idé at være på forkant med udviklingen. Bygningsreglementet BR10 stiller krav til et såkaldt ’energitilskud’. De termiske egenskaber for vinduer kan defineres som balancen mellem vinduets isoleringsevne og dets potentiale for at hente varme fra sollyset. Hvis et vindue taber mere varme, end det henter, så har det en negativ energibalance. Vinduer med positiv energibalance giver et biddrag til husets opvarmning i fyringssæsonen og er derfor meget energivenligt. 
 
- Ved blot at lufte regelmæssigt ud både nat og dag kan man om sommeren med et VELUX ovenlysvindue få en lavere indendørs temperatur og dermed et behageligere indeklima. Tilsvarende kan man om vinteren opnå et varmetilskud om dagen ved hjælp af den solvarme, der kommer ind gennem vinduerne og man kan med de nyeste vinduer begrænse kuldenedfaldet. Og både sommer som vinter kan man øge effekten med gardiner og markiser. Og endelig begrænser man brugen af elektrisk lys, når man udnytter dagslyset optimalt, så på den måde har vinduerne betydning på flere niveauer, siger Mick Schou Rasmussen.
 
BetterHome gør det overskueligt at energioptimere boligen
Vil man kaste sig over en gennemgribende energioptimering af boligen, er der hjælp at hente. Under navnet BetterHome arbejder VELUX Gruppen sammen med tre af Danmarks ledende producenter af energibesparende kvalitetsløsninger til bygninger: Danfoss, Grundfos og Rockwool. Formålet med BetterHome er at gøre det nemt og overskueligt for boligejere at få skabt et bedre, behageligere og mere energibesparende hjem. Gennem et tæt samarbejde med håndværksfirmaer, tilbyder BetterHome konkrete løsninger. 
 
- I et marked med mange forskellige tilbud om energibesparelser, vil vi gerne tilbyde et sted, hvor man kan få anvist konkrete løsninger til at gøre hele huset energivenligt. Det gør vi på basis af en gennemgang af huset. Forbedring af energistandarden og indeklimaet i huset kræver flere forskellige fag og kompetencer. Derfor samarbejder vi med nogle af Danmarks mest kompetente producenter på de forskellige områder, så vi kan tilbyde en enkelt og samlet løsning for boligejerne, siger Mick Schou Rasmussen.  
 
BetterHome tilbyder tre pakker, som tilpasses den enkelte boligs behov. ’Energipakken’, som er den enkle energirenovering, ’Komfortpakken’, som er en større energirenovering og ’Moderniseringspakken’, som er den gennemgribende energirenovering. Undersøg mulighederne med energioptimering af din bolig på www.BetterHome.today.
 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Skriv energioptimering af din bolig på listen over nytårsfortsætter og få et bedre indeklima og spar penge i sidste ende.

Download foto i høj opløsning
 
Om VELUX Gruppen 
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysløsninger til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggemate-rialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com 
 
 
Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com. Klik her for at modtage VELUX Nyheder. 
 
Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: 
Mick Schou Rasmussen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
velux.dk  
Følg VELUX Danmark på facebook.com/velux
​​