12
Juli
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sov godt i de lyse sommernætter

Den danske sommer betyder lange lyse nætter, men desværre også insekter, der summer om ørene på os. Og netop de lyse nætter og de små ubudne gæster kan gøre det svært at sove om natten.
VELUXPageContent

Med de rigtige gardiner og et insektnet for vinduet, kan du skabe de bedste forudsætninger for en god nattesøvn hele året.

Danskerne elsker at være ude, når solen skinner, og de lange lyse nætter lægger op til hyggeligt samvær også i de sene aftentimer. Men mens forældrene sidder på terrassen og nyder sommeren, kan børnene have svært ved at falde i søvn, fordi det er for lyst. Og når forældrene gerne vil sove længe i weekenden efter en travl arbejdsuge, vågner børnene, når solen står op. Med mørklægningsgardiner kan man nemt mørklægge soverummene, så alle vågner friske og veloplagte næste morgen.

Sommeren byder også på stikkende myg og svirrende fluer. Selvom man er påpasselig med at slukke lyset, før vinduet åbnes, kan der stadig komme insekter inden døre. Når de først er inde, vil de være til irritation hele natten, med mindre man står op og får dem ud. Et af VELUX mest solgte sommerprodukter er insektnet, der spærrer vejen for sommerens plager, samtidig med at vinduet stadig kan holdes åbent både dag og nat, så den friske luft kan strømme ind.

- Vi elsker sol og sommer, men ikke når vi skal sove. VELUX har udviklet en række løsninger, der kan redde din nattesøvn om sommeren. VELUX mørklægningsgardiner sørger for mørke, når du skal sove, og kombineres de med insektnet, der spærrer vejen for stikkende myg og summende fluer, opnår man optimale søvnbetingelser. Både gardinet og nettet er lette at montere på VELUX ovenlysvinduer, så det er nemt at gøre boligen klar til en varm og summende sommer, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark.

God nattesøvn er vigtig for vores sundhed

Dagslyset er en grundlæggende betingelse for menneskets trivsel, og får vi ikke nok dagslys, vil det have stor betydning for vores sundhed, humør og arbejdsevne. Vi har brug for at blive eksponeret for masser af dagslys, men samtidig har vi også et stort behov for total mørke om natten for at indstille og opretholde vores naturlige døgnrytme. I mørke producerer kroppen nemlig et hormon, der har en regulerende effekt på døgnrytmen, og de skarpe solstråler om sommeren kan derfor have negativ betydning for søvnkvaliteten.

VELUX har et stort udvalg af tilbehør til ovenlysvinduerne, der kan gøre både sommer og vinter mere komfortabel. Insektnet og mørklægningsgardiner kan kombineres med andre sommerløsninger som f.eks. markiser, der næsten eliminerer varmetilførslen fra vinduet, og gør boligen behagelig at opholde sig i gennem de varme måneder. Og man behøver ikke at gå på kompromis med lyset, da det er muligt at vælge løsninger, der er transparente og derfor gør det muligt at se ud og få frisk luft ind, når de er i brug.

Solafskærmning hjælper med at kontrollere lyset i boligen, men er samtidig med til at forbedre boligens indeklima og kan også bidrage til et lavere energiforbrug. Indeklimaet forbedres bl.a. ved at sikre en jævn og behagelig temperatur, og om vinteren kan afskærmningen bruges for at reducere boligens varmetab ved at trække dem for, når solen går ned. På den måde skal der bruges mindre energi til opvarmning, og man opnår en bolig i balance.

Man finder alle VELUX afskærmingsløsninger i byggemarkeder, gardinbutikker og hos tømmerhandlere over hele landet. Eller på www.veluxshop.dk, hvor man kan se og købe hele udvalget og læse mere om funktioner og løsninger, bl.a. til sommertiden.

 
Sov godt med VELUX mørklægningsgardiner Hold myg og fluer ude med VELUX insektnet

Med VELUX mørklægningsgardiner kan hele familien få en god nattesøvn hele året rundt uden at blive forstyrret af det skarpe sollys. 

Download billede i større format

Sommerfreden er sikret med VELUX insektnet, der holder ubudne gæster udenfor, mens vinduet stadig kan være åbent, så den friske luft kan strømme ind.

Download billede i større format


Mere information:

På VELUX Danmarks hjemmeside under Produkter kan man læse mere om VELUX solafskærmningsprodukter.

Kontaktperson:

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.