Copenhagen,
18
Maj
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sommersol uden gener

Lange aftener på terrassen med venner og familie, solbadning i haven og bare tæer i det grønne græs.
VELUXPageContent

Vi glæder os til at nyde sommeren, der også byder på hyggelige stunder indenfor, mens sollyset strømmer ind. Det er dog en god idé at forberede boligen til den varme sommersol, så den ikke ødelægger hyggen. Med en VELUX markise kan man skrue lidt ned for både varme og lysstyrke, så man kan sove, læse, arbejde og se tv – også på de varmeste dage og nætter.
 
Det anbefales, at man holder sig i skyggen fra 12 til 15 på solrige sommerdage. Det giver anledning til at sætte sig med bogen, at få fulgt op på yndlings tv-serien og måske lave en smule hjemmearbejde ved den bærbare indenfor. Men solens stråler kan blive kraftige og generende. Fra 11. maj tilbyder VELUX Danmark derfor 20 procent på alle markiser, så sollysets styrke og varme kan kontrolleres efter behov. 
 
Vinterkulden har haft svært ved at slippe sit tag i Danmark, men DMI melder nu om en sommer over gennemsnittet. Og selvom der skulle komme ustadigt vejr, så byder en gennemsnitlig dansk sommer på over 600 solskinstimer. Og når solen står direkte ind gennem hjemmets ovenlysvinduer, bliver det hurtigt en varm fornøjelse at være indenfor, hvis der ikke er monteret udvendig solafskærmning.
 
- I de mørke, kolde vintermåneder bidrager ovenlysvinduer optimalt til at trække det sparsomme sollys og -varme indenfor. Det sker også om sommeren, og selvom det er dejligt, så kan det blive for varmt, hvis ikke det kontrolleres. Den mest effektive vej til at kontrollere varmen, er at forhindre solens stråler i at ramme vinduet direkte. Med en udvendig markise kan man slippe rigeligt med sollys inden for, men reducere overførslen af solens varmeenergi gennem ruden, siger Mick Schou Rasmussen direktør i VELUX Danmark A/S 

Når man bremser varmen midt på dagen, hvor solen står højest på himlen, så skabes et behageligt og køligt indeklima med gode temperaturer til både aktivitet og søvn. En kølig bolig om dagen har betydning for hele døgnrytmen, og skaber de bedste betingelser for en god nattesøvn. Kombineres med f.eks. et mørklægningsgardin eller anden indvendig solafskærmning, så sikrer man samtidigt, at familien ikke vågner i de tidlige morgentimer.

- Vi ved, at temperaturer over 25o C ikke altid opfattes som komfortabelt, og øger sandsynligheden for gener som træthed og hovedpine. Det gælder især ved aktiviteter, der kræver koncentration. Markisen bremser opvarmningen, men man skal selvfølgelig stadig sørge for at lufte ud i hjemmet et par gange om dagen, så er man rigtigt godt på vej til at skabe det bedste indeklima både sommer og vinter, siger Mick Schou Rasmussen
 
Et net som fanger solen
En VELUX markise monteres udvendigt og består af en gennemsigtig dug, som blokerer for de fleste af solens kraftige stråler. Den sørger for en behagelig temperatur indenfor og bevarer samtidigt udsigten til omgivelserne og et rart dagslys. Markisen kan man selv montere hurtigt og nemt på ydersiden af ovenlysvinduet.

VELUX INTEGRA ovenlysvinduer kan programmeres til automatisk at lufte ud og rulle den fjernbetjente udgave af markisen ned, når man for eksempel er en tur på stranden eller i haven, så man ikke bliver mødt af et hedeslag, når man træder ind ad døren. Ovenlysvinduerne er udstyret med en regn sensor, som lukker for vinduet, når den danske sommer arter sig, som vi kender den med regnskyl i tide og utide.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Med en VELUX markise kan du nyde sommerens indendørsaktiviteter i et rart dagslys og en behagelig temperatur. Frem til den 15. juli 2015 er der 20 % rabat ved køb af VELUX markiser.

  
Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysløsninger til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com 

Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: 
Mick Schou Rasmussen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Følg VELUX Danmark på facebook.com/velux