16
Maj
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Solbriller til dine vinduer

Forår og sommer er lig med lys, varme og udeliv, men det er også i sommerhalvåret, at boligen er udsat for den største varmepåvirkning. I højsommeren kan boligen blive så varm, at det bliver ubehageligt at opholde sig inden døre, men det er der råd for.
VELUXPageContent


Ved at montere solafskærmning for dine VELUX vinduer kan man selv regulere temperaturen indenfor og dermed forebygge overophedning af boligen. Fra 2. maj til 31. juli tilbyder VELUX 20 % rabat på alle markiser.

Det danske sommervejr er ofte uforudsigeligt, men faktum er, at selv en dårlig dansk sommer byder på mere end 600 solskinstimer. Har man ovenlysvinduer i boligen betyder det, at boligen bliver forsynet med masser af skønt dagslys i sommerperioden – mere end hvis man kun har almindelige facadevinduer. Det giver rig mulighed for at nyde solskinstimerne indenfor, men også risiko for, at boligen bliver for varm til de planlagte indendørsaktiviteter.

- Dagslys er vigtigt for vores generelle trivsel og humør, og solen er derfor en kærkommen gæst om sommeren. Især om morgenen vil mange gerne have lys ind i boligen, men i dagtimerne, hvor mange alligevel ikke er hjemme, kan det være en god idé at bruge solafskærmning for at undgå et overophedet hjem senere på dagen, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark A/S.

VELUX Danmark har udviklet en bred serie af solafskærmningsprodukter, der kan reducere solens opvarmning af boligen gennem ovenlysvinduer med helt op til 95 procent. Fra 2. maj til 31. juli tilbyder VELUX endda 20 % rabat på alle markiser i sortimentet. Alle afskærmningsprodukter fås desuden i programmérbare versioner, så de kan indstilles til automatisk at rulle ned og op på bestemte tidspunkter af døgnet som fx midt på dagen, hvor solen er skarpest og giver allermest varme.

Den mest effektive afskærmning er en udvendig markise, der beskytter hjemmet mod varmen ved at bremse solens skarpe stråler, før de rammer ruden. En VELUX markise lukker dog stadig dagslys ind i boligen, fordi den udvendige markise er designet med en gennemsigtig netdug, man også kan kigge ud igennem. Med en markise kan man derfor nyde det gode vejr indenfor uden at blive blændet eller irriteret over solens genskin i computer- eller tv-skærmen.

- Man kan sammenligne VELUX markiser med et sæt solbriller til boligens ovenlysvinduer. De reducerer op til 90 % af varmen fra solens stråler allerede inden, de rammer ruden, men uden at blokere fuldstændig for dagslyset. Det er en sund måde at kontrollere sollyset på, for selvom det er rart at skærme af, er det også vigtigt at lukke dagslyset ind, da det bidrager til et sundt indeklima, siger Jesper Salskov Jensen.

Den udvendige afskærmning kan kombineres med indvendig afskærmning i form af mørklægningsgardiner, der kan skærme af for solen i de tidlige morgentimer og dermed sikre en uforstyrret nattesøvn. Kombinationen af markise og mørlægningsgardin sikrer både en behagelig rumtemperatur og muligheden for mørklægning, så også børnene kan falde i søvn om aftenen.

Både markiser og mørklægningsgardiner kan programmeres til at rulle ned og op efter behov, og begge løsninger kan købes med solcellepaneler, så de bliver selvforsynende med strøm. De programmérbare afskærmningsløsninger er derfor ikke bare praktiske og funktionelle, men også energibesparende og bekvemme. Den rette kombination af afskærmningsløsninger kan foruden at beskytte mod varmen og solen om sommeren også skabe effektiv beskyttelse mod kulden om vinteren.


VELUX markiser

Markiser beskytter hjemmet mod solens varme og de skarpe solstråler, men lukker stadig masser af dagslys ind i rummet, så man kan nyde solskinstimerne indenfor.

Download billede i større format


Mere information

På VELUX hjemmeside og på www.veluxshop.dk kan man læse mere om programmérbare ovenlysvinduer og de forskellige afskærmningsprodukter til ovenlys.

For mere information kontakt venligst:

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.