10
Juni
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Skab de bedste forudsætninger for din nattesøvn

Mennesker er forskellige, og det er vores søvnvaner og døgnrytme også. Nogle vil gerne have bælgravende mørke, andre vil gerne vågne langsomt med åbne vinduer og dagslys. Vi er forskellige, og vi kræver derfor noget forskelligt af vores boligindretning.
VELUXPageContent

Sol, varme og sommer er pragtfuldt, og efter en lang dansk vinter nyder vi alle de klare friske morgener og svale sommeraftener, hvor det næsten ikke bliver mørkt før en ny dag gryer. Men selv på de lyse sommerdage, kan der være behov for at kunne regulere dagslys og temperatur i boligen. VELUX har udviklet en hel serie af afskærmningsløsninger til ovenlysvinduer, der skaber de bedste forudsætninger for en god nattesøvn - og som samtidig giver en bolig i balance.

Den effektive løsning er VELUX mørklægningsgardiner, der kan lukke alt lyset ude af soveværelset, f.eks. når børnene skal sove tidligt på de lyse sommeraftener. Når årstiden skifter, og det igen bliver køligere, kan man også få gavn af mørklægningsgardinerne, fordi de også forbedrer vinduets isoleringsevne. Gardinet betjenes enkelt og trinløst, hvad enten det er en manuel, elektrisk eller solcelledrevet løsning.

- Der er rigtig mange muligheder for at regulere både lys og varme, og man skal ikke glemme, at behovet er årstidsbestemt. For selv om sommeren umiddelbart stiller størst krav til udluftning, temperaturskift og lys, så er vinterkulde og stærk forårssol lige så afgørende for at regulere balancen i boligen, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark A/S.

Mørklægningsgardinet kan desuden kombineres med et stærkt og transparent insektnet, så den gode nattesøvn ikke bliver ødelagt af vildfarende insekter, hvis vinduerne er åbne. Insektnettet betjenes via et friktionsløst skinnesystem og monteres på væggen, det er let at gøre rent, og du kan i det hele taget anvende vinduets andre funktioner fuldstændigt, som du plejer.

God balance med udvendig solafskærmning

Hvis man ønsker yderligere varmebeskyttelse mod solens stråler i boligen, kan man f.eks. kombinere mørklægningsgardinerne med udvendige gennemsigtige markiser, der begrænser solens stråler med op til 90 %, inden de overhovedet rammer ruden. Markiserne virker som en slags solbriller for vinduet, og reducerer således varmen uden at blokere for hverken dagslys eller udsigt.

En anden mulighed for udvendig afskærmning er rulleskodder, en robust konstruktion med tætsiddende siderammer, og et panser af sammenføjede gummihængsler, der gør skodderne ekstra varme- og kuldeisolerende og garanterer 100 procent mørklægning. Samtidig lukker rulleskodderne af for støj, hvilket er vigtigt for at opnå de optimale søvnbetingelser.

Få mere at vide om, hvordan du sikrer din søvn

På VELUX hjemmeside www.velux.dk kan man læse meget mere om de mange forskellige former for solafskærmningsløsninger og købe gardinerne direkte.

For mere information kontakt venligtst:

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
Mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk

Om VELUX
VELUX skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, er globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.500 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S. VKR Holding A/S er et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.

Med mørklægningsgardiner er det muligt at styre lysindfaldet i soveværelset både nat og dag.

Download billede i større format