06
November
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Se lyset før huset opføres

Når familien skal vælge køkken, fliser til badeværelset og andre detaljer før det nye hus opføres, glemmer de ofte at overveje, hvordan de ønsker dagslyset.
VELUXPageContent

Der er mange fordele ved at købe et nybygget hus. Boligen er lige til at flytte ind i, udgifterne til vedligeholdelse er lave de første mange år, og så kan man få indrettet boligen, som man drømmer om. Hvis man slår til og køber fra producenten, før huset er opført, er det i dag muligt - uden de store merudgifter - at få indflydelse på stort set enhver detalje i det nye hus. Det gælder også boligens dagslys.

- Når familiens nye hus skal vælges, ønsker de fleste at sætte deres personlige præg på boligen. Vi bruger derfor en del tid og ressourcer på at overveje materialevalg, ruminddeling, køkken og alle de andre valgmuligheder, som typehusproducenten præsenterer os for. Dagslys og indeklima tager vi derimod mere for givet, og resultatet er derfor ofte, at mange familier vælger at bygge om efter få år i det nye hus, siger Carsten Røjgaard, direktør i VELUX.

VELUX bliver i stigende grad kontaktet af familier, der bor i et nyere hus. De efterspørger mere dagslys f.eks. i deres køkken-alrum, fordi lysforholdene ikke lever op til deres behov og forventninger. I køkkenet stilles der i dagens løb meget forskellige krav til lyset - fra det gode arbejdslys til madlavning og lektielæsning til den dæmpede belysning til familiens hyggestunder.

- Hvis familierne sammen med en professionel rådgiver nøje vurderede deres dagslysbehov før opførelsen af boligen, kunne de spare både besvær, ærgrelser og penge, fordi omkostningerne til montering i byggefasen er lavere. Samtidig er dagslyset også et spændende virkemiddel. Man kan derfor både få et bedre indeklima med optimalt dagslys og god udluftning og samtidig give det nye hus et arkitektonisk løft, siger Carsten Røjgaard, direktør i VELUX.

To nyere huse fra Køgeegnen illustrerer, hvordan drømmehuset kan få helt forskellige udtryk, når dagslyset prioriteres højt. Hos den ene familie blev tre ovenlysvinduer placeret i en stram arkitektonisk linie i køkken-alrum og gangarealer, mens det andet typehus fik 12 ovenlysvinduer monteret, så boligens indre i bogstaveligste forstand bades i dagslys fra morgen til aften.

I begge boliger er køkken-alrummet prioriteret højt, fordi mange af familiens aktiviteter i dag finder sted her. Men også boligens entre kan med fordel opgraderes, så familie og gæster ankommer til en lys bolig, hvor entreen åbner sig mod resten af huset. I badeværelset sikrer dagslyset både forkælelse og funktion. Dagslysets stråler giver den mest behagelige og naturlige farvegengivelse til morgenens sysler, og om aftenen kan stjernehimlen nydes i badekarret.

Det hele kan naturligvis kontrolleres gennem de mange muligheder for elektrisk styring og programmering, som i dag er en integreret del af de moderne ovenlysprodukter. F.eks. kan alle VELUX vinduer og produkter kombineres i INTEGRA programmet, som tillader familien at programmere og fjernbetjene husets dagslysløsning fra sofaen – eller badekaret.

Få meget mere at vide
På VELUX hjemmeside www.velux.dk kan man læse mere om ovenlysløsninger og få inspiration til nybyggeriet.

Gode råd
  • Det er vigtigt, at man besøger eksempler på huse med ovenlysvinduer flere gange på forskellige tidspunkter af dagen og i forskelligt slags vejr, så man for alvor kan danne sig et indtryk af lysindfaldet i huset.
  • Tænk i dagslysløsninger. En gennemtænkt løsning er hurtigt tjent hjem på velværekontoen, også hvis huset senere skal sælges, fordi et lyst hus er lettere at sælge til en højere pris.
  • Det fjernbetjente INTEGRA vinduessystem fra VELUX binder alle elektrisk betjente vinduesløsninger i boligen sammen, og det betyder, at man kan åbne og lukke vinduer, skærme af for solen og lufte ud – alt sammen med et tryk på en fjernbetjening.

 Om VELUX
VELUX skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX, der har produktionsselskaber i 10 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, er globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 9.000 medarbejdere, heraf ca. 3.000 i Danmark. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S. VKR Holding A/S er et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.
 
For mere information kontakt venligst:
Carsten Røjgaard, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: VELUX-DK@VELUX.com
www.velux.dk

Badeværelse

Med ovenlys på badeværelset kan man nyde stjernehimlen, mens man slapper af i badet.

Download i stor format


Stue Før lå stuens mørke områder ubenyttet hen. Med ovenlysvinduer bliver der kamp om det nye ynglingshjørne; til hyggelæsning, eftermiddagsluren - og når TV'et skal bruges, kan VELUX rulleskodder lukke solens stråler helt ude.

Download i stor format

Spisestue Ovenlysvinduer sikrer optimale lysforhold i køkken-alrummet, når familien samles om madlavning, lektielæsning, leg og hygge.

Download i stor format