Copenhagen,
06
Februar
2018
|
10:04
Europe/Amsterdam

Ovenlysvinduer får parcelhuspriser til at stige

Når parcelhusejere installerer ovenlysvinduer i taget, giver det ikke bare mere dagslys, bedre indeklima og større komfort. Ny undersøgelse viser, at boligens værdi øges markant.

En undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk for VELUX Danmark har sammenlignet salgspriser på parcelhuse med og uden ovenlys opført i årene 1960 til 1980. Og der er stor forskel.

107.873 kroner i salgspris eller en kvadratmeterpris, som er 629 kroner højere. Så meget ekstra lægger køber i gennemsnit i sælgers lomme, når danske parcelhuse med ovenlysvinduer skifter ejer, i forhold til sammenlignelige parcelhuse uden ovenlysvinduer. 

Husene er blevet sammenlignet på baggrund af en lang række kriterier, såsom beliggenhed, boligareal, grundareal, energimærke og salgsdato. Herudover er der taget højde for, at boligerne ikke er nyistandsat, moderniseret eller renoveret.

Alle huse i undersøgelsen er solgt inden for de seneste tre år, og vi har inddraget en lang række andre parametre for at gøre analysen så præcis og fyldestgørende, som muligt. Ud fra undersøgelsen kan vi konkludere, at når der handles parcelhuse på det danske boligmarked, så er salgsprisen højere, hvis der kommer lys gennem taget,
siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk.
Undersøgelsens resultater er opsigtsvækkende. Vi ved, at ovenlysvinduer tilfører det klassiske parcelhus et lyst, moderne udtryk og samtidig skaber følelsen af mere plads i boligen. Det skaber værdi i hverdagen for boligejeren, men Boligsiden.dk har nu dokumenteret, at det også har en økonomisk værdi den dag, man sælger sin bolig,
siger Mick Schou Rasmussen, direktør i VELUX Danmark.

Parcelhuset har brug for mere dagslys

Ser man på boligtypen, så er det oplagt, at de fleste parcelhuse har brug for mere dagslys. Kendetegnene er den lavloftede stue og den dunkle pistolgang, der fordeler forældre- og børneværelser. Mange kvadratmeter i ét enkelt plan. En af de helt store udfordringer er at få dagslyset bragt langt nok ind i boligen, der kan fremstå mørk, ligesom husets loftshøjde ikke bidrager til den gode rumfølelse. Den kan man opnå ved at installere ovenlysvinduerne i en skakt- eller loft til kip-løsning.
 

Parcelhuset, som vi kender det, får et mærkbart løft, når der installeres ovenlysvinduer. Det er muligt at få dagslys ind i områder af boligen, som ellers er helt afhængig af elektrisk lys. Som hustype har parcelhuset enorm gavn af mere naturligt lys,
siger Mick Schou Rasmussen.

I alt er der opført tæt på en halv million parcelhuse i perioden 1960 til 1980 , hvor man af frygt for varmetab indbyggede relativt små facadevinduer. Ovenlysvinduer lader over dobbelt så meget dagslys komme ind i boligen i forhold til almindelige facadevinduer. Derfor vil man opleve en stor forvandling, når dagslyset pludselig strømmer ind.

Ovenlyset gør underværker

Når det klassiske danske parcelhus får tilført dagslys gennem taget, forvandles opfattelsen af de enkelte rum. Se blot her:

Læs mere om ovenlys i parcelhuset.

Om VELUX Danmark

Vi sælger og markedsfører VELUX produkter i Danmark og på de nordatlantiske markeder. Alle produkter forhandles hovedsageligt igennem tømmerhandlere, byggemarkeder, samt gardin- og farvehandlere. VELUX Danmark A/S er et selvstændigt aktieselskab under VELUX Gruppen og beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere.

Om VELUX Gruppen

I over 75 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og -moduler til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen gardiner og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og intelligente produkter til fjernbetjening. Disse produkter er med til at sikre et sundt og bæredygtigt indeklima i forbindelse med arbejde og indlæring, leg og fornøjelse. Vi arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 9.500 medarbejdere på verdensplan. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab.