30
Januar
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nyt VELUX ovenlysvindue med høj energibalance og nem montering

Den nye generation af VELUX ovenlysvinduer sætter nye standarder for energieffektivitet og komfort.
VELUXPageContent


VELUX Gruppen, der globalt ejer et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien, lancerer nu en ny generation af ovenlysvinduer, der forbedrer energieffektiviteten, giver mere dagslys, øget komfort og en lettere og smidigere monteringsproces. 

“Den nye generation kombinerer en høj isoleringsevne med bedre udnyttelse af passiv solenergi, og vi kan nu tilbyde et af de mest energieffektive vinduer på markedet med en U-værdi på 1,3 for et standard ovenlysvindue og et dagslysindfald, der er øget med op til 18%. Dermed har det nye VELUX ovenlysvindue en af de bedste energibalancer på markedet og fastholder selvfølgelig de gennemtestede konstruktionsprincipper, der altid har kendetegnet VELUX ovenlysvinduer,” siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark A/S.

Energibalance er forskellen mellem den gratis solvarme, der kommer ind gennem vinduet og vinduets varmetab. Den nye generation af VELUX ovenlysvinduer har en positiv energibalance på +22 kW pr. m2 for standardmodellen. Til sammenligning er de nuværende lovkrav en energibalance på -10 KW pr. m2 og 2020-kravene i dansk lovgivning +10 kW pr. m2 for ovenlysvinduer.

Lettere montering
Ud over at fokusere på energibalancen har udviklingen af det nye VELUX ovenlysvindue været centreret omkring monteringsfasen og den professionelle bruger. Den nye generation af VELUX ovenlysvinduer har derfor en lettere og smidigere monteringsproces.

“Vi er stolte af at kunne præsentere den nye generation af VELUX ovenlysvinduer, som jeg er overbevist om vil glæde mange montører. Vi har bl.a. gjort monteringsprocessen lettere ved at erstatte skruer med en ny klik-mekanisme til sidestykkerne. Udover at det har gjort monteringen nemmere og hurtigere, nedsætter det også risikoen for fejlmonteringer,” siger Jesper Salskov Jensen.

En lettere monteringsproces starter med emballagen. Med de nye vinduer er der tænkt på udpakningen. Det gør livet lettere for montøren, da produktet er endnu lettere at pakke ud og forberede til montering. Desuden er der udtænkt en ny metode til at fjerne rammen fra karmen i den nye generation af vinduer og dermed lette belastningen på montørens ryg. Alt er gennemtænkt – to polystyrenblokke, der leveres med vinduet, beskytter rammen under monteringsprocessen, indtil den remonteres i karmen.

Nyt design og intelligente løsninger
Designet på den nye generation af VELUX ovenlysvinduer er også forbedret både indvendigt og udvendigt med smallere karme og rammer, som giver et mere elegant vindue og øget dagslysindfald.

Den nye VELUX INTEGRA® kontrolenhed har fået et helt nyt design og giver mulighed for avanceret, men brugervenlig kontrol af indeklimaet med fjernbetjente VELUX INTEGRA® ovenlysvinduer og tilbehør.

Ny generation – velkendt kvalitet og løsninger til alle behov
Alle VELUX Gruppens produkter er grundigt testet for at sikre, at de lever op til de høje og strenge krav, som VELUX Gruppen stiller til kvalitet og ydeevne. Testprogrammet omfatter bl.a. vinduernes energimæssig ydeevne, ventilation, støjreduktion, sikkerhed, holdbarhed og funktion.

Med den nye generation ønsker VELUX Gruppen at fortsætte sin mangeårige tradition for at levere ovenlysvinduer i mange forskellige udformninger, størrelser og varianter; det gælder også indbygningsprodukterne, som skal sikre, at VELUX ovenlysvinduer fortsat er det foretrukne valg, når det gælder om at sørge for dagslys og frisk luft gennem taget i forskellige bygninger, tagtyper og klimazoner.

Lanceringsperiode
Den nye generation af VELUX ovenlysvinduer sælges i Danmark fra 1. april 2012. På TUN BYG-messen fra 13. til 16. marts 2012 vil vinduerne blive vist frem for første gang i Danmark. Resten af Skandinavien og Tyskland lancerer også de nye produkter i år, og derefter følger resten af verden.

Fakta
Den nye generation af VELUX ovenlysvinduer tilbyder en række forbedringer:

  • Bedre isoleringsevne med VELUX ThermoTechnology og en U-værdi ned til 1,2. I Danmark har standardmodellen en U-værdi på 1,3 af hensyn til den samlede energibalance, der også tager højde for udnyttelsen af den passive solvarme
  • Op til 18 % mere dagslys
  • Bedre energibalance, så den nu er +22 kW pr. m2 og dermed højere end 2020-kravene i Danmark
  • Nye funktioner med INTEGRA® kontrolenhed med flere programmer
  • Indvendigt og udvendigt design i verdensklasse med smallere karme og rammer
  • Forbedret emballage
  • Lettere og hurtigere montering og håndtering

Energibalance
Energibalance er en specifik værdi, der består af en række variabler for hvert ovenlysvindue og rudevariant. Energibalance er en metode til at vurdere vinduers energieffektivitet. Det er balancen mellem den solenergi, der kommer ind gennem vinduet, og det varmetab, der strømmer ud gennem vinduet. Hvis solenerginiveauet er højere end varmetabet, er vinduets energibalance positiv. I Danmark er det nuværende lovkrav en energibalance på -10 kW pr. m2, og i 2020 er det +10 kW pr. m2.

Sommersæsonen
Om sommeren bør energibalancen være så tæt på nul som muligt, så risikoen for overophedning reduceres, og man undgår at bruge fossile brændstoffer til afkøling. Ovenlysvinduer med de rette solafskærmningsprodukter forhindrer overophedning om sommeren.

Vintersæsonen
I fyringssæsonen bør energibalancen være større end nul og så høj som muligt for at reducere energitab og optimere udnyttelsen af passiv solenergi. Den nye generation af VELUX ovenlysvinduer har forbedret isoleringsevnei kraft af et nyudviklet højisolerende materiale – VELUX ThermoTechnology. Samtidig udnyttes passiv solenergi bedre på grund af en større rude med op til 18 % større dagslysindfald.

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com. 
 
Kontaktperson:
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
Mail: VELUX-DK@VELUX.com
velux.dk