25
Januar
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nyt modulært ovenlysystem effektiviserer byggeprocessen og forbedrer indeklimaet

VELUX Gruppen lancerer VELUX ovenlysmoduler, der er et modulært opbygget ovenlyssystem. Med den helt nye måde at modulopbygge ovenlyssystemer vil VELUX Gruppen ændre måden, der arbejdes med ovenlyssystemer på.
VELUXPageContent

Dermed bliver det nemmere at få frisk luft og dagslys ind i erhvervs- og offentlige byggerier uden at gå på kompromis med energiforbruget.

Med det nye modulære ovenlyssystem bringer VELUX Gruppen principperne om godt indeklima fra boligen ind i erhvervs- og offentlige bygninger – som fx kontorer, skoler, plejehjem og butikscentre.

”Vi bygger selvfølgelig på vores mere end 70 års erfaring fra ovenlysvinduer, men ovenlysmodulet adskiller sig fra det traditionelle ovenlysvindue ved at henvende sig til erhvervs- og offentlige byggerier ”, fortæller Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark.

I modsætning til ovenlysvinduet er ovenlysmodulet selvbærende og skal installeres på en underkonstruktion på taget, hvorfor løsningen også fortrinsvis er til større projekter med flade tage og tage med lav hældning. Derudover er rammerne i VELUX ovenlysmoduler fremstillet i et helt specielt energivenligt pultruderet kompositmateriale.

Modularitet og fuld integration minimerer usikkerheder
VELUX ovenlysmoduler er et modulært opbygget og fuldt integreret ovenlyssystem. Det enkelte ovenlysmodul bliver leveret samlet med inddækninger, rammer, glasparti, solafskærmning og elektrisk styring. Det minimerer en stor usikkerhed i byggefasen ved, at ovenlyssystemet ikke skal samles på taget med komponenter fra mange leverandører.

”Ved at skabe et ovenlyssystem, der er modulopbygget og fuldt integreret, har vi lavet en løsning, der giver hastighed og præcision i specifikationen, og samtidig gør installationen hurtigere, mere sikker og ensartet,” forklarer Jesper Salskov Jensen.

Modulariteten har også den fordel at hele produktionen er standardiseret. Det sikrer både fuld garanti på hele modulet fra en leverandør og en høj kvalitet. Bl.a. er VELUX ovenlysmoduler kvalitetstestet på fabrikken som en samlet løsning.

Få bedre indeklima og energibalance
VELUX ovenlysmoduler er en af de mest energieffektive løsninger på markedet for ovenlys-systemer. Det skyldes, udover brug af lavenergiruder, at rammerne er lavet af et pultruderet kompositmateriale.

”Det specielle pultruderet kompositmateriale består af 80 % glasfiber og 20 % polyuretan. Det er 4 gange stærkere end træ og har en isoleringsevne, der er 700 gange højere end aluminium,” forklarer Jesper Salskov Jensen.

Den automatiske styring af både solafskærmning og åbnefunktion på VELUX ovenlysmoduler nedsætter behovet for mekanisk ventilation samtidig med, at det forbedrer indeklimaet. VELUX ovenlysmoduler kan både styres med fjernbetjening, som en stand-alone løsning og integreres i bygningens BMS-system, hvor de er kompatible med KNX og de mest gængse BMS-protokoller på markedet.

VELUX ovenlysmoduler kan installeres ned til 5 grader i rytterlys, atrium og lysbånd. Som en af de eneste løsninger på markedet kan VELUX ovenlysmoduler monteres i lysbånd med oplukkelige moduler i et spænd på 2,40 meter i en 5 graders hældning. Det giver et attraktivt alternativ til det traditionelle rytterlys i disse situationer.

VELUX ovenlysmoduler er designet i samarbejdet med det internationale arkitektfirma Foster + Partners, der i Danmark er mest kendt for Elefanthuset i Zoologisk Have.

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com.

Kontaktperson:
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
DK-2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
Mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: velux.dk