09
August
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nyt gratis dagslysværktøj kan vise ombygninger med ovenlys i 3D

VELUX Danmark A/S har udviklet et nyt online planlægningsværktøj, der gør det muligt for håndværkere at vise deres kunder, hvordan deres bolig vil se ud med ovenlysvinduer.
VELUXPageContent

VELUX ovenlysdesigner er navnet på værktøjet, der med den nyeste 3D-grafik både nemt og hurtigt hjælper med at designe og planlægge, hvor ovenlysvinduerne skal bygges ind i taget for at opnå den bedste dagslyseffekt.

En ombygning af boligen er en stor beslutning, og det gælder derfor om at tænke alle muligheder ind i byggeprojektet. Uanset om kunden planlægger en komplet ombygning af overetagen, vil indrette stue eller værelser i det tomme loftrum eller blot ønsker at lukke mere lys ind i 1-plansboligen, kan det være svært at forestille sig, hvordan det rent faktisk vil se ud. Det har VELUX Danmark nu en løsning på. Med VELUX ovenlysdesigner kan håndværkere hjælpe boligejere med at finde den mest optimale dagslysløsning.

Nu har VELUX Danmark gjort det muligt at give kunderne et realistisk billede af, hvordan forskellige dagslysløsninger vil se ud i boligen. VELUX ovenlysdesigner giver muligheden for at skitsere kundens rum på computeren efter mål og samtidig placere rummet i forhold til verdenshjørnerne. På den måde opnås de helt rigtige lysforhold, og kunden kan få synliggjort, hvordan dagslyset vil falde i rummet alt efter, hvilken ovenlysløsning der installeres i taget.

- VELUX ovenlysdesigner er en moderne web-værktøj, der viser, hvordan såvel ovenlysløsninger som facadevinduer kan integreres i boligen. Med realistiske simulationer af dagslyset kan værktøjet vise, hvor meget dagslys der lukkes ind i rummet, og hvordan lyset ændrer sig i rummet efter solens bane over himlen og årstidernes skiften. Det giver husejere optimale muligheder for at vælge den helt rette dagslysløsning, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark.

Visualisér byggeprojektet for kunden

VELUX ovenlysdesigner er udviklet til at hjælpe brugeren med at opnå en bedre forståelse for, hvordan VELUX produkterne kan anvendes, og håndværkere kan bruge værktøjet til at hjælpe med at designe kundens bolig og vise forskellige løsninger til kunden på en anderledes og spændende måde. Derfor kan VELUX ovenlysdesigner være en stor hjælp, når man som håndværker for eksempel skal forklare kunden, hvilke muligheder der er for ovenlys i den enkelte bolig.

- Det kan være svært at forklare sin kunde, hvordan moderne ovenlysløsninger helt konkret påvirker et enkelt rum eller en hel bolig. Her er VELUX ovenlysdesigner smart, fordi man kan visualisere for sin kunde, hvordan boligen vil tage sig ud både med forskellige ovenlysløsninger og flere facadevinduer. Eller kunden kan i stedet sidde hjemme foran sin egen computer og lege med de forskellige løsninger. På den måde bliver det også nemmere at afstemme forventninger til byggeprojektet og sikre sig, at kunden får den helt rigtige forståelse af, hvordan slutresultatet bliver, siger Jesper Salskov Jensen.

Udviklet efter nyeste spilteknologi

VELUX ovenlysdesigner er udviklet i samarbejde med den danske software- og computerspilsproducent, Unity Studios, der har stor erfaring med at designe løsninger for ikke-ekspertbrugere. Det nye planlægningsværktøj er udviklet efter den nyeste 3D-spilteknologi, men i et brugervenligt design, der gør, at det kan anvendes på alle nyere computere.

- I samarbejde med Unity Studios har vi formået at lave et anvendeligt planlægningsværktøj, der logisk leder brugeren igennem et forløb, der ender med at vise det rum, brugeren har forestillet sig. Værktøjet kan derfor gøre håndværkernes salgsarbejde nemmere, fordi de får et værktøj forærende, der nemt kan anvendes over for og i samarbejde med de kunder, der har planer om en ombygning med ovenlys, siger Jesper Salskov Jensen.

VELUX ovenlysdesigner gør det muligt at bruge 3D-grafik til at fylde kundens mørke bolig med dagslys ved hjælp af både ovenlysvinduer, lystuneller eller ovenlyskupler til flade tage. Det er kun fantasien og kunden, der kan sætte grænser for, hvilke dagslysløsninger der skal installeres i boligen.


VELUX ovenlysdesigner

Med VELUX ovenlysdesigner er det nemt at vise sin kunde, hvordan dagslyset vil falde i rummet alt efter, hvilken ovenlysløsning der installeres i taget.

På den måde får kunden en forståelse af, hvordan det endelige resultat kommer til at se ud.

Download billede i større format


Mere information

www.velux.dk kan du læse mere om VELUX forskellige løsninger, der kan øge niveauet af dagslys inden døre markant, og du kan afprøve VELUX ovenlysdesigner.

Kontaktperson:

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.