Copenhagen,
11
Maj
2016
|
10:42
Europe/Amsterdam

Ny BIM/CAD-platform giver ingeniører og arkitekter dagslys i 3D

Ingeniører og arkitekter har fremadrettet optimale betingelser for skitsering, design, projektering og visualisering i relation til VELUX ovenlysmoduler og -vinduer.

Oversigt

Med den nyudviklede platform viser VELUX Danmark sit engagement i at gå forrest i udviklingen af digitale hjælpemidler, bygningsmodeller og en effektiv kommunikation i byggeriet.

IKT-bekendtgørelsen om informations- og kommunikationsteknologi i forbindelse med offentlige byggeprojekter fylder tre år. Aftalen har sat skub i anvendelsen af digitale bygningsmodeller, udbud, tilbud og leverancer i byggeriet. Som producent er VELUX Danmark engageret i at gå forrest i den udvikling. Derfor har VELUX Danmark udviklet en platform, der sikrer en nem og hurtig adgang til VELUX BIM/CAD-produkter. På VELUX.dk/bimcad er alle tegninger og tekniske oplysninger på VELUX ovenlysprodukter samlet ét sted. Her kan arkitekter og ingeniører downloade 3D-objekter, 2D-tegninger, produktdatablade, beskrivelsesværktøj og videovejledninger.

Der er et stigende krav til, at man meget tidligt i byggeprocessen skal kunne kvalificere byggeriet i forhold til eksempelvis dagslys, indeklima, energioptimering og kollisioner af byggekomponenter. Derfor har vi i samarbejde med bips og cuneco standardiseret alle vores produkter til skalerbare objekter, der er kompatible med de mest anvendte programmer som eksempelvis Revit og ArchiCAD. Det vil sige, at ingeniører og arkitekter får nogle 3D-komponenter, som giver adgang til præcis de informationer, de har brug for på det rigtige tidspunkt,
siger Frank Thorbøll Larsen, salgschef i projektmarkedet, VELUX Danmark, og fortsætter:
Med effektiviseringer øverst på byggeriets dagsorden er anvendelsen af 3D-simulering og visualisering tidligt i projektet påkrævet, da man skaber en mere smidig proces, som kan reducere mængden af omprojekteringer. Herudover er målet for vores BIM/CAD-platform, at den bidrager til, at flere byggeriets parter tænker trivsel og komfort via dagslysforhold og indeklima allerede fra projekteringens begyndelse.

VELUX Danmarks BIM/CAD-platform er udviklet i samarbejde med bl.a. arkitekter, ingeniører, bips/cuneco, 3D Byggeri og internationale fora. Platformen er designet til at sikre en enkel og hurtig adgang til produktdata med fuld ccs-support, og alle de egenskabsdata der er påkrævet afhængig af projektstadiet. Alle VELUX ovenlysløsninger er ensartet struktureret, og den grafiske navigation har været central i udviklingen.

Gå selv på opdagelse på velux.dk/bimcad-platformen

Om VELUX Gruppen

Vi sælger og markedsfører VELUX produkter i Danmark og på de nordatlantiske markeder. Alle produkter forhandles hovedsageligt igennem tømmerhandlere, byggemarkeder, samt gardin- og farvehandlere. VELUX Danmark A/S er et selvstændigt aktieselskab under VELUX Gruppen og beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere.

Om VELUX Gruppen

I over 75 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og -moduler til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen gardiner og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og intelligente produkter til fjernbetjening. Disse produkter er med til at sikre et sundt og bæredygtigt indeklima i forbindelse med arbejde og indlæring, leg og fornøjelse. Vi arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 9.500 medarbejdere på verdensplan. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab.