Copenhagen,
20
November
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Minimér kuldenedfaldet og undgå træk

På kalenderen står der november, og vi fyrer langsomt op for varmen indendørs i takt med, at temperaturen falder udenfor.
VELUXPageContent

Den stigende varmeforskel mellem inde og ude kan skabe kuldenedfald, der føles som træk og giver fodkolde gulve. Har man ovenlysvinduer kan man minimere kuldenedfaldet med energigardiner, der forbedrer vinduets isoleringsevne med op til 34 procent.
 
Mange moderne boliger er i dag udstyret med ovenlysvinduer, der udnytter dagslyset optimalt i boligen. Vinduerne kan dog give kuldenedfald om vinteren, hvis de ikke er ordentligt udstyret. I de kolde vintermåneder giver de store temperaturforskelle mellem inde og ude ofte en fornemmelse af træk i boligen, fordi den varme luft indenfor søger opad og rammer ovenlysvinduet for derefter at blive afkølet og falde ned som kold luft. Korrekt brug af afskærmning afhjælper problemet og forbedrer samtidigt vinduets isoleringsevne – uden at gå på kompromis med indeklimaet.

Vi opholder os meget indenfor i de mørke og koldere måneder. Faktisk bruger vi 90 procent af vores totale tid inden døre, så det har stor betydning for vores velbefindende, at boligen er komfortabel at være i og at indeklimaet er sundt.
 
Kuldenedfald kan reduceres væsentligt ved at montere udvendig eller indvendig afskærmning på ovenlysvinduet. Valget af gardiner, markiser eller andre afskærmningsløsninger handler således ikke kun om effektivt at bremse og kontrollere solens stråler eller varmen om sommeren, men også om at øge vinduets isoleringsevne og derigennem reducere vinterens kuldenedfald fra ovenlysvinduerne.

- I den vestlige del af verden står opvarmning og nedkøling af boligen for mere end 40 procent af det samlede energiforbrug. Det er ikke bare belastende for miljøet, men også for den enkelte husstands energiforbrug og derved for husstandens økonomi. Det kan gavne at skabe en balance mellem energieffektivitet, et sundt indeklima og muligheden for at udnytte solens gratis energi, siger Mick Schou Rasmussen, direktør i VELUX Danmark A/S.

Mange muligheder
Der er mange forskellige muligheder for at skabe et rart, varmt hjem, der samtidigt har et sundt indeklima. Alle indvendige gardiner mindsker fornemmelsen af kuldenedfald, men et energigardin med dobbeltplisséret dug, som monteres på den indvendige side af ovenlysvinduet forbedrer vinduets isoleringsevne med op til 34 procent afhængigt af rudens egen isoleringsevne. Det er dog vigtigt, at man husker at trække gardinerne op om morgenen, selvom de isolerer. På selv en overskyet vinterdag giver solen nemlig et gratis energitilskud, som man nemt kan udnytte i boligen. Derfor bør man huske at rulle gardinerne op, inden man forlader huset og ned igen, når det bliver mørkt. 
 
I den travle hverdag kan man dog glemme at trække gardinerne op, inden man går afsted om morgenen. Derfor har VELUX udviklet det elektroniske styresystem VELUX INTEGRA®​, der kan programmeres til at rulle gardiner op og ned samt lufte ud på bestemte tidspunkter. Systemet drives af enten solens energi eller elektricitet og kan nemt eftermonteres på det enkelte ovenlysvindue for optimal udnyttelse af dagslyset og en forbedring af boligens samlede energibalance. På den måde kan man også komme den kondens til livs, som ofte opstår om natten mellem gardin og rude. 
 


Energigardinet er ikke kun et flot og dekorativt element til ovenlysvinduerne. Det er en energieffektiv måde at øge ovenlysvinduernes isoleringsevne og reducere kuldenedfald samtidigt med, at boligen får et behageligt og sundt indeklima. 

Download foto i høj opløsning

Om VELUX Gruppen 
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysløsninger til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com 
 
Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com. Klik her for at modtage VELUX Nyheder. 
 
Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: 
Mick Schou Rasmussen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Følg VELUX Danmark på facebook.com/velux