Copenhagen,
10
Marts
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Mere end hver tiende dansker er flyttet for bedre at kunne arbejde hjemmefra

En ny undersøgelse foretaget af YouGov for VELUX viser, at 15% af de danskere, der arbejder hjemmefra, er flyttet under pandemien med det formål at sikre bedre muligheder for en god hjemmearbejdsplads.

Derudover har næsten en femtedel (18%) overvejet at flytte for at kunne skabe nogle bedre forhold for hjemmearbejdspladsen.

Selvom Danmark er genåbnet, er hjemmearbejde kommet for at blive. Uanset om det er hele ugen fra hjemmekontoret eller kun et par dage om ugen, så er der ikke tvivl om, at hjemmearbejdspladsen er blevet en prioritet for rigtig mange danskere.

Meget tyder på, at corona-pandemien har fået os alle til at revurdere vores hjem. Vi har mere end nogensinde før tilbragt mere tid hjemme, og vores hjem har både skulle udgøre børnehave, fitnesscenter og hjemmekontor på én og samme tid. Vi har sat vores bolig under stort pres, og det har medført, at mange har taget deres hjem til revurdering. Intet mindre end hver tiende dansker (15%) har ifølge ny undersøgelse sågar taget konsekvensen og er flyttet. Generelt er vi i Danmark blevet glade for hjemmearbejdet, og derfor er hjemmearbejdspladsen også blevet én af de vaner, som mange tager med sig ud af corona-krisen. 22% af danskerne arbejder hjemme alle hverdage i ugen her på bagkant af corona-krisen i 2022.

Danskerne vil have mere dagslys på hjemmekontoret
Det faktum, at gode rum til hjemmearbejdet prioriteres højt hos danskerne, hænger også tæt sammen med det faktum, at adgangen til dagslys i hjemmet er vigtig. 56% af alle de adspurgte danskere mener, at dagslys er meget eller ekstremt vigtigt. Samtidig viser undersøgelsen, at det kun er halvdelen af danskerne, 51%, som er tilfredse med den nuværende mængde af dagslys på deres arbejdsposition i hjemmet.

Der er ingen tvivl om, at danskerne har høje standarder, når det gælder hjemmearbejdspladsen. Hvis vi ikke føler vore krav og behov kan opfyldes, er vi tilsyneladende ikke bange for at tage fat - og det er kun godt. Enkle greb kan også gøre en stor forskel. Med et ovenlys, inviterer man naturen indenfor - man skaber rum med dagslys, frisk luft og et stykke af himlen - en sikker opskrift på at skabe velvære og produktivitet på hjemmekontoret

Lone Feifer, der er programdirektør for bæredygtigt byggeri i VELUX

Flest danskere arbejder stadig hjemme fra spisestuen
Undersøgelsen viser også, at 23% af danskerne mener, at muligheden for at indrette et decideret hjemmekontor er afgørende for valget af bolig, når de skal flytte næste gang. Dette kan meget vel skyldes, at de hjemmearbejdende danskerne er vant til at arbejde fra spisestuen. Undersøgelsen viser nemlig, at hele 24% af danskerne sidder i spisestuen, når de arbejder hjemme.

Om VELUX Gruppen

I 80 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget for mennesker over hele verden. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og moduler til både skrå og flade tage, gardiner og solafskærmning, rulleskodder og smart home-produkter. Vores produkter bidrager til et sundt og bæredygtigt indeklima ifm. arbejde og uddannelse, fritid og fornøjelse. VELUX Gruppen arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 11.500 medarbejdere. VELUX Gruppen ejes af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. I 2020 omsatte VKR Holding for 22.6 mia. kr. og THE VELUX FOUNDATIONS donerede 1 mia. kr. til forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. Find mere information på velux.com.