28
Juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Masser af dagslys uden overophedning

Da Søren og hans kone Lotte overtog deres 2-planshus med udsigt til søområde, trængte opholdsstuen på 1. sal til at blive renoveret.
VELUXPageContent


Lyse gipslofter og tre nye ovenlysvinduer giver nu mere lys til det store opholdsrum med den fantastiske udsigt, der danner rammen om familiens aftenhygge.

Det var udsigten over det grønne søområde, familien faldt for, da de sidste år købte deres nye hus. Men inden de flyttede ind, blev de enige om, at 1. salen trængte til en gennemgribende renovering. De mørke træ-listelofter blev skiftet ud med hvide gipsplader, og tre nye VELUX ovenlysvinduer blev installeret mod vest. Alt sammen løsninger, der har givet stuen et løft og et lysere og mere indbydende indtryk.

- Der er en fantastisk udsigt mod vest, så det var oplagt, at ovenlysvinduerne blev placeret, så vi kan få glæde af den. Stuen er blevet rigtig lys og dejlig at opholde sig i, og med de vestvendte vinduer får vi glæde af aftensolen, når vi kommer hjem fra arbejde, fortæller Søren, der er glad for det nye rum, renoveringen har givet.

1. salen har vinduer mod flere retninger, hvilket giver et godt spil med lyset, som skifter i løbet af dagen og året. Det er med til at gøre rummet spændende og skabe stemning med kontrastfyldte effekter. Samtidig giver det ekstra dagslys et bedre indeklima, som har stor betydning for vores generelle sundhed og velvære. I Danmark tilbringer vi op til 90 % af vores tid inden døre, og det er essentielt at have en bolig med et passende niveau af dagslys, så vi ikke bliver trætte og uoplagte.

Udnyt solen til opvarmning
Det store glasparti i facaden mod syd giver både udsigt og sørger for, at solen kommer ind i rummet. Samtidig sørger tagudhænget for, at den kraftige og højtstående sol fra syd ikke akkumulerer for meget varme i sommermånederne. Om vinteren står sydsolen derimod lavere, og det varme sollys kommer derfor længere ind i rummet og bidrager positivt til energibalancen med passiv solvarme.

- Det er ikke lige meget, hvor ovenlysvinduerne er placeret i dit hus. Verdenshjørnerne har nemlig stor betydning for, hvor meget solenergi og dermed varmeenergi, der bliver dannet. Kan du vælge frit, vil syd- og vestvendte vinduer give dig mest gratis varmeenergi, men ovenlysvinduerne kan om sommeren overophede rummet, så det kan føles indelukket og varmt, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark.

Men der er hjælp at hente, hvis man har vinduer mod syd og vest. Man kan gøre som Søren og hans familie, der har benyttet sig af VELUX Danmarks store udbud af afskærmningsløsninger. Ovenlysvinduerne på førstesalen har udvendige markiser, der stopper de varme stråler, før de rammer ruden, og dermed undgår man overophedning. Samtidig sikrer den transparente netdug udsigt til de flotte omgivelser. Om vinteren er de indvendige mørklægningsgardiner med til at holde varmen indenfor i løbet af den kolde nat. Resultatet er et mindre energiforbrug til både opvarmning og nedkøling af boligen.

Mere information
På velux.dk kan du læse mere om ovenlysløsninger og få inspiration til både nybyggeri og renovering. Her finder du også information om et sundt indeklima og de forskellige muligheder for optimal udnyttelse af dagslys og solvarme.

Fotos nedenfor:
Søren og hans familie fik en helt ny stue, da de renoverede 1. salen i deres hus, der ligger med udsigt over grønt søområde. De vestvendte ovenlysvinduer giver masser af dagslys og har gjort førstesalen lys og indbydende: Før ombygning med VELUX ovenlysvinduer
Download foto i høj opløsningEfter ombygning med VELUX ovenlysvinduer
Download foto i høj opløsning


Kontaktperson
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com 
velux.dk

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com.