Copenhagen,
10
Marts
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Lys og luft til mere end husbehov

Hvem vil ikke gerne invitere forårets første solstrejf ind i køkkenet, kigge på stjernehimlen fra sengen eller bade i både varmt vand og dagslys i badeværelset?
VELUXPageContent

Mange drømmer om mere dagslys og frisk luft i deres bolig, men har svært ved at se mulighederne i det mørke hjem. Der er imidlertid mange muligheder for at renovere sig til drømmeboligen, også hvis man bor i et af de mange 1-plans huse fra 70’erne. 
 
Omkring hver tredje énfamiliehus i Danmark er opført som 1-plans huse i 70’erne. Det er måske svært at forestille sig, når man ser de ofte små, mørke og lavloftede rum, men faktisk er der mange muligheder for en spændende dagslysrenovering. For næsten uanset om boligen er stor eller lille, har fladt tag eller lav taghældning, store eller små rum, så findes der i dag løsninger, der kan bringe dagslys og energi helt ind i boligens allermørkeste kroge.
 
- I de ældre 1-plans huse er der ofte problemer med at trække dagslyset helt ind i husets kerne, fordi facadevinduerne alene sjældent kan løfte opgaven. Det resulterer i, at boligens mindre rum som gangarealer og badeværelser kan virke mørke og trange. Vores brede og fleksible sortiment af ovenlysløsninger giver stort set alle mulighed for at forbedre dagslysforholdene i boligen – uanset om man bor under et tag med lav hældning eller meget lav hældning, siger Mick Schou Rasmussen, direktør i VELUX Danmark. 
 
Dagslys erstatter elektrisk lys
I små rum og mørke gange uden facadevinduer hænger vi ofte flere lamper op for at få bedre lys. En løsning, der både er dyr og ikke bidrager til indeklimaet. Måske har man i forvejen en enkelt uklarovenlyskuppel af ældre dato i gangen, der ikke kan trække meget lys ind i boligen. 
 
- I huset med fladt tag vil renoveringen med et eller flere ovenlysmoduler eller –kupler være et godt valg, der skaber et optimalt dagslysindfald og smukke linjer i hjemmet. Og i tilfældet, hvor en enkelt ovenlyskuppel trænger til udskiftning, kan det være værd at overveje at montere flere end den ene. Resultatet er overraskende for de fleste. Hvis ovenlysmoduler og -kupler ikke er en velegnet mulighed, kan vores ovenlystunnel, der er særligt egnet til små centrale rum som badeværelset, være det rette valg, siger Mick Schou Rasmussen.
 
Udskift og tilføj ovenlysvinduer i 1½-plans huse
1½-plans huse får nyt liv ved at skifte gamle vinduer ud med to, fire eller flere vinduer, så de skrå mørke vægge erstattes med naturligt lys og bedre udsigt. 
 
- Der er så mange muligheder for at kombinere vores løsninger, at stort set ethvert behov for at renovere sig til en drømmebolig kan lade sig gøre. Man skal derfor ikke fortvivle, hvis man ikke lige umiddelbart ”ser lyset”, men i stedet enten bruge nogle af de visualiseringsværktøjer, der bl.a. findes på vores hjemmeside, eller f.eks. kontakte én af vores dagslysuddannede tømrere, der kan findes på velux.dk, siger Mick Schou Rasmussen.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


Lyset strømmer ind i badeværelset. Rummet er blevet langt mere indbydende og udsigten attraktiv.

Download foto i høj opløsning


Ovenlyskuplen er en rigtig god løsning til de mørke gangarealer i boligen med det flade tag.
Om VELUX Gruppen 
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysløsninger til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com 
 
Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com. Klik her for at modtage VELUX Nyheder. 
 
Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: 
Mick Schou Rasmussen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Følg VELUX Danmark på facebook.com/velux
​​