08
April
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Luk mere lys ind i boligen

De fleste danskere sukker efter dagslys det meste af året og jubler, når foråret endelig kommer med lysere tider. Har man ovenlysvinduer i sin bolig, kan dagslyset komme ind hele året. Men hvorfor nøjes med ét vindue, når man kan få panoramaudsigt?
VELUXPageContent

VELUX Danmarks store ovenlysløsninger giver nemlig ikke bare et bedre lysindfald i boligen, de gør den også mere energieffektiv.

Hvis man har ovenlysvinduer, der har set bedre tider, og godt kunne tænke sig en større og flottere ovenlysløsning, er foråret et godt tidspunkt at slå til på. Og hvis man vælger at købe nye ovenlysløsninger i perioden mellem den 21. marts og den 31. oktober 2011 har man samtidig mulighed for at deltage i en konkurrence med 50 præmier til en værdi af 10.000 kroner, som VELUX Danmark har sat på højkant. Hver præmie består af en fjernbetjent VELUX solafskærmningsløsning, og vinderen bestemmer selv blandt de mange muligheder, om deres løsning skal være elektrisk eller solcelledrevet.

”Ovenlysvinduer har stor indflydelse på lysindfaldet i din bolig og jo større og flere, der er, jo smukkere bliver indstrømningen af naturligt dagslys samtidig med, at de åbner rummet op. Derudover isolerer nye ovenlysvinduer bedre end de gamle, og det gør dem mere energieffektive - også selvom vinduesarealet er større – og kombineres der med den rette afskærmningsløsning, kan man forbedre vinduets isoleringsevne og gøre ovenlysvinduet endnu mere funktionelt,” fortæller Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark A/S.

Pust liv i mørke rum

Ovenlysvinduer puster nyt liv i et halvmørkt rum – faktisk strømmer der dobbelt så meget lys ind som fra et almindeligt facadevindue. Det bringer boligen i bedre kontakt med omgivelserne og betyder, at vi for eksempel kan nyde aftensolens smukke farver fra lænestolen eller kigge op i den blå himmel fra sengen.


Det flotte lysindfald er ikke til at tage fejl af – en stor VELUX ovenlysløsning åbner rummet og bringer dig i tæt kontakt med naturen.

Download billede i større format


Ovenlysvinduer påvirker dog altid indeklimaet, men det kan kontrolleres med effektiv solafskærmning. På den måde isolerer afskærmningen om vinteren mod kulden, mens den om sommeren forhindrer solens stråler i at trænge gennem ruden og overophede boligen. Hos VELUX Danmark er der et bredt udvalg af solafskærmningsprodukter, der kan dække alle behov og dermed styrke vinduets isolering og boligens indeklima.

Dagslys med kontante fordele

Der kan også være kontante fordele i at udskifte sine gamle ovenlysvinduer. Den øgede mængde dagslys oppefra mindsker nemlig behovet for elektrisk lys i boligen, og solvarmen gør, at man undgår at skrue unødigt op for varmen og dermed energiforbruget. Mange ovenlysvinduer i dag er monteret på et tidspunkt, hvor indeklima og bæredygtighed ikke var på dagsordenen, og derfor har mange ældre ovenlysvinduer problemer med at leve op til nutidens energikrav.

Har du et ovenlysvindue af ældre dato kan der være fornuft i at udskifte det med et eller flere nye ovenlysløsninger. Samtidig får du muligheden for at vinde for 10.000 kroner elektrisk eller solcelledrevet VELUX solafskærmning.

Mere information:

Se mere om konkurrencen på www.velux.dk.

For mere information kontakt venligst:

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.