Copenhagen,
30
November
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Living Places Copenhagen – BoligVærkstedet: VELUX lancerer et bæredygtigt boligkoncept

København er arkitekturhovedstad i 2023 og under overskriften ’Copenhagen in Common’ fejrer byen alt det, vi har tilfælles nu og i fremtiden. I den anledning lancerer VELUX Gruppen den første prototype af boligkonceptet Living Places i København. Det sker

Den første prototype af Living Places, BoligVærkstedet, bliver bygget som syv bæredygtige boliger i fuld størrelse. Bebyggelsen bliver en midlertidig udstillingsmodel i 1:1 i Jernbanebyen midt i København. Den skal vise hvordan man kan bygge med lavt CO2 aftryk og fokus på sundhed.

- Den grønne omstilling af byggeriet kan starte i dag. Byggebranchen står overfor en radikal omstilling hvis vi skal lære at bygge indenfor de planetære grænser. Med BoligVærkstedet undersøger vi, hvor langt vi kan komme med eksisterende løsninger for boligbyggeriet og resultaterne er lovende. Living Places demonstrerer skalerbare løsninger, der kan sikre sunde og gode boliger til fremtidens borgere med radikal reduktion af udledninger og ressourceforbrug i bygningernes livscyklus. Vi glæder os til at dele resultaterne, siger Sinus Lynge, Partner i EFFEKT arkitekter.

- Det ambitiøse projekt vil resultere i skalerbare løsninger, der kan sætte nye standarder for den næste generation af bæredygtige boligområder. Vi designer boligerne og vælger materialer ud fra Paris-aftalens mål for at opnå en væsentlig CO2-reduktion. Det vigtigste ved BoligVærkstedet er dog, at vi fastholder en holistisk vision. Vi bestræber os på at bygge boliger, der har fokus på både fysisk og mental sundhed samt beboernes generelle komfort, siger Steffen Maagaard, teknisk direktør i MOE Ingeniører.

- Vi er meget glade for at være en del af dette partnerskab, hvor vi er med til at skabe boliger, der lever op til fremtidens standarder. Vi synes, det er en fantastisk mulighed for os som virksomhed at bidrage til et så ambitiøst projekt – herunder alle mulighederne for at lære undervejs,” siger Henrik Mielke, adm. direktør, Enemærke & Petersen Entreprenører.

Dette er vores bidrag til at skabe bedre bygninger og bebyggelser for både mennesker og kloden, i partnerskab med byggeriets aktører. Vi vil gerne bidrage til at udvikle boliger med lavt CO2 aftryk, og godt indeklima, til en overkommelig pris,”
Lone Feifer, direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX Gruppen.

BoligVærkstedet er første eksempel på konceptet Living Places, som baserer på 5 principper om at boliger skal være sunde, til at betale, enkle, deles over tid og kunne skaleres. Living Places er udtænkt, designet og udviklet i et partnerskab mellem EFFEKT Arkitekter, MOE Ingeniører, Enemærke & Petersen og VELUX Gruppen.

Konceptet er lige nu udstillet på Arkitekturbiennalen i Venedig, hvor EFFEKT er inviteret til at vise deres arbejde under hovedtemaet How Will We Live Together.

Lancering på Build for Life konferencen d. 15. november

BoligVærkstedet bliver præsenteret på den internationale konference Build for Life, hvor arkitekter, ingeniører, designere, byplanlæggere og andre professionelle deltager. Mere end 90 eksperter fra hele verden præsenterer fra to studier i København, samt fra London, Shanghai og Harvard University. Konferencen er gratis og åben for alle. Besøg Build for Life for mere information om program og tilmelding.

Om VELUX Gruppen
I 80 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget for mennesker over hele verdenen. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og moduler til både skrå og flade tage, gardiner og solafskærmning, rulleskodder og smart home-produkter. Vores produkter bidrager til et sundt og bæredygtigt indeklima ifm. arbejde og uddannelse, fritid og fornøjelse. VELUX Gruppen arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 11.500 medarbejdere. VELUX Gruppen ejes af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. I 2020 omsatte VKR Holding for 22.6 mia. kr. og THE VELUX FOUNDATIONS donerede 1 mia. kr. til forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. Find mere information på velux.com.
Om EFFEKT
EFFEKT er et multidisciplinært arkitektkontor i København bestående af arkitekter, researchere, byplanlæggere og landskabsarkitekter. EFFEKT har de seneste år specialiseret sig inden for innovativ bæredygtig arkitektur med særligt fokus på regenerativt design, biobaserede materialer, biodiversitet forøgelse, klimatilpasninger og innovative forretningsmodeller. Firmaets mission består af at omsætte komplekse globale udfordringer til innovative og effektfulde løsninger. Gennem de seneste 10 år har EFFEKT markeret sig på den nationale og internationale arkitektur scene.
Om MOE Engineers
MOE er en af Danmarks største multidisciplinære rådgivende ingeniørvirksomheder med mere end 900 ansatte fordelt på kontorer i Danmark og datterselskaber i Norge og Filippinerne.
MOE er en del af Artelia Group, en international multidisciplinær rådgivnings-, ingeniør- og projektledelsesgruppe med speciale i sektorerne bygningskonstruktion, infrastruktur, vand, industri og energi. Med 6.100 ansatte og en omsætning på €632 mio. i 2018. Koncernen har kontorer i mere end 30 lande i Europa, Afrika, Mellemøsten, Asien og Amerika og er 100 % ejet af ledere og medarbejdere.
Om Enemærke & Petersen A/S
Enemærke & Petersen er en dansk byggevirksomhed med speciale i renovering og nybyggeri. Enemærke & Pertersen er en af drivkræfterne bag bæredygtighedsdagsordenen i den danske byggebranche, med fokus på almene boliger, skoler, dagtilbud, kontorbygninger og nybyggeri af boliger. Virksomheden har 800 ansatte og havde i 2020 en omsætning 2,2 milliarder danske kroner.