13
November
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Kulturhus får lys, luft og ny energi

Dagslys, solvarme og naturlig ventilation fra VELUX Gruppen sikrer godt indeklima og bedre energibalance i Københavns Kommunes energirenovering af kulturhuset Valhalsgade på Nørrebro. Det er nu officielt indviet og bliver taget i brug 1. januar.

VELUXPageContent

Når FN’s klimakonference kommer til København i december, vil Københavns Kommune præsentere en række energirenoveringer af byens ældre bygninger. Kulturhuset Valhalsgade på Ydre Nørrebro er spydspids i projektet, der foruden klima og energi også fokuserer på at skabe bedre indeklima og velvære for de mennesker, der opholder sig i bygningerne. Med sin erfaring indenfor dagslys og frisk luft har VELUX Gruppen som partner været med til at definere ombygningen af den gamle bygning.

Det renoverede kulturhus vil skære 60 procent af sit energiforbrug og dermed også reducere CO2-udslippet. Foruden isolering kommer besparelsen fra udnyttelse af den passive solvarme, der kommer ind af husets nye ovenlysvinduer, fra elbesparelse på lys og ventilation samt fra solpaneler, der leverer varmt brugsvand og opvarmning af kælderen. Udover at nedbringe energiforbruget handler det for VELUX Gruppen også om at forbedre trivsel og sundhed for husets brugere.

”Dagslys og frisk luft er afgørende for, hvordan vi trives, vores sundhed og vores evne til at lære og arbejde. Men vi opholder os inden døre 90 procent af tiden, og derfor er det afgørende, at vi får mest muligt dagslys og naturlig ventilation ind i vores bygninger,” siger direktør for VELUX Danmark, Jesper Salskov Jensen.

Bygningen på Valhalsgade er opført i 1952 som industribygning for den daværende glødelampefabrik Osram. Som det første betonelementbyggeri i Danmark er den bemærkelsesværdig med sine profilerede overflader og skråtstillede vinduessprosser. Det bliver bevaret under renoveringen, men det nedslidte udseende, det høje energibrug og de mørke rum vil der blive gjort op med til glæde for husets kursister, folkedansere og musikere.

Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) roser projektet. Hun er politisk ansvarlig for Københavns Ejendomme, der står bag energirenoveringerne.
”Projektet i Valhalsgade er vigtigt for Københavns Kommune - og ikke mindst københavnerne. Her kan vi alle se, hvordan besparelser på energien kan kombineres med renovering af en nedslidt bygning, så bygningen dermed får nogle helt nye kvaliteter. Den slags løsninger har vi behov for, hvis vi skal løse de store klimaudfordringer, og jeg håber, at vi kan overføre denne tankegang til de mange renoveringsprojekter, som skal gennemføres i de kommende år," siger kulturborgmester Pia Allerslev.
Hun understreger desuden, at projektet er et godt eksempel på, hvordan kommunen og private firmaer kan arbejde sammen om at udvikle et visionært projekt.
”Det er en af mine ambitioner at få sat mere gang i den slags projekter,” siger borgmesteren. Skitseforslaget til kulturhuset Valhalsgade er udarbejdet af arkitekter fra VELUX Gruppen på baggrund af en gennemgang af bygningen og møder med en rådgivergruppe bestående af Tegnestuen T-plus og ingeniørfirmaet Wissenberg.

Læs mere om kulturhuset på Københavns Kommunes hjemmeside 


Om VELUX

VELUX skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, er globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.500 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S. VKR Holding A/S er et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.

For yderligere information kontakt:
Lone Ellersgaard
VELUX A/S
Ådalsvej 99
DK-2970 Hørsholm
Telefon kontor: +45 45 16 40 00
Telefon direkte: +45 45 16 48 18
Telefon mobil: +45 40 40 71 56
@: lone.ellersgaard@velux.com
www: www.velux.com