17
Maj
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Kinas handelsminister Chen Deming besøger Green Lighthouse

Kinas handelsminister Chen Deming på rundvisning i Danmarks første offentlige CO2-neutrale bygning – et fremtidshus bygget med nutidens produkter.

VELUXPageContent

Som led i sit todages besøg i Danmark, med den største kinesiske erhvervsdelegation nogensinde, besøgte den kinesiske handelsminister Chen Deming i dag Green Lighthouse i København. Handelsministeren fik en rundvisning i Danmarks første CO2-neutrale offentlige bygning, der er hjemsted for Det Naturvidenskabelige Fakultets studenterservice ved Københavns Universitet.

Det er kun tre uger siden, at den russiske præsident Dmitrij Medvedev besøgte Green Lighthouse, da han var på statsbesøg i Danmark, og efterfølgende besluttede at opføre et Green Lighthouse i Rusland.

”Det er glædeligt, at først præsidenten for Rusland og nu også regeringen i Kina har vist interesse for de aktiv hus principper, vi mener giver mening i forhold til at løse de energimæssige udfordringer, der ligger globalt for fremtidens byggeri. Her tænker jeg på, at fremtidens bygninger både skal sikre CO2-neutralitet og levere et sundt indeklima,” siger VELUX Gruppens adm. direktør Jørgen Tang-Jensen og fortsætter:

”Green Lighthouse er et spændende eksempel på, at det er muligt at opføre en bygning efter aktiv hus-principperne, en energieffektiv og CO2-neutral bygning, der samtidig giver frisk luft og gode dagslysforhold. Vi har også vist, at man kan bygge klimavenlige bygninger med standardprodukter, som vi allerede kan levere i dag inden for byggeriet.”

“Bygninger tegner sig for mere end 40 procent af det samlede energiforbrug i Europa og udgør dermed et kæmpe potentiale i forhold til at reducere energiforbrug og CO2-udslip. Derfor fokuserer vi i VELUX Gruppen på at udvikle bæredygtige bygninger efter aktiv hus-principperne, der sikrer den størst mulige udnyttelse af solens energi,” slutter Jørgen Tang-Jensen.

Om Green Lighthouse

Green Lighthouse er på mange måder en usædvanlig bygning. Den er kendetegnet ved et enestående energikoncept baseret på en kombination af termisk solvarme, oplagring af energi i sommermånederne og fjernvarme. På grund af det store indtag af dagslys er Green Lighthouse en energieffektiv bygning med høj arkitektonisk kvalitet. Et aktiv hus, som også er kendetegnet ved at naturlig ventilation sørger for masser af frisk luft og et sundt indeklima for brugerne.

Green Lighthouse har solen som omdrejningspunkt og primær energikilde. Solen sørger for energi til både belysning og opvarmning. Bygningen er yderst energieffektiv og forbruger cirka 75 procent mindre energi end foreskrevet i den gældende danske byggelovgivning.
Green Lighthouse et konkret resultat af et strategisk partnerskab mellem Københavns Universitet, Universitets- og Bygningsstyrelsen, Københavns Kommune, VELFAC og VELUX Gruppen. Visionen med samarbejdet har været at opføre en ny, bæredygtig kontorbygning med den bedst mulige balance mellem energieffektivitet, arkitektonisk kvalitet, et sundt indeklima og gode dagslysforhold. Partnerskabet modtog Dansk Industris innovationspris for samarbejde i 2009.
Green Lighthouse er et af seks eksperimenter i VELUX Model Home 2020 projekt, hvor seks konkrete eksperimenter i Europa, afprøver visionen om klima-neutrale bygninger med massere af frisk luft og et sundt indeklima.

Flere oplysninger om Green Lighthouse fås på www.greenlighthouse.ku.dk.

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.400 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.

The Newsmarket

Du kan finde videoer af broadcastkvalitet fra VELUX Gruppen på The Newsmarket: www.thenewsmarket.com/Velux.

Førstegangsbrugere af The NewsMarket kan registrere sig på sitet. Har du spørgsmål til brugen af The NewsMarket, e-mail venligst journalisthelp@thenewsmarket.com.

Fotos kan downloades fra www.velux.com/AboutVELUX/News/

For mere information kontakt venligst:
Kommunikationschef Lone Ellersgaard
VELUX A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Tlf.: + 45 45 16 48 18
Mobil: +45 40 40 71 56
Fax: + 45 45 16 40 02
E-mail: press@velux.com
www: www.velux.com