Copenhagen,
15
November
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

International VELUX Award 2016 er nu åben for tilmeldinger

Arkitektstuderende verden over udfordres til at tænke dagslys ind i arkitekturen.

Med International VELUX Award (IVA) 2016 ønsker VELUX Gruppen af tilskynde og udfordre arkitektstuderende til at udforske den rolle, dagslys spiller i arkitekturen.

Vi ønsker at give dagslys den anerkendelse det fortjener, og at styrke den rolle dagslys spiller i bygningsdesign. I århundreder, har dagslys være den primære kilde til indendørs belysning og arkitekter har altid interesseret sig for det; men dagslys kan være en vanskelig disciplin at forstå og mestre.
Per Arnold Andersen, leder, International VELUX Award

Fremtidens lys

Det overordnede tema for International VELUX Award er ’Light of Tomorrow’. Prisens formål er at inspirere arkitektstuderende til at bruge sollys og dagslys som hovedlyskilder og til at fremme et sundt indeklima i boliger og på arbejdspladser. En af de største udfordringer er, hvordan man kan renovere og forbedre den eksisterende byggemasse med strategisk brug af dagslys som drivkraft for forandring.

De deltagende projekter bør fokusere på ét af to temaer under overskriften Daylight in Architecture:1) Daylight in buildings – projekter der demonstrerer anvendelige principper for at lukke dagslys og sollys ind i bygningereller2) Daylight investigations – projekter der undersøger faktorer som lysets fysiske egenskaber, nye materialer, hvad dagslys betyder for sundhed og trivsel mv.

Regionale og hovedpriser

VELUX International Award er en åben idékonkurrence og er delt op i to faser: i første fase vil der blive uddelt regionale priser til projekter fra 1) Vesteuropa, 2) Østeuropa og Mellemøsten, 3) Nord- og Sydamerika, 4) Asien og Oceanien og 5) Afrika. Efterfølgende, i finalen, bliver de globale vindere præmieret.

Priserne bliver givet i de to kategorier: ’Daylight in Buildings’ og ’Daylight Investigations’. Juryen har nu også mulighed for at præmiere de bedste projekter med brug af VELUX produkter. Det er dog ikke et krav, at der bruges VELUX produkter i de deltagende projekter.

Professionel jury

Alle deltagende projekter vil blive bedømt af en jury bestående af internationalt anerkendte arkitekter og fagfolk. Juryen bliver sammensat i tæt samarbejde med International Union of Architects (UIA).

Juryen for International VELUX Award 2016 bliver offentliggjort i starten af 2016.

4.000 lys for fremtiden

International VELUX Award bliver afholdt hvert andet år og er en del af VELUX Gruppens bestræbelser på at skabe og pleje relationer med fagfolk inden for byggeri – ikke mindst arkitekter og uddannelsesinstitutioner verden over.

I 2014, deltog 797 projekter i konkurrencen. 12 projekter blev præmieret og delte præmien på 30.000 euro.

Det vindende projekt, ’Revitalization’, var skabt af Du Dikang, Li Le, Zhou Yujing and Ma Yao fraTsinghua University i Beijing, Kina.

For os betyder ’Light of tomorrow’ en nytænkning af de dybere værdier der gælder for vores livsførelse’.
Du Dikang, vinder, IVA 2014

Tidligere har projekter fra Norge, Danmark, USA, Sydkorea, Schweiz og Kina vundet hovedprisen.

Siden det første International VELUX Award blev afholdt i 2004, er konkurrencen vokset til den største af sin slags, for de arkitekter som skal forme fremtidens byggeri. Siden den første prisuddeling, har omkring 5.000 studerende fra flere end 80 lande deltaget med næsten 4.000 projekter om fremtidens lys.

International VELUX Award 2016 for arkitektstuderende er åben for tilmelding fra november 2015. For at deltage, skal projekter være tilmeldt inden 1. april 2016. Flere oplysninger kan findes på iva.velux.com

Følg IVA på facebook.com/internationalveluxaward

Om VELUX Gruppen

Vi sælger og markedsfører VELUX produkter i Danmark og på de nordatlantiske markeder. Alle produkter forhandles hovedsageligt igennem tømmerhandlere, byggemarkeder, samt gardin- og farvehandlere. VELUX Danmark A/S er et selvstændigt aktieselskab under VELUX Gruppen og beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere.

Om VELUX Gruppen

I over 75 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og -moduler til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen gardiner og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og intelligente produkter til fjernbetjening. Disse produkter er med til at sikre et sundt og bæredygtigt indeklima i forbindelse med arbejde og indlæring, leg og fornøjelse. Vi arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 9.500 medarbejdere på verdensplan. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab.