16
Februar
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

International VELUX Award 2010 præsenterer jury

International VELUX Award er stolte af at kunne præsentere juryen for 2010-konkurrencen. Juryen udgøres af et panel af syv anerkendte jurymedlemmer af forskellig nationalitet og kulturel baggrund og med forskellige tilgange til arkitektur.
VELUXPageContent

Juryen vil gennemgå de indsendte projekter, som udforsker temaet dagslys i bredeste forstand og udfordrer fremtiden for dagslys i det byggede miljø.

Juryen i 2010-konkurrencen består af seks praktiserende og undervisende arkitekter fra alle dele af verden: Momoyo Kaijima (Japan), Will Bruder (USA), Nathalie de Vries (Nederlandene), Kim Herforth Nielsen (Danmark), Magda Mostafa (Egypten) og Stefano Musso (Italien). Keith Riddle (Storbritannien) repræsenterer VELUX i juryen.

”Vi er stolte af at kunne præsentere en helt igennem international jury med en god blanding af arbejdsområde, geografi, alder og køn,” siger Jesper Salskov Jensen, direktør for VELUX Danmark. ”Juryen træder sammen i juni måned i København for at gennemgå de hundredvis af projekter, som forventes indsendt til konkurrencen af studerende fra hele verden. Her vil vinderne samt projekter, der vil få hædrende omtale, ligeledes blive udpeget”.

Mangfoldig jury

Jurymedlemmernes projekter spænder vidt og repræsenterer hele skalaen af arkitektur fra små beboelsesejendomme til store byprojekter:

Momoyo Kaijima fra Japan grundlagde i 1992 Atelier Bow-Wow i Tokyo sammen med Yoshiharu Tsukamoto. De har en steds- og anvendelsesspecifik designtilgang til det nye årtusinde. De to grundlæggere er ophavsmænd til udtrykket "pet architecture", som er en stilart med små multifunktionelle strukturer, som udnytter den begrænsede plads i tæt befolkede byer som Tokyo optimalt. Konceptet integrerer behov, improvisation og opfindsomhed. Momoyo Kaijima har skrevet flere bøger og underviser ved universiteter og arkitektskoler i Japan og andre lande verden over.

Den amerikanske arkitekt Will Bruder har udforsket nyskabende arkitektoniske løsninger i mere end 40 år. Han fremstår som håndværker i sin sans for både detaljer og byggeprocessen og som skulptør i sin unikke blanding af rum, materialer og lys. Will Bruder har en Bachelor of Fine Arts i billedhuggerkunst suppleret med studier i bygningsteknik, filosofi og kunsthistorie. Efter sine studier blev han udlært arkitekt, inden han i 1974 åbnede sin egen tegnestue. Han har haft flere undervisningsstillinger i Nordamerika og er en fremtrædende foredragsholder i arkitektur, bæredygtighed og bykultur.

Hollænderen Nathalie de Vries er en af medgrundlæggerne af MVRDV, som er kendt for sin metodiske forskning i densitet og offentlige rum. Eksempler på MVRDV’s projekter er design til den hollandske pavillon på verdensudstillingen i Hannover i 2000, det innovative erhvervscenter Flight Forum i Eindhoven, kulturcentret i Matsudai og Gyre-indkøbscentret i Japan, den ikoniske Mirador-bygning i Madrid og Silodam-bygningen og Lloyd Hotel i Amsterdam. For tiden er der projekter på vej i Holland, Schweiz, Spanien, Østrig, Frankrig, England, Albanien, USA, Kina og Indien.

Nathalie de Vries forelæser og underviser over hele verden og deltager i internationale juryer. Hun har været gæsteprofessor ved det tekniske universitet i Berlin (2002-2004) og var i 2005 Morgenstern Visiting Critic ved Illinois Institute of Technology (IIT) i Chicago. Hun har også undervist ved Berlage-insituttet i Rotterdam, ABK i Arnhem og det tekniske universitet i Delft.

Kim Herforth Nielsen er grundlægger og leder af den danske tegnestue 3XN og har altid været drivkraften bag 3XN. Kim Herforth Nielsen har modtaget Danmarks højeste udmærkelse for arkitekter, C.F. Hansen-medaljen. Han er en af de tre Nielsen-grundlæggere, som startede 3XN i 1986, og han har været involveret i alle tegnestuens større projekter, herunder bl.a. Kubus i Berlin, Museum of Liverpool, Ørestad Gymnasium i København, musikhuset Het Muziekgebouw i Amsterdam og den danske ambassade i Berlin. For tiden er der projekter på vej i Danmark, Irland, Tyskland og Holland. Kim Herforth Nielsen deltager ofte som jurymedlem i internationale arkitektkonkurrencer og holder forelæsninger ved kunstakademier og universiteter verden over.

Magda Mostafa er fra Egypten, men er canadisk født. Hun er lektor ved institut for bygningsdesign ved Cairo University, hvor hun har undervist siden 1996. Hun er uddannet fra Cairo University, og hendes doktorafhandling fokuserede på arkitektonisk design for børn med særlige behov. I samarbejde med Progressive Architects har hun designet Advance School for Children with Autism i Qattemeya, Cairo. Magda Mostafa er et aktivt medlem af Union of International Architects (UIA), som hun repræsenterer i juryen.

Stefan Musso fra Italien er uddannet i arkitektur i 1984, og han har en ph.d. i konstruktion og miljørehabilitering. For tiden er han professor ved fakultetet for arkitektur og ingeniørvidenskab ved universitetet i Genova i Italien, hvor han underviser i arkitektonisk restaurering. Stefano Musso har som videnskabelig konsulent bidraget til flere studier og undersøgelser af gamle monumenter og bosættelser. Han har udgivet en lang række artikler om restaurering. Stefano Musso er næstformand i European Association of Architectural Education (EAAE) og dennes repræsentant i juryen.

Keith Riddle sidder i juryen som repræsentant for VELUX. Han er direktør for VELUX i Storbritannien og Irland. Han er cand.mag. med udmærkelse i historie fra University of Edinburgh og har en MBA fra University of Durham. Keith Riddle var divisionsleder i Diageo GB, før han kom til VELUX i 2003.
Alt i alt er juryen blevet sammensat med det formål for øje at opnå en god balance mellem tradition, innovation, alder, køn og geografi samt verdenserfaring og multikulturel orientering. Der udpeges en ny jury hvert år for at give mulighed for alle mulige dagslysfortolkninger og -koncepter. UIA og EAAE er repræsenteret i juryen hvert år.

2010-konkurrencen er den 4. udgave af International VELUX Award, og tilmeldingsfristen er den 1. marts 2010. Studerende skal melde sig til for at kunne indsende deres projekter.

Få mere information om International VELUX Award på iva.velux.com.


Momoyo Kaijima
Download jpg

Will Bruder
Download jpg

Nathalie de Vries
Download jpg

Kim Herforth Nielsen
Download jpg


Magda Mostafa
Download jpg

Stefano Musso
Download jpg

Keith Riddle
Download jpg


Om VELUX

VELUX skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, er globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.500 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S. VKR Holding A/S er et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.

Du kan desuden få yderligere oplysninger ved at kontakte:

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
www.velux.dk

NewsMarket
Videosekvenser fra VELUX Gruppen fås på www.thenewsmarket.com/Velux. Du skal registrere dig, hvis du bruger NewsMarket for første gang.