Copenhagen,
06
December
2017
|
13:48
Europe/Amsterdam

Hvem skal vinde verdens førende dagslyspris for arkitektstuderende?

Oversigt

Er du arkitektstuderende og har forkærlighed for dagslys? Så har du nu chancen for at tilmelde dig International VELUX Award 2018 og vise, hvordan du fortolker dagslysets rolle i arkitekturen.

Prisen udfordrer arkitektstuderende verden over til at undersøge dagslyset og overveje dets rolle i vores liv som en stadig relevant kilde til lys, liv og energi i bygninger - og som en vigtig disciplin i arkitekturen. Studerende kan registrere sig frem til 1. april 2018 og skal dernæst indsende dagslysprojekter inden 15. juni 2018.

Prisen er en fantastisk mulighed for, at de studerende bliver fortrolige med arkitekturkonkurrencer som koncept, og vores mål er at udfordre dagslysets fremtid i det byggede miljø ved at inspirere til kreative projekter i temaerne ”dagslys i bygninger” og ”dagslysundersøgelser” fra verdens førende arkitekter i fremtiden,
siger Per Arnold Andersen, programleder for International VELUX Award.

Bedømt af en højt profileret jury

I juni 2018 bliver en international jury bestående af højt profilerede arkitekter og UIA-repræsentanter (International Union of Architects) indkaldt til at gennemgå de indsendte projekter og udpege fem regionale vindere i hver af de to kategorier. De ti regionale vindere præsenterer personligt deres projekt til juryen, som vælger en global vinder i hver af de to kategorier. Læs mere om juryen.

Omar Gandhi, der var jurymedlem i 2016, giver dette råd til deltagerne:

Se dig rundt i dine egne omgivelser. Det handler ikke om at rejse til et fancy sted eller til den anden side af verden. Kig rundt i dit eget samfund, uanset om det er i forstæderne, i en by eller på landet. Der er daglige spørgsmål og problemer, der har brug for svar - og en naturlig, reel og ærlig undersøgelse er, hvad juryen vil lede efter,
siger han.

Der er en samlet præmiesum på op til 30.000 euro, og vinderne vil blive endeligt kåret og fejret i oktober 2018 ved en afsluttende event for International VELUX Award.

Hvad kræves der for at deltage?

For at deltage skal du 1) være indskrevet på en arkitektskole, 2) registrere din deltagelse på iva.velux.com senest 1. april 2018 og 3) indsende dit dagslysprojekt senest den 15. juni 2018.

Der er to projektkategorier: ”Dagslys i bygninger” og ”Dagslysundersøgelser”.

Hvert elevprojekt skal være støttet af en vejleder og både de vindende studerende og deres vejledere anerkendes og vinder præmier.

Verdens førende pris for arkitektstuderende

Det overordnede tema for International VELUX Award 2018 for arkitektstuderende er "Light of Tomorrow".

Dagslysprisen uddeles hvert andet år og er vokset til at være den største af sin slags. Den er blevet uddelt i 2004, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014 og 2016. Fra dengang og til nu er 4.500 projekter fra over 80 forskellige lande indsendt, og juryen har inkluderet 30 højt profilerede arkitekter.

Se alle vinderprojekterne, samt alle oplysninger om registrering og deltagelse på International VELUX Awards hjemmeside iva.velux.com. Det er også muligt at følge IVA 2018 på Facebook

Om VELUX Danmark

Vi sælger og markedsfører VELUX produkter i Danmark og på de nordatlantiske markeder. Alle produkter forhandles hovedsageligt igennem tømmerhandlere, byggemarkeder, samt gardin- og farvehandlere. VELUX Danmark A/S er et selvstændigt aktieselskab under VELUX Gruppen og beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere.

Om VELUX Gruppen

I over 75 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og -moduler til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen gardiner og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og intelligente produkter til fjernbetjening. Disse produkter er med til at sikre et sundt og bæredygtigt indeklima i forbindelse med arbejde og indlæring, leg og fornøjelse. Vi arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 9.500 medarbejdere på verdensplan. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab.