11
Juni
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Øget velvære og et reduceret energiforbrug

Ovenlysvinduer giver mere og bedre dagslys til boligen. Og med en gennemtænkt dagslysløsning fra VELUX er der både mulighed for at skabe et optimalt indeklima og samtidig spare på energiregningen.
VELUXPageContent

Det er ikke kun behovet for at trække lys og varme inden døre, som kan være en udfordring i familiens bolig. For selvom lange hedebølger ikke ligefrem kendetegner det danske sommervejr, kan indeklimaet i hjemmet hurtigt komme til at lide under sommervarmen, når solen får lov til at strømme ind af vinduerne i det lukkede hus, mens familien er væk i løbet af dagtimerne.

- De fleste kender følelsen af at komme hjem til et varmt og indelukket hus. Det er fristende at åbne alle vinduer og tænde for ventilatorer eller måske endda et aircondition-anlæg for hurtigt at køle hjemmet ned. Hvis man i stedet havde VELUX rulleskodder, der var indstillet til at lukke om dagen, og rulle op og åbne vinduerne en halv time før familien kom hjem, så ville boligen være sval og udluftet, siger Carsten Røjgaard, direktør i VELUX Danmark A/S.

Med programmerbare ovenlysvinduer og f.eks. rulleskodder kan boligens indeklima kontrolleres enkelt og energibesparende. Alt efter dagens vejrudsigt kan vinduerne programmeres til at åbne og lukke samtidig med at afskærmningsløsninger kører op og ned, når det er mest optimalt i forhold til vejret og familiens behov. De programmerbare løsninger fra VELUX gør, at man ikke behøver at være hjemme, når der skal luftes ud eller afskærmes – og man behøver ikke at være bange for regn, for VELUX regnsensor lukker automatisk vinduet ved den første dråbe.

I den varme sommerperiode er der således penge at spare på at bremse solens stråler f.eks. i de tidlige morgentimer, mens familien stadig sover. Men det er ikke kun elektricitetsforbruget til blæsere og aircondition, der kan reduceres. Om vinteren, når det er mørkt og koldt, kan kuldenedfald tilsvarende begrænses, hvis rulleskodderne er nede om natten, mens solens varme høstet i dagtimerne fastholdes inden døre.

Multifunktionelle rum stiller nye krav
Også boligens udvikling stiller nye krav til reguleringen af indeklimaet. I det moderne hjem er de fleste rum i dag multifunktionelle. Det gælder f.eks. køkkenet, der også er spisestue, bruges til hygge, arbejde foran computeren, lektielæsning, TV-kiggeri og andre af familiens gøremål. Det stiller ikke alene krav til rummets fleksibilitet, men også kontrollen af lys og luft.

Arbejdet med skarpe knive og varme kogeplader kræver udluftning og et ordentligt arbejdslys, der hverken blænder eller kaster skygger, når familiens medlemmer står bøjet over madlavningen. Samtidig skal belysningen kunne dæmpes og blødgøres, så der skabes en behagelig stemning for familie og gæster eller til arbejdet på den bærbare ved spisebordet.

Når man overvejer at renovere køkkenet eller andre af boligens rum, er det derfor en god idé at starte med en vurdering af behovene for dagslys, afskærmning og udluftning og dermed også de mange muligheder for en optimering af indeklima og energiforbrug til lys, varme og køling. Placeringen af vinduerne for lys og luft er naturligvis væsentlig, men også det rigtige valg af afskærmningsløsninger har stor betydning.

- Danske familier har ofte ikke så meget tid til samvær. Det gør det vigtigt, at familien har mulighed for at kunne være i de samme rum med hver deres gøremål. Netop derfor har udvikling af fleksible løsninger til afskærmning altid stået højt på VELUX dagsorden. Blandt de seneste eksempler er f.eks. VELUX flyvende plisségardiner, der med sin høje fleksibilitet netop er velegnet til det multifunktionelle rum, siger Carsten Røjgaard.

Med VELUX plisségardiner og persienner til VELUX ovenlysvinduer kan man styre lysindfaldet, så områder af rummet er afskærmede fra lyset. Få mere inspiration på www.velux.dk eller www.veluxshop.dk. Her kan man også kvit og frit bestille stofprøver, så man i ro og mag kan afprøve forskellige mønstre, farver og kvaliteter hjemme hos sig selv, i sommerhuset, eller hvor der nu er behov for et sommerløft.

Om VELUX
VELUX skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX, der har produktionsselskaber i 10 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, er globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 9.000 medarbejdere, heraf ca. 3.000 i Danmark. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S. VKR Holding A/S er et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.

Publiceret den 11.06.2008
 
For mere information kontakt venligst:
Carsten Røjgaard, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: VELUX-DK@VELUX.com
www.velux.dk

Rulleskodder Download i stor format