06
December
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gammel lade forvandlet til moderne anneks

Martin Brygmann og Marianne Lykkesfeldt har forvandlet en gammel lade bag deres stråtækte hus til et moderne anneks med højt til loftet og plads til lyse idéer.
VELUXPageContent

Med hjælp fra dygtige arkitekter og VELUX Danmark har parret fået skabt et fælles arbejdsrum, der forener moderne kreativitet og bæredygtige løsninger med gammel bondegårdsromantik.

Hvad skal man stille op med en gammel lade i sin baghave? Martin Brygmann og Marianne Lykkesfeldt fik idéen at lave bygningen om til et anneks, der skulle bruges som fælles arbejdsværelse med plads til både kunstnerisk udfoldelse og fordybelse. Et samarbejde med Svendborg Architects og VELUX Danmark blev startskuddet på et spændende ombygningsprojekt, der skulle forvandle laden i baghaven til et separat og moderne anneks i forlængelse af Martin Brygmanns lydstudie.

”Vi har længe drømt om en ombygning af den gamle lade i baghaven. Det var oplagt at forvandle laden til et arbejdsværelse, så vi kunne få optimal udnyttelse af vores kvadratmetre. Vi havde allerede selv mange idéer til projektet, men med hjælp fra dygtige arkitekter og VELUX Danmark fandt vi den helt rigtige løsning, der giver os højt til loftet og masser af dagslys i vores nye arbejdsrum. Det er vi rigtig glade for – det giver os simpelthen lysere idéer,” siger skuespiller og komiker, Martin Brygmann.

Martin Brygmann og Marianne Lykkesfeldt har boet i deres hus i 10 år, og det var vigtigt for parret, at ombygningen ikke gik ud over stedets historie. Arkitekterne besluttede derfor at bevare de ydre mure fra den oprindelige lade, som passer til resten af det stråtækte hus. I stedet fik arkitekterne idéen at bygge en kasse inde i laden bag murene, så den nye konstruktion blev gemt væk bag de klassiske og smukke bondegårdsmure. Derved har arkitekter og bygherrer skabt et nyt hus inde i laden.

I starten var planen også at bevare det stråtækte tag på laden, men med Martin Brygmann og Marianne Lykkesfeldts ønske om at få højere til loftet blev det besluttet at sætte et nyt og højere tag oven på skallen. Valget faldt på et enkelt og sort tag lavet i sorte eloxerede aluminiums plader, der giver en skarp kontrast til ladens skæve og hvidpudsede ydermure og den gamle blå trædør og ladens oprindelige staldvinduer. I det nye tag er der blevet etableret tre VELUX ovenlysvinduer og to VELUX solfangere.

Mere lys og gratis energi

De tre ovenlysvinduer er placeret asymmetrisk i taget og giver et helt specielt lysindfald inde i annekset, som får de 22 kvadratmeter arbejdsværelse til at virke større. Lyset strømmer ned i rummet gennem VELUX ovenlysvinduerne og fylder rummet med varme – selv på en kold og trist vinterdag. Inde i arbejdsrummet har Martin Brygmann og Marianne Lykkesfeldt sat spejle op på hele den ene væg og den ene side af det skrå loft, som reflekterer lyset fra ovenlysvinduerne og skaber en helt unik lysvirkning.

”VELUX Danmark gik ind i projektet for at vise, hvordan man kan arbejde med miljørigtig og energivenlig renovering, der får dagslys, frisk luft og varme fra solen ind i rummet. Ovenlysvinduer giver en bedre spredning af det naturlige dagslys end almindelige vertikalt placerede vinduer, så det er den helt rigtige løsning, hvis man vil udnytte solen som gratis energikilde og få et mere lyst og imødekommende rum”, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark A/S.

I samråd med VELUX Danmark valgte Martin Brygmann og Marianne Lykkesfeldt at få lagt to solfangere ind i taget mod syd for at få optimal udnyttelse af solens stråler. På den måde kan familien udnytte naturens egne ressourcer uden at belaste den og samtidig få fordelene af en mindre varmeregning. Solfangerne leverer nemlig varmt brugsvand til hele familiens bolig og hjælper også med at holde gulvet varmt inde i det nye anneks.

Set udefra ligner VELUX solfangere og ovenlysvinduer hinanden. Det var derfor nemt at kombinere de to løsninger, hvorved en samlet dagslys- og energiløsning kunne gå op i en smuk æstetisk helhed. Ovenlysvinduerne og solfangerne er lagt længere ned i det sorte aluminiumstag end normalt for at få rene og moderne linjer, der forener sig med anneksets ellers meget klassiske udtryk.


Martin Brygmanns nye atelier

Moderne kreativitet og bæredygtige løsninger forenet med gammel bondegårdsromantik.

Download billede i større format


Martin Brygmanns nye atelier i aftenskumringen

Den nye atelier i aftenskumringen.

Download billede i større format


For mere information kontakt venligst:

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk

Om VELUX

VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.400 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.