27
Februar
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Frisk luft i soveværelset forbedrer din nattesøvn

Danskerne lufter for lidt ud, men 10 minutters udluftning fire gange om dagen er vigtigt for et sundt indeklima. Men når temperaturen falder om vinteren, har vi tendens til ikke at lufte ud for at holde på varmen.
VELUXPageContent

Selvom de fleste holder af den friske luft, så viser undersøgelser, at kun 25 procent af danskerne lufter ud de anbefalede 3-4 gange dagligt, mens 75 procent af danskerne højst lufter ud 1-2 gange dagligt – og typisk ofte i for kort tid, så luften ikke bliver udskiftet. Anbefalingerne gælder både sommer og vinter, men når frostgraderne bider sig fast, kan det være fristende at holde vinduerne lukkede.  Men om vinteren er det stadig vigtigt at få skiftet luften flere gange om dagen, da den varme luft indenfor indeholder store mængder fugt, som kan medføre fugtskader og skimmelsvamp, der har dårlig indvirkning på indeklimaet og helbredet, hvilket kan spille en rolle i udviklingen af allergi.

Udfordringen i soveværelset
Om vinteren varmer vi boligen op, så det er behageligt at opholde os inden døre. Men mange har ofte en lavere temperatur i soveværelset, og det kan resultere i, at der ophober sig fugt fra resten af boligen. I stedet for lavere temperaturer, er det vigtigt at opnå en cirkulation af frisk luft. Det sikres ved naturlig eller mekanisk ventilation, som minimum lige inden man går i seng og igen, når man vågner om morgenen. På den måde er der frisk luft, når man lægger sig til at sove, og når man vågner slippes den fugtige luft ud, og rummet får et behageligt indeklima.

- En god nattesøvn er essentiel for vores sundhed. Først og fremmest holder den os sunde og raske, og desuden giver den os ny energi til at klare hverdagen. Men mange glemmer at få luftet ud i soveværelset. Med VELUX INTEGRA ovenlysvinduer klarer huset selv udluftningen ved hjælp af styresystemer, der gør vinduerne fjernbetjente og programmérbare. På den måde kan de tidsindstilles til at lufte ud på tidspunkter, der generer dig mindst muligt, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark.

Naturlig ventilation igennem ovenlysvinduet
Der er masser af muligheder for naturligt luftskifte i boligen. Ved hjælp af et ovenlysvindue, kan huset luftes igennem på få minutter ved hjælp af skorstenseffekten. På den måde strømmer den friske luft ind fra facadevinduerne i siden af boligen og slippes ud gennem ovenlysvinduerne i taget. På få minutter er luften skiftet ud, og boligens vægge og møbler når ikke at blive afkølet. Derfor er det ikke dyrt at varme boligen op igen, da det kun er luften, der er kølet.

Med VELUX INTEGRA ovenlysvinduer er det desuden muligt at tidsindstille vinduerne, så de automatisk lufter ud på bestemte tidspunkter af døgnet. Det kan være, du vil have frisk luft til at vågne ved om morgenen i dit soveværelse, eller du kan indstille dem til at åbne på det tidspunkt, du alligevel ikke befinder dig i rummet. På den måde opnår du et optimalt indeklima uden at skulle huske at åbne og lukke vinduerne. Desuden har VELUX INTEGRA vinduerne regnsensor, der automatisk lukker vinduet, hvis det skulle begynde at regne eller sne.

280x_108127.jpg Når temperaturen udenfor falder, har vi tendens til at glemme at lufte tilstrækkeligt ud. Men det har betydning for vores nattesøvn, hvis vi sover i et soveværelse, hvor indeklimaet ikke er sundt. Minimum 30 min. udluftning om dagen eller et automatisk udluftningssystem er derfor en god ide.

Download foto i høj opløsning


Mere information:
På velux.dk kan du læse mere om VELUX INTEGRA® ovenlysvinduer og de forskellige muligheder for et sundt indeklima og frisk luft i boligen.

Kontaktperson:
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
Mail: velux-dk@velux.com
velux.dk

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com