21
Juli
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Fred for sommerens plager

Sommeren er en realitet, når solen bager udenfor og døre og vinduer står åbne, så den friske luft og duft af sommer kan gennemstrømme boligen. Men med den friske luft kommer også nogle af Danmarks næsten 20.000 forskellige insekter inden for.

VELUXPageContent

Sommeren er en realitet, når solen bager udenfor og døre og vinduer står åbne, så den friske luft og duft af sommer kan gennemstrømme boligen. Men med den friske luft kommer også nogle af Danmarks næsten 20.000 forskellige insekter inden for. De små kryb forstyrrer ofte nattesøvnen og er i det hele taget en plage for både voksne og børn. Med et insektnet for vinduet holdes krybet ude, mens lyset og luften har fri adgang.

Den lange og til tider næsten tropiske sommer i Danmark har øget konfrontationen mellem mennesker og insekter i boligen. Det er ikke til at sige, om der er kommet flere insekter til, eller vi blot lufter hyppigere ud. Der er dog ingen tvivl om, at fluer, myg, sensommerens lunefulde plageånd, hvepsen, eller andre af de uønskede gæster er til gene for de fleste danskere.

Det er forholdsvist nemt at slippe for plageånderne, så man for åbne vinduer kan nyde måltiderne sammen med familien og se frem til en rolig og uforstyrret nattesøvn. Med et insektnet for sine ovenlysvinduer bliver man helt fri for de insekter, der kommer ind i boligen ovenfra. Insektnettet monteres på indervæggen, så man stadig kan sove eller spise for åbne vinduer fuldstændigt, som man plejer.

– Insektnettet er blandt VELUX mest populære sommerprodukter, fordi det på en nem måde befrier folk fra en af årstidens få bagsider. Selv en enlig myg eller en summende flue i soveværelset kan være særdeles generende, og det er så ærgerligt at skulle holde vinduerne lukkede, når vejret endelig er til at have dem åbne, siger Carsten Røjgaard, administrerende direktør for VELUX Danmark.

De fleste insekter er nyttedyr. Insektnettet gør ikke alene sommeren til en endnu bedre oplevelse for alle mennesker – også insekterne, der slipper for at blive fanget eller jagtet inden døre, har således glæde af insektnettet. Nettet kan kombineres med alle typer af VELUX solafskærmning, og når der ikke er brug for det, er det lige til at rulle op i en diskret aluminiumskasse.


Så nemt er det

Insektnet kan monteres på de fleste ovenlysvinduer. Størrelsen afhænger af lysningens bredde og højde målt fra indervæggens forreste kant. Fordi nettets materiale er silketyndt og finmasket, strømmer lyset og den friske luft udefra helt uhindret ind i rummet. Nettet sættes fast på lysningens indervæg, så vinduet kan forblive åbent, selvom nettet er lukket til. Sideskinner og en gummitætningsliste i bunden sikrer, at nettet slutter helt tæt på alle fire sider: Her slipper selv den mest ihærdige og blodtørstige myg ikke forbi.

Man finder insektnet og afskærmningsløsninger fra VELUX i byggemarkeder, gardinbutikker og hos tømmerhandlere over hele landet. Eller på www.veluxshop.dk, hvor man kan se og købe hele udvalget og læse mere om funktioner og løsninger, bl.a. til sommertiden. Læs fx om mørklægningsgardiner, markiser og rulleskodder, der gør sommerlivet med ovenlysvinduer til en behagelig fornøjelse.


Gode råd:
Hold insekterne ude af boligen på en miljøvenlig måde. Drys fx stødt kanel omkring dørtrin, så myrerne ikke lister inden for. Eller brug citronella-olie til at holde myggene væk fra terrassen.

Står facadevinduer og døre åbne i sommerperioden, så brug net til at holde insekter væk fra madvarer, fra barnevognen eller fra sengen – et fint, hvidt myggenet ophængt i loftet over sengen kan faktisk skabe en hyggelig trope-stemning.
Vælg insektnet til de rum, hvor insekter er særligt forstyrrende, fx køkken, soveværelse og børneværelse.

Kombiner insektnet med andre sommerløsninger, der gør boligen behagelig at opholde sig i gennem de varme måneder, fx markiser og mørklægningsgardiner.
Gå ikke på kompromis med lyset; vælg løsninger, der er transparente og dermed ”usynlige” i brug, og altså gør det muligt at se ud og få frisk luft ind, når de er i brug.


Om VELUX

VELUX skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX, der har produktionsselskaber i 10 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, er globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 9.000 medarbejdere, heraf ca. 3.000 i Danmark. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S. VKR Holding A/S er et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.
 
For mere information kontakt venligst:
Carsten Røjgaard, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
www.velux.dk

Insektnet Insektnet stopper effektivt sommerens kryb og kravl, som ellers nemt finder vej fra taget og ind i boligen. Her er nettet rullet fra og skjult i den rørformede metalboks øverst på lysningen.

Download stor format