04
April
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Få varmt vand fra solen og spar energi

Hvis vi skruer op for solenergien derhjemme, kan vi spare flere penge end hidtil antaget. Det er resultatet i en ny rapport fra DTU om solvarmeanlægs energibesparelser.
VELUXPageContent

VELUX Danmark har længe arbejdet med at integrere solfangere og solvarmeanlæg i de danske boliger uden at forstyrre husets arkitektur. Solfangerne installeres på taget og har samme størrelse og udseende som ovenlysvinduer – og så kan de opvarme op til 70 procent af brugsvandet i boligen.

Undersøgelser har vist, at flere og flere danskere overvejer at skifte til solvarme i fremtiden. Et bæredygtigt energiforbrug i boligen er nemlig in, og så bliver det varme brugsvand billigt. Og der er store besparelser at hente. Det viser en netop udgivet rapport fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet), der har undersøgt de årlige energibesparelser for enfamiliehuse med solvarmeanlæg. Står man derfor som husejer over for en større renovering af sit tag, er der altså mange penge at spare i fremtiden, hvis man kombinerer det med VELUX solfangere og solvarmeanlæg.

’Gennem de sidste par år har vi konstant oplevet store prisstigninger på især olie og gas, og selvom priserne sikkert vil blive ved med at svinge op og ned, bliver det næppe til det billigere i fremtiden. Også det stigende CO2-udslip fra de fossile brændstoffer vækker en stor bekymring. Solen vil derimod levere gratis energi de næste 4,5 milliarder år, og vi synes, at netop det faktum, i kombination med rapporten fra DTU, understreger behovet for fortsat at producere bæredygtige energiløsninger,’ siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark A/S.

Skift til solvarme

VELUX solvarmeanlægget er blandt de bedste, når det handler om at indfange og udnytte solens stråler. Når solens stråler rammer solfangerne på taget, bliver der opvarmet en væske, som løber ned i varmtvandsbeholderen og opvarmer brugsvandet. Derefter løber væsken tilbage til solfangeren, hvor den bliver opvarmet igen, og sådan fortsætter det.

’Solvarmeanlægget er et enkelt og brugervenligt anlæg – og så er det næsten vedligeholdelsesfrit. Med det rigtige antal solfangere kan du opvarme op til 70 procent af dit brugsvand i boligen, og det vil blive ved med at reducere omkostningerne til energi år efter år. Det er noget, der kan ses på energiforbruget,’ siger Jesper Salskov Jensen.

Det er oplagt at få monteret solfangere i forbindelse med nybyggeri, tagrenovering eller ved udskiftning af varmesystemet. VELUX solfangerne ligner til forveksling VELUX ovenlysvinduer udefra og er opbygget efter de samme principper som dem. De er nemme at montere og kan placeres alene, sammenbygget eller i kombination med VELUX ovenlysvinduer - begge dele bidrager positivt til boligens energibalance. Solfangerne bygges harmonisk ind i taget, så rørene ligger skjult, og derfor ændrer det ikke på det arkitektoniske billede af husets ydre.


VELUX solvarme

VELUX solfangere reducerer boligens energiforbrug og indgår samtidig i flot harmoni med husets ydre.

Download billede i større fornat


For mere information kontakt venligst

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.