Copenhagen,
04
Maj
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Få mere ud af eksamenslæsningen

Sommerens varme står for døren, og solen står højere på himlen, end den har gjort længe. Udenfor er de varme solstråler en velsignelse, men indenfor kan de være generende.
VELUXPageContent


Sommerens varme står for døren, og solen står højere på himlen, end den har gjort længe. Udenfor er de varme solstråler en velsignelse, men indenfor kan de være generende. Det gælder specielt i denne eksamenstid, hvor mange læser og forbereder sig til eksamensbordet. Med de forskellige afskærmningsløsninger fra VELUX Danmark kan der skærmes af for solens stråler, så timerne ved bøger og skærme udnyttes optimalt.

​Selvom humøret stiger i takt med antallet af solskinstimer og livet udenfor trækker, så er det ikke altid, at arbejde og opgaver kan tages med ud i den blændende sol. I eksamenstiden kæmper mange med koncentrationen ved skrivebordet. Solens stråler generer og hæmmer indlæringen, fordi de blænder eller spejler sig i rummets blanke flader.

God eksamenslæsning kræver et godt indeklima. Det handler om den rette balance inden døre med en behagelig temperatur og et dagslys, der ikke generer. Undersøgelser peger på, at temperaturen ved stillesiddende arbejde ikke må overstige 25o, hvor sandsynligheden for hovedpine og træthed stiger. Samtidigt falder opmærksomheden markant, når solen er skarpest og inviterer til en lur i solen.

- Det mest effektive, man kan gøre, er at bremse solens stråler, så de ikke varmer læsepladsen unødigt op, men i stedet giver et behageligt arbejdslys. En markise kan være det helt rette valg. Den skruer ned for varmestrålingen og fjerner de generende reflekser, så studiemiljøet bliver behageligt uden at skabe mørkekammer, siger Mick Schou Rasmussen, direktør i VELUX Danmark A/S.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​   

Få mere ud af timerne ved skrivebordet med en markise, der dæmper for solstrålerne. Fra 11. maj til 15. juli fås de med 20 procent rabat.

Download foto i høj opløsning


Kombiner løsninger til flere behov
Der findes flere markiseløsninger, der bremser solens varmeenergi til rummet. VELUX markiser​ har samme funktion som solbriller, der skruer ned for det generende skarpe lys, men uden at fjerne det helt. Samtidig bidrager markisen med at reducere solens varmestråling. Den gennemsigtige dug forhindrer op til 72 procent af solens stråler at trænge gennem ruden. Og fra 11. maj tilbyder VELUX 20 procent på alle markiser, så sollysets styrke og varme kan kontrolleres, når eksamensperioden begynder.

- Der findes løsninger til ethvert behov. De forskellige design gør det let at tilpasse markiser eller andre afskærmningsløsning til rummets formål og hjemmets udtryk. Og de fleste løsninger kan kombineres. Det kan f. eks. være relevant med en lystæt afskærmning i soveværelset i kombination med en markise, så rummet er både køligt og uden alt for skarp sol på studiepladsen og behageligt, når søvnen skal indhentes efter de lange nætter foran bøgerne, siger Mick Schou Rasmussen.

Luk lyset helt ude
Ønsker man helt at holde lyset ude, anbefales VELUX mørklægningsgardin som en optimal løsning. Her holdes dagslyset ude via den reflekterende aluminiumsoverflade på bagsiden. Når gardinet rulles ned, mørklægges rummet helt på grund af det lystætte stof. Gardinet giver de bedste betingelser for en god middagslur på en varm forårsdag eller total afskærmning i stuen til fodboldkampen i tv.
 
Om VELUX Gruppen 
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysløsninger til både skrå og flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com 
 
Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com
 
Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: 
Mick Schou Rasmussen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Følg VELUX Danmark på facebook.com/velux
​​​