Copenhagen,
02
Juni
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Er din bolig forberedt på skybrud?

Danmark vil få mere nedbør om vinteren, højere temperaturer og flere, kraftigere regnskyl om sommeren.

Det er konsekvenserne af den globale opvarmning, og mange danske boliger er ikke gearet til de ekstreme vejrforhold. Derfor er det en god idé at forberede sit hjem på mere nedbør og stigende temperaturer. 

Ifølge Klimatilpasning.dk, som er en portal udarbejdet af Miljøministeriet, sker der kraftige klimaforandringer i hele verden i disse år. Danmarks temperatur og nedbørsmængde er allerede steget, og vi kan bl.a. se frem til mere vand og mere varme. 

I store dele af verden vil der blive mere tørt, men det er ikke tilfældet i Danmark. Vi vil derimod få mere regn om vinteren og mindre om sommeren. Til gengæld vil den nedbør, der falder om sommeren i højere grad blive til kraftigere og pludselige regnskyl, som de skybrud, vi har oplevet i både 2011 og 2013. 

- Voldsom og pludselig regn vælter oftere og oftere ned over Danmark. Det er derfor en god idé at tage klimaændringerne alvorligt og overveje, om ens bolig har kritiske områder, der bør forbedres. For når regnen for alvor siler ned, kan det medføre store skader på både bygning og indbo, siger Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark A/S

Vær på forkant med klimaet
Her i sommervarmen har mange deres vinduer stående åbne. Men det bliver en kostelig affære, hvis man glemmer eller ikke når at lukke vinduerne, når himlen for alvor åbner sine sluser og lader et skybrud vælte ned over danske tage. Ifølge Forsikringsoplysningen dækker husforsikringen ikke, når der kommer vand ind i bygningen, fordi man har glemt at lukke vinduerne. Ligesom forsikringen heller ikke dækker ved ulåste døre og åbne vinduer ved indbrud.

Det er dog muligt at sikre sig mod uventede regnskyl og samtidig imødekomme de stigende temperaturer om sommeren. VELUX INTEGRA® ovenlysvinduer har indbyggede regnsensorer, der automatisk lukker for vinduerne, så snart den første regndråbe falder fra himlen. På den måde kan man trygt lufte ud, når man sover om natten og i løbet af dagen, selvom man er optaget af andre gøremål uden at bekymre sig om skybrud og forsikringsproblemer.

Udover regnsensoren er det muligt at åbne og lukke alle husets ovenlysvinduer centralt ved hjælp af én kontrolenhed. På den måde er man fri for at skulle gå rundt og tjekke ovenlysvinduerne i huset.

Man kan lukke dem alle på én gang med kontrolenheden – for eksempel lige inden man går hjemmefra ved hoveddøren.

Dæmp boligtemperaturen
Det er ikke kun nedbøren, vi skal være opmærksomme på. Hvis vi vil bevare et godt og sundt indeklima indendørs, skal vi også imødekomme de stigende temperaturer. Et godt sted at starte er ved at skærme af for solen i de varme måneder. Og man behøver ikke at mørklægge boligen fuldkomment. Med en VELUX markise får man både dagslys og reduceret varmen fra solen på én og samme tid. Markisen, som består af et transparent materiale, blokerer for solens kraftigste stråler og reducerer varmen i rummet med op til 90 procent.

Indtil d. 31. juli er der 20 procent på alle VELUX markiser og gratis levering. Se mere her.
Luft ud i sommervarmen og lad bare skybruddet komme an. VELUX INTEGRA® har en regnsensor, som lukker vinduerne i, så snart regnen begynder at falde.

Download foto i høj opløsning
  

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter og produkter til fjernbetjening. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.450 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com

Pressemateriale på VELUX Media Centre
Se og download vores nyhedsvideoer, fotos og pressemateriale på VELUX Media Centre på press.velux.com. Klik her for at modtage VELUX Nyheder.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
velux.dk og veluxshop.dk
Følg VELUX Danmark på facebook.com/VELUX