21
Oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

En lys og levende bolig

Gitte og Lars Vilhelmsen havde en drøm om at bygge et flot ét plans hus på parrets nyligt fundne skønne naturgrund i Randers.
VELUXPageContent

Problemet med store ét plans huse er desværre, at det er svært at få lys ind i midten af boligen. Parret valgte derfor at placere 4 VELUX ovenlyskupler, der kunne trække lyset ind i boligens mørke rum, hvilket har skabt en lys og levende bolig.

Familien Vilhelmsen flyttede ind i deres nye lyse ét-plans hus i april i år. Parrets tidligere 70’er hus havde gennemgået en gennemgribende modernisering, hvor parret blandt andet havde installeret fem VELUX ovenlysvinduer, hvilket tydeligt havde demonstreret fordelene ved at trække himmellyset ind i hjemmet. Så da familien valgte at bygge et nyt hus med en rigtig god planløsning, i samarbejde med KFS boligbyg, inkluderede det naturligvis også installationen af fire VELUX ovenlyskupler.
 
- Vi havde set den store effekt, ovenlysvinduer havde på indeklimaet i vores tidligere hus, så der var ikke nogen tvivl om, at vi også skulle udnytte ovenlyset i vores nye hjem. Samtidigt har det været rart at kunne lufte ud i huset hele sommeren, og VELUX ovenlysprodukters indbyggede regnsensor har fjernet risikoen for at komme hjem til vandskader, fordi vinduerne var åbne, når det begyndte at regne, siger Gitte Vilhelmsen.

VELUX INTEGRA ovenlyskuppel har en fjernbetjening, der gør det muligt at åbne og lukke alle husets ovenlyskupler på én gang. Samtidigt er fjernbetjeningen udstyret med en række programmer, der sparer energi, sikrer et godt indeklima i hjemmet, da ovenlysprodukterne kan programmeres til at lufte ud i boligen

Køkkenet samler lyset og familien
Husets mange glaspartier giver et fantastisk lysindfald i det meste af huset, og familien Vilhelmsen valgte at installere ovenlyskuplerne i de rum, der ikke havde samme adgang til det smukke lys. Det har haft en enorm effekt på husets indeklima, at der er installeret ovenlyskupler i gangpartiet, det smalle bryggers og husets lille badeværelse. Udnyttelsen af himmellyset har givet alle rummene et helt andet liv, hvilket har bekræftet familien i, at det var rigtigt igen at installere VELUX ovenlysprodukter.

- Hele byggeprojektet har været et omfattende projekt både i forhold til tid og økonomi, men det har været det hele værd. Vi har fået et hus, der lever op til alle vores forventninger, og som har den rigtige energiprofil, hvilket er en god fremtidssikring. Samtidigt er hele huset lyst og indbydende, så man har lyst til at opholde sig i det, og den følelse har VELUX ovenlyskuplerne været med at skabe for en relativt lille merværdi, siger Gitte Vilhelmsen.

Husets nye samlingspunkt er det flotte og moderne samtalekøkken. Over køkkenøen er der installeret en stor VELUX ovenlyskuppel, der trækker himmellyset ned i rummet, hvilket har skabt en vidunderlig og lys arbejdsplads. Den store mængde dagslys betyder, at familien bruger mindre el, da der ikke er behov for at tænde lamperne i køkkenet. Og parret har også flere gange slukket på kontakterne, da det flotte lysindfald betød, at familien troede lamperne var tændt.

 


Badeværelset uden vinduer fik masser af dagslys med VELUX ovenlyskuppel.

Download i høj opløsning


Den store VELUX ovenlyskuppel trækker lyset ned i køkkenet og skaber en flot og indbydende arbejdsplads, der samtidigt gør køkkenet til et naturligt samlingspunkt for husets familie.

Download i høj opløsningDownload foto i høj opløsnig

 

Om VELUX Gruppen
VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på velux.com.

The Newsmarket
Du kan finde videoer af broadcastkvalitet fra VELUX Gruppen på The Newsmarket: thenewsmarket.com/Velux
Førstegangsbrugere af The NewsMarket kan registrere sig på sitet. Har du spørgsmål til brugen af The NewsMarket, e-mail venligst journalisthelp@thenewsmarket.com

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Breeltevej 18
2970 Hørsholm
Telefon: 45 17 46 47
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
velux.dk og veluxshop.dk
Følg VELUX Danmark på facebook.com/VELUXDanmark