29
September
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

En lys ide til boliger med fladt tag

Sommeren går på hæld og årets mørke måneder står klar til at tage over. Solen står allerede lavere på himlen, og dagslyset svinder dag for dag. I boliger med flade tage er der gode muligheder for at forlænge følelsen af sensommer.
VELUXPageContent

Med VELUX ovenlyskupler kan boligen få et større lysindfald, bedre isolering samt moderne og komfortable funktioner, der fastholder følelsen af sensommer lidt endnu, og som samtidig byder foråret velkommen langt tidligere end normalt.

Ovenlyskuplen er et velkendt vinduesdesign, som vandt stor udbredelse i 70’erne og 80’ernes designerboliger. Nu er kuplen igen blevet en efterspurgt ovenlysløsning, både i forbindelse med saneringsopgaver af eksisterende kupler og ved montering i nybyggerier. Den nye model, som VELUX har skabt, har flere både funktionsmæssige og designmæssige forbedringer, der alle er med til at sikre et optimalt dagslysindfald og muligheden for et bedre indeklima i boligen.

Ovenlyskuplerne er samtidig en økonomisk attraktiv løsning, der hos VELUX indgår i INTEGRA-serien. Ovenlyskuplen fås i to varianter, enten med fast karm eller som en oplukkelig model med INTEGRA-betjening, der blandt andet giver mulighed for finesser som programmérbar udluftning og regnsensor. Husejere, der vælger at udskifte deres gamle kupler, vil opleve et forbedret indeklima og en forbedring af varmeregnskabet - uanset hvilken af de nye modeller, de vælger.

- De fleste kender følelsen af, at det er som om, der kommer mere lys ind i boligen, når man lige har fået pudset vinduerne. Den samme følelse opnås ved at skifte de gamle kupler ud med nye – og følelsen er langvarig. De nye ovenlyskupler har rigtig mange gode egenskaber og lever til fulde op til VELUX høje kvalitetskrav. Med en U-værdi på kun 1,4 W/m2 og moderne funktioner som f.eks. fjernstyring, har vi en rigtig praktisk og effektiv løsning til flade tage, som vil holde i mange år, siger Jesper Salskov Jensen, direktør for VELUX Danmark A/S.

Kuppelløsningen er en lys ide
Selve kuplen er udført i klar eller opalhvid akryl og med en karmhøjde på kun 15 cm, så lyset spredes optimalt i boligen. På den måde undgår man store skyggepartier, og da ovenlyskupler lukker lyset ind fra alle sider, opnår man både et stort direkte lysindfald og tilsvarende stor spredning af dagslyset. Med en lav højde udenfor fremstår kuplen så diskret, at husets arkitektoniske udtryk ikke ændres.

Under kuplen er der monteret en lavenergirude, så man undgår kondens og støjgener fra regn. I modsætning til ældre plastkupler er akrylkuplen nem at vedligeholde, da selve kuplen kan afmonteres og rengøres uden problemer. De smudsafvisende og isolerede PVC-karme og rammer bidrager til færre fugtgener og mindre vedligeholdelse for brugeren. De nye kupler er således et komfortabelt alternativ.

Kuplerne, som er beregnet til indbygning i tage med tagpap eller tagdug, monteres nemt og hurtigt af fagfolk og kan anvendes til taghældninger fra 0º til 15º. Kuplen har også en not til den indvendige lysning, som giver mulighed for en flot overgang mellem loft og vindue. Begge varianter af VELUX ovenlyskupler findes i seks forskellige størrelser og kan bestilles helt op til 120 x 120 cm.

Det er dejligt at få så meget lys ind i boligen som muligt, især nu hvor vi nærmer os de mørke vintermåneder, men synes man alligevel, at solen er en anelse for skarp, så kan den dæmpes med et elektrisk betjent plisségardin.

Få meget mere at vide
På VELUX hjemmeside www.velux.dk kan man læse mere om løsninger til flade tage, om solafskærmning, solvarme og forskellige muligheder for ovenlys i hjemmet.


Kontaktperson
Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
www.velux.dk

Om VELUX
VELUX skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, er globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.500 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S. VKR Holding A/S er et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.


VELUX ovenlyskuppel

Med en ovenlyskuppel i taget kommer dagslyset helt ind i spisekøkkenet og giver lys, luft og en god rumfornemmelse.
 
Download billedet i større format