08
April
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Designkometen Karim Rashid hyldes med særudstilling i Milano

I forbindelse med årets internationale møbel- og designmesse i Milano hylder designmuseet La Triennale di Milano én af designverdenens mest karismatiske og produktive profiler, Karim Rashid.
VELUXPageContent

VELUX Gruppens nye designkollektion af mørklægningsgardiner er ét af 100 særligt udvalgte produkter og kunstprojekter, der viser udviklingen i designkometen Rashids arbejde gennem de seneste 15 år.

Verdens mest toneangivende møbel- og designmesse, Møbelmessen i Milano, fejrer i år halvtredsårs jubilæum. Under årets messe (12. til 17. april 2011) dedikerer designmuseet La Triennale di Milano 400 kvadratmeter til en retrospektiv udstilling med Karim Rashids produktdesigns, videoer, installationskunst og såkaldte ’blobjects’. Udstillingen ‘KARIM SAMPLER – AN EDIT FOR THE LAST 15 YEARS’ er kurateret af Marco Casamonti, arkitekturprofessor og chefredaktør for det italienske arkitektur- og designtidsskrift AREA.

At udvælge 100 produkter blandt Rashids mere end 3.000 designs og arbejder kan forekomme en umulig opgave. Ikke desto mindre giver udstillingen et enestående indblik i det prisvindende multitalents mangefacetterede og farverige designunivers. Fra den ikoniske papirkurv Cestino Garbo (1996), der er produceret i mere 2 millioner eksemplarer, den innovative håndstøvsuger Dirt Devil til de nyeste designs for VELUX Gruppen.


Tidligere i år lancerede VELUX Gruppen i samarbejde med Karim Rashid en eksklusiv kollektion af mørklægningsgardiner.

Kollektionen er en blanding af retroinspirerede og minimalistiske designs inspireret af digital teknologi og med et tekno-organisk udtryk.

Download billede i større format


”At blive udvalgt til denne særudstilling i Milano bekræfter os i vores nye designstrategi, hvor vi inviterer internationalt anerkendte designere til at skabe kvalitetsløsninger til vores sortiment af ovenlysvinduer og tilbehør,” fortæller Jesper Salskov Jensen, direktør i VELUX Danmark A/S og fortsætter:

”Partnerskabet med Karim Rashid udspringer af ønsket om at være innovative og er en erkendelse af, at det er vigtigt at være eksperimenterende og modige i designprocessen. Vores produkter skal ofte være diskrete, men den nye designkollektion af mørklægningsgardiner tiltrækker opmærksomhed og tilfører vores produkter en ny og attraktiv funktion ud over kvalitet og value for money. At være repræsenteret på denne udstilling, der er en hyldest til Karim Rashids enorme talent og designkarriere, er en ære og stor anerkendelse.”

KARIM SAMPLER – AN EDIT FOR THE LAST 15 YEARS

La Triennale di Milano – Viale Alemagna 6
12. til 17. april 2011
Åbningstider: 10.00 -22.00

‘KARIM SAMPLER – AN EDIT FOR THE LAST 15 YEARS’ er sponseret af VELUX Gruppen, Ceramico Cielo, Martini og Novacolor.

For yderligere information kontakt venligst:

Jesper Salskov Jensen, direktør
VELUX Danmark A/S
Ådalsvej 99
2970 Hørsholm
Telefon: 45 16 45 16
Fax: 45 16 45 55
E-mail: velux-dk@velux.com
Hjemmeside: www.velux.dk

Om Møbelmessen i Milano (Salone Internazionale del Mobile)

Møbelmessen i Milano er ét af verdens største og mest anerkendte udstillingsvinduer for møbel- og produktdesign. På messen vises det nyeste og ypperste inden for international interiør- og møbeldesign, ligesom det er her, at nye designtalenter bliver spottet og trends bliver skabt. Hvert år samles indkøbere, producenter, presse og design afficionados for at se, opleve og lade sig inspirere af de nyeste tendenser på området.

Messen oplever et stadigt stigende udstiller- og besøgstal. I 2010 var der således 2.500 udstillere og mere end 297.000 besøgende. I 2011 har messen halvtredsårs jubilæum.

Om VELUX Gruppen

VELUX Gruppen skaber bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen består af et bredt sortiment af ovenlysvinduer og skylights samt løsninger til flade tage. Desuden tilbyder VELUX Gruppen mange former for dekoration og solafskærmning, rulleskodder, indbygningsprodukter, produkter til fjernbetjening og termiske solfangere til indbygning i taget. VELUX Gruppen, der har produktionsselskaber i 11 lande og salgsselskaber i knap 40 lande, ejer globalt et af de stærkeste brands i byggematerialeindustrien og afsætter sine produkter over det meste af verden. Der er beskæftiget omkring 10.000 medarbejdere, heraf ca. 2.600 i Danmark. VELUX Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Du kan læse mere på www.velux.com.