Copenhagen,
14
November
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

BoligVærkstedet høster international anerkendelse

Det banebrydende boligprojekt, BoligVærkstedet, vinder to internationale arkitekturpriser fra American Institute of Architects (AIA) og cementerer dermed betydningen af byggeprojektet i Jernbanebyen i København på den internationale arkitekturscene.

BoligVærkstedet, der er bygget af  VELUX Gruppen, EFFEKT arkitekter, Artelia ingeniører og Enemærke & Petersen som entreprenør, har vundet to internationale priser fra American Institute of Architects (AIA). AIA har netop offentliggjort, at den danske tegnestue EFFEKT, tildeles priserne Sustainable Future Award og Merit Award for Architecture for BoligVærkstedet. 

Med AIA’s Sustainable Future Award og Merit Award for Architecture, anerkendes  BoligVærkstedet for dets enestående design og for at demonstrere, at det er muligt at forbedre menneskers sundhed, energieffektivitet og forvaltning af vores svindende ressourcer gennem meningsfuldt, bæredygtigt og integreret design. Læs mere om priserne her: www.aiainternational.org/design-awards-2023-winners.

Vi er meget beærede over priserne fra AIA. Levesteder som konceptog BoligVærkstedet i Jernbanebyen viser, hvordan vi allerede i dag kan bygge boliger med et ultra lavt CO2-aftryk, som er til at betale og har et førsteklasses indeklima. AIA giver projektet et fornemt kvalitetsstempel. Vi håber, at projektet kan være med til at sætte nye standarder for bæredygtigt byggeri, og vi glæder os til at skalere det.

Hos EFFEKT, der er arkitekterne på projektet, har nyheden om de to internationale priser også vakt stor begejstring.

Vi er meget glade og taknemmelige og sender en stor tak til AIA International og dommerpanelet for at anerkende BoligVærkstedet. Med eksempelprojektet har vi fremvist løsninger, som forhåbentligt kan være med til at vise vejen frem for hele industrien. Vi har allerede oplevet stor interesse i Danmark, og det er fantastisk, at projektet også får international bevågenhed, fordi løsningerne kan implementeres og skaleres – også på globalt plan. Den grønne omstilling er en holdsport, der kræver et nyt niveau af vidensdeling mellem alle byggeriets parter og et tæt samarbejde gennem alle faser mod et fælles mål. BoligVærkstedet er netop resultatet af et sådant partnerskab. Tak til VELUX Gruppen, Artelia og Enemærke & Petersen for modet og viljen til at gå foran.

Sinus Lynge, medstifter og kreativ direktør i EFFEKT

I september vandt BoligVærkstedet EY’s Sustainability Award i kategorien Innovation for dets innovative og nytænkende bud på fremtidens boliger og tidligere i november modtog BoligVærkstedet Bo Bedre’s design award for Årets Innovative.

Om BoligVærkstedet
I april åbnede VELUX Gruppen, EFFEKT, Artelia og Enemærke & Petersen dørene til BoligVærkstedet i Jernbanebyen. BoligVærkstedet er den første prototype på det overordnende koncept Levesteder, og visionen med projektet er at gå forrest i byggebranchen og vise, hvordan nytænkningen af byggeri og bygninger kan være med til at løse nogle af de globale klima- og sundhedsudfordringer. Det banebrydende boligprojekt viser, at det er muligt at bygge boliger med 2/3 lavere  CO2-aftryk pr. m2/ . år sammenlignet med den danske standard og samtidig sikre et førsteklasses indeklima. 

Prøvemodel

Om VELUX Gruppen
I over 80 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget for mennesker over hele verdenen. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og moduler til både skrå og flade tage, gardiner og solafskærmning, rulleskodder og smart home-produkter. Vores produkter bidrager til et sundt og bæredygtigt indeklima ifm. arbejde og uddannelse, fritid og fornøjelse. VELUX Gruppen arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 37 lande og beskæftiger omkring 11.700 medarbejdere. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab, ejet af VILLUM FONDEN og Kann Rasmussen familien. I 2022 omsatte VKR Holding for DKK 31,9 mia. og VILLUM FONDEN donerede DKK 1,36 mia. til forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland.

Find mere information på velux.com.
Find mere information om EFFEKT www.effekt.dk.